Bell's pares

För en vecka sedan skrev jag ett inlägg om att 2010 inte har börjat på ett lysande sätt. Många saker har hänt människor jag tycker om både vad gäller sjukdomar, operationer och dåliga nyheter. En av dessa sjukdomar är något som heter Bell's Pares. Detta drabbade min sambo för en vecka sedan.

Bell's pares innebär att halv ansiktet blir totalt förlamat och i många fall vet inge egentligen varför. Det finns heller ingen egentlig medicin att sätta in utan det är bara att vänta ut det och hoppas på det bästa. När jag först såg förändringarna i hans ansikte och sedan hörde vad det var blev jag naturligtvis jätterädd och många tårar har jag fällt denna vecka. Ingen vill ju så klart se sin kärlek så här. Det värsta för honom är att han inte kan stänga ögat. Det gör att han måste ha ögondroppar regelbundet och sova med en ögonlapp så att fukten hålls kvar.


Riktigt läskigt att detta faktiskt kan drabba vemsomhelst närsomhelst; även om det inte är särskilt vanligt. Vanligtvis sitter det i några veckor och de allra flesta är helt återställda inom 6 veckor. Vi hoppas att Tobias också kommer vara det. Han är inte särskilt orolig och tar det väldigt bra, vilket jag tror spelar en stor roll. Positiva tankar snabbar på tillfrisknandet, det är jag övertygad om.

Screen Actors Guild Awards

Jag sitter och tittar på lite bilder från SAG Awards och snyggast var utan tvekan Sandra Bullock. Hands down!
Underbar klänning från Alexander McQueen.

Mitt frikort har landat...

För ett par veckor sedan pratade jag och några vänner om "frikort". Ni vet kända personer som man får lov att ha sex med utan att ens partner kan bli sur. :-) Sådana har vi väl alla någon, eller? Jag har i alla fall ett gäng. Dock är dessa mest internationella och kanske inte hänger i Sverige särskilt ofta. Men någon väldigt lokal (ibland iaf) kvalade också in.

Men överst på listan hamnar någon annan; någon äldre och någon mycket snyggare! När jag trodde han var alldeles för internationell så läser jag att han har landat på svensk mark (iofs i Norrland...) och mina chanser ökar markant! Vad tror ni? Kommer jag att fixa det? ;-)

2010 so far...

2010 skulle ju blir det bästa året hittills. 24 dagar in kan jag redan säga att det kommer det inte att bli. Konstigt hur tråkiga saker händer vår familj med 10 år mellanrum; 1990 var inget kul år, 2000 var det värsta året någonsin och 2010 har inte visat sig från sin bästa sida.

Kom igen nu 2010! Nu räcker det! Tänd till, för som det är nu är det för mycket.

Ny header

Fin va? Och framförallt på f*cking j*kla tiden ;-)

Dagens tips - WSPA

"Vi kommer att skänka pengar till WSPA som gör enorma insatser för djuren, dessa stackare som ofta är bortglömda offer i katastrofer som denna."

Underbart! Jag är på :-) Alla på Haiti, djur som människor, behöver hjälp.

Jobba för Haiti

Lästa på Aftonbladet att det startat en kampanj för att få fler människor i Sverige att skänka pengar till de drabbade på Haiti. Det kampanj de har nu heter Jobba en timme för Haiti, vilken går ut på att alla som jobbar ska skänka en timlön till Läkare utan gränser eller någon annan organisation som hjälper de drabbade på Haiti.

Är ni med? Vad är en timlön ärligt talat? Det har vi råd med. Skippa några fredagsöl, en topp på HM eller lördagsgodiset.


Det finns så klart flera sätt att hjälpa. Själv sms:ade jag igår ordet AKUT till 72900 så skänkte jag 50 kr till Röda Korset.


Det behöver inte vara svårt att hjälpa till. Kom igen! :-)

Min älskade farmor

Efter att ha firat mamma i dagarna tre och haft jätteroligt kom jag snabbt tillbaka till verkligheten igen på söndag morgon.

