En stjärna har slocknat

Vila i Frid min kära, älskade Farmor!

Hälsa till Pappa och Farfar.


Kokos på youtube

Igår var jag och Kokos hemma hos mamma hela dagen och är man där vid denna årstid så ska det naturligtvis plockas kantareller. Kokos hjälpte till så gott han kunde...


Val 2010

Jag hoppas att det inte finns någon där ute som har missat att det är val till riksdagen, landstinget och kommunfullmäktigte i Sverige idag. Dessutom hoppas jag verkligen att ni alla har röstat eller kommer att gå och rösta senare idag. I mina ögon finns det ingen ursäkt till att inte rösta. Framförallt inte sen man faktiskt har haft nästan tre veckor på sig.

För mig får folk rösta på vad och vem de vill, jag har ingen rätt att bestämma vad folk ska rösta på och försöker inte övervinna folk till att rösta på det block jag anser vara det rätta. Jag berättar däremot mer än gärna vem jag röstar på och varför. Tyvärr verkar dock inte media resonera på samma sätt... Jag tycker att när det handlar om något så viktigt som vem som ska styra Sverige så bör media vara neutrala, men det verkar inte vara så lätt i detta vänstervridna land.

Själv röstar jag på Folkpartiet, och det är inget jag tänker hymla om. De vågar ta upp "jobbiga" frågor även om vänster-Sverige försöker få dem att framstå som främlingsfientliga. Dessutom vill de satsa på skola och utbildning, vilket jag tycker är viktigast! Jag tror inte att någon röstar på ett parti där de håller med om precis allt de tycker och säger, men det gäller att hitta sin hjärtefrågor och rösta utefter det.

GÅ OCH RÖSTA!

Paketöppning

Igår och idag har jag börjat halsbands- och koppelträna Kokos. Igår hade han halsband på sig i 45 minuter, men sen tog vi av det då han kliade jättemycket (vi tog så klart inte av det när han kliade :)). Vi tänkte då att han idag skulle ha det på sig ett par timmar, så jag satte på det på morgonen innan jag stack till jobbet, men sen när jag kom hem vid 17-tiden så hade han det fortfarande på sig och hade, enligt sambon, inte rört det på hela dagen. :-)

Han tog dock inte emot kopplet med lika öppna armar... Men det är kanske inte så konstigt eftersom han har varit lös i drygt 10 veckor och så sätter någon helt plötsligt på ett koppel så att han inte får springa var han vill. Så han var väldigt motsträvig igår, men idag gick det mycket mycket bättre! Ska träna mer i morgon för nu börjar han förstår att koppel inte är något hemskt. Vi ska dock köpa en sele till honom i helgen då det är det vi ska använda på honom på promenader.

Just nu ligger han i sin bur och försöker öppna ett paket (gjord av en toarulle som jag lagt godis i). Jag blev inspirerad av Monica som skrev på FB att hennes hundar sysslat med paketöpning. Det vuxna hundarna blev trötta, men hennes lilla valp lekte glatt vidare... Precis som Kokos... :-)

Mönster?

Kokos ligger vid mina fötter (eller ja, han har sitt huvud vilande på min fot) och är väldigt trött. Inte så konstigt iofs då han har varit med oss på två husvisningar idag. Många nya intryck och miljöer, även om vi försökte ta det lugnt med honom. Dock svassade han glatt fram till och hälsade på folk, men när han tyckte det var nog så återvände han till husse och matte. Han är så duktig vår lille kille!

Han har förresten en ny favoritplats, på hallmattan vid våra skor.
Någon som ser ett mönster nedan?
Lek

Idag har jag skapat en kanal