Min faster ringde och berättade att farmor ramlat och nu ligger på UMAS. Alltid när min faster ringer tror jag att något hänt med farmor och tyvärr var det så denna gång. Farmor hade gått och ramlat hemma (så klart, hon kan inte gå ut själv) och brutit vänster handled och höger lårbenshals. När Faster ringde väntade hon på operation för höften, men denna fick skjutas upp på grund av hennes medicinering.

I alla fall så åkte jag så klart till UMAS igår då jag bor nära och jag var inte beredd på vad som mötte mig. Jag har spenderat alldeles för mycket tid på det sjukhuset som besökare och sett en del, men bara en gång tidigare har jag fallit så plötsligt i gråt.
Jag kunde inte hjälpa det, men farmor låg där i sängen och såg så liten och hjälplös ut och hon var helt blåslagen i ansiktet. Där låg hon med armen i gipsskena och höger ben hade de stabiliserat i väntan på operationen. Jag var nästan rädd att röra vid henne; jag var rädd att skada henne.

Men det fantastiska i allt detta är att farmor inte klagar. Inte någon gång hon beklagar sig eller tycker synd om sig själv. Istället säger hon saker som "Det är sånt som händer. Det är bara att kämpa. Det kommer ta tid, men det får man ta."


Min älskade farmor! Du är min idol!

Firande i dagarna tre

I torsdag fyllde min mamma 60 år, vilket så klart firades ordentligt redan då. Igår fick hon sin present av mig och min bror, vilken var väldigt uppskattad. Jag hade bokat in mamma och mig på Ystad Spa under en dag och hon blev jätteglad när jag berättade var vi var på väg. Så klart ville vi att det skulle vara en överraskning, så vi sa inget förrän vi satt i bilen på vägen dit. :-) Väl där hade vi en dag med jacuzzi, relax, god mat, ansiktsbehandling och massage. Det var helt underbart och det viktigaste var att mamma var mer än nöjd. Hon mådde som en drottning hela dagen, vilket hon var väl förtjänt av. Jag kommer med all säkerhet att återvända till Ystad Spa. Ljuvligt!

Jag var hemma en snabb vända i går kväll, men nu är jag tillbaka i Höör hos mamma igen för att fortsätta firandet. Idag är det den "riktiga" festen och eftersom jag körde både i torsdags och i går så ska jag ta igen med vindrickandet ikväll. Nu ska mamma firas ordentligt! :-)

 


En speciell dag

"Vad är det för en dag? Vad är det för en dag?
Det är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag!
Hurra Hurra Hurra!"


Idag fyller min underbara mamma 60 år! Eller var det 35? ;-)
Ska köra dit upp om ett par timmar och i morgon ska hon få sin hemliga present från mig och min bror. Hon har ingen aning om vad det är, men är väldigt nyfiken. Så klart kan jag inte skriva här vad det är, för hon läser nog detta.
Men jag berättar i morgon kväll. Lovar.

Ledig

Idag är jag tacksam för att jag för ett tag sedan tog ledigt torsdag och fredag denna vecka. :-)
"Väldigt nöjd med det valet faktiskt."

Tacksam på en söndag

Idag var denna upgpgift mycket enkel.

Idag är jag tacksam för alla de underbara männsikor jag fick träffa på min svägerskas prästexamen. På kända och kända :-) Dessutom är jag tacksam för att min svägerska inspirerar och visar att man klarar vad som helst bara man ger sig f*n på det.

P.s. Blev ingen tacksamhet i går för jag jag en enormt dålig dag, med många tårar. Men nu är jag tillbaka. :)

Rosa high heels

Ja, jag vet att väldigt mycket skor hit och dit i min blogg. Men jag har ju just upptäckt högklackat så jag har 20 år att ta igen. :-)

Dessa hämtade jag ut idag. 100 kr på Nellys rea, vilket nästan är löjligt.

Är de godkända, Sara och Sandra?

Tacksam dagen efter

Igår när jag kom hem från jobbet och en tur på stan var jag enormt tacksam över mitt tjocka duntäcke som jag kröp ner under i soffan.

Det är alldeles för kallt för mig detta. Jag fryser konstant! Jag är inte gjorde för temperaturer under +5 och absolut inte temperaturer under 0. Fruktansvärt!

Men se, även i dessa kalla tider kan jag ända vara tacksam över något ;-)

Sherlock Holmes

Jag orkade inte blogga när jag kom hem i går kväll. Vi (jag, sambon och underbare Olof) var och käkade på vietnamesen på Möllan och såg sedan Sherlock Holmes på bio. Jag var helt såld! Underbar film, även om den blev lite buskis ibland. Dock älskade jag dialogen som jag fick lite Ocean's Eleven-vibbar av. Summan är att ni bör gå och se filmen. :-)

Nästa film blir en aningen mer low key om man säger så. Det blir nog filmen med Hugh Grant och Sarah Jessica Parker. Jag vet! Men jag måste se den. Grant är ljuvlig :-)


Sen har jag fortfarande inte sett Avatar. Vill egentligen inte se den, men alla tjatar ju om hur fantastisk den är i 3D så jag får väl ge med mig.Tacksam för 7/1

Jag tänkte att jag varje kväll här i bloggen skulle skriva något som hänt under dagen som jag är tacksam över. Det kan vara stort som smått, men måste vara något där jag tänkt "shit vad härligt detta är" eller liknande.
Förstår ni? Kommer ni orka läsa ett sådant kort inlägg varje dag?
Idag är jag tacksam för att Jenny hade lämnat kvar sin fleecejacka på jobbet; trots att hon var ledig idag. Den behövdes i kylan. Tack Jempa! :-)

Stolt svägerska

På söndag ska min svägerska prästvigas. Klockan 11 ska vi vara i Lunds Domkyrka (vilken jag egentligen inte alls är förtjust i och inte staden den ligger i heller, men det är en annan historia) och få vara med när hon efter jag vet inte hur många år är klar med sina studier. Det ska bli enormt spännande att få se och jag har inga direkt förväntningar då jag inte har en aning om vad som ska hända eller hur det går till.

Men något jag absolut vet är att jag är så otroligt stolt över min svägerska! Att klara av dessa studier under flera år och samtidigt ha stort hus, tre barn (4 om man räknar min bror), bo 10 mil från universitetet och alltid fixa fantastiska bjudningar är mycket stort. Därför ska hon naturligtvis firas! Vi ska fira henne hela söndagen och jag hoppas hon är lika stolt över sig själv som jag är över henne.


Grattis Tessa! På söndag är det slut :-)

Orchide

Kommer ni ihåg till advent när jag skrev om hyacinter och hur härliga dessa är? Men då dessa är hyfsat säsongsbetonade så måste jag ju hitta en ny favoritblomma till resten av året.

Så nu står dessa två orchideer hemma hos oss och i går inhandlades en tredje. :-) Riktigt härliga blommor, och lättskötta med hoppas jag.

Annelie, du vet! Berätta hur jag sköter dem.

Min årskrönika för 2009

Såg att Camilla gjort en lista över året som gått, så snor jag det konceptet rakt av och hoppas på att det är ok. :-)

Jag startade min blogg i januari och har därför nästan bloggat ett helt år. Men vad har hänt?

Januari: I januari spanade jag som vanligt på härliga väskor. Flera stycken. Men det viktigast denna månad var så klart att jag äntligen tog examen! Underbart! En dag jag aldrig kommer att glömma och jag är så stolt över mig själv att jag klarade det. Senare samma månad drog jag och sambon på vår drömresa till Maldiverna. Åh vilken fantastisk resa det var. Men innan vi åkte hann vi med att fira svärfars 60-årsdag.

Februari: Resan fortsatte till en ny ö. Men semestern innebar att jag för första gången i mitt liv missade melodifestivalen (eller i alla fal en deltävling). Jag började Twittra, men längtade mest tillbaka till värmen och livet långt från vardagen. Annars handlade februari (som vanligt) mest om melodifestival, melodifestival och melodifestival.

Mars: Jag drömde mig tillbaka till Deltävling 4 som jag såg live på Malmö Arena. Och två veckor senare kom Dagen D. Mars var också månaden då mitt liv tog en drastisk vändning efter denna upptäckt. Det första barnet i min närmaste vänkrets kom till världen och delar nu födelsedag med min bästa vän. Allmänheten förundrar mig igen. Och min 28:e födelsedag firades hos farmor.

April: Den första riktiga vårmånaden. Just vädret handlade det mycket om denna månad. Vädret var underbart och höll i sig över mina brorsöners födelsedagsfirande. Och långfredagen bjöd på påskagille och årets första bad. Det bästa med april var att min underbara vän Sandra kom ner från Stockholm och hälsade på över en helg. S, S och H var samlade igen. :-)

Maj: Månaden började så klart med sambons födelsedag. Två dagar i rad med firande; först valborg och sedan kalas. Sommaren var på gång och det firas hos oss med cykelturer och Cellos. Men först och främst handlar maj om Eurovision Song Contest! Finalen sågs hemma hos kusin-Christian som hade ESC-fest. Maj månad handlar alltid mycket om minnen och tacksamhet för vad jag har. När sommaren närmar sig flyr (?) jag ofta ner till Ljunghusen och havet, så även denna gång.

Juni: Den första sommarmånaden och månaden jag upptäckte underbara Twilight. Annars bestod månaden av midsommarfirande, halvhektiska helger och kärlekshistorier. Mina badkläder visades upp; jag har ju en del och som tur var fick de användas väldigt mycket under sommaren.

Juli: Sommaren handlar mest om strand, bad och Ljunghusen för min del. När det är fint väder vill jag vara vid havet. Men naturligtvis vill jag även vara hos mamma; hennes skogstomt är fantastisk! I juli kom vändning vad gäller min inställning till high heels. Annars njöt jag mest av sommar, semester, glass och långa strandpromenader.

Augusti: Åh vilken bra månad augusti var! Månaden inleddes med min brors födelsedag där efter många fick träffa Granquist igen. Jag fick min efterlängtad Dior. Semestern fortsatte med sol och besök av familjen. Och på min sista semesterdag åkte jag och Tobias på en Österlentur. Den 20 augusti bjöd på årets bästa bad. I slutet av augusti gifte sig mina underbara vänner Emma och Fredde och jag grät innan de kommit fram till prästen.

September: Vi åkte till Spanien för att gå på Ulf och Conchitas bröllop. Jag kom hem med en Balenciaga. September var månaden jag gik emot mina åsikter och principer och gick med i Facebook. Vi tog en tur till Köpenhamn. Och äntligen kom vår nya soffa! I slutet av månaden klipptes ca 20 cm av.

Oktober: Min sambo resten till Shanghai och jag fick vara ensam hemma en dryg vecka. Mitt klack-tänk tog fart på riktigt. Älskade Steo gick bort alldeles för tidigt. Jag ocj Jenny bokade vår efterlängtade shoppingtripp till New York City. Jag fortsätter förundras över allmänheten. Och hittar oljan som räddar min torra höst- och vinterhy.

November: Min julkänsla infann sig ovanligt tidigt. Jag hade en underbar kväll tillsammans med mina kusiner och våra respektive. Krämidiot som jag är hoppade jag högt när jag fick botanisera inne på Lush. Jag och Sara flög till Stockholm för att hänga med Sandra över en helg. Även hennes sambo fick vara med. Och till advent fick jag äntligen köpa hyacinter.

December: Äntligen fick jag julpynta! Sonia Rykiel gjorde ett (för mig) efterlängtat samarbete med HM. Julgodis gjorde vi ofta och mycket. Erik vann Idol. Julen firades som vanligt i Vinslöv. Och på julafton var vi hemma hos farmor där jag och brorsam briljerade. Och jag köpte äntligen mitt efterlängtade Thomas Sabo-armband.

Men oj vad roligt det var att gå tillbaka och se vad som hänt under året! Det har varit ett ganska bra år, men 2010 ska jag göra till det bästa året hittills. Är ni med?

Gott Nytt År alla!

RSS 2.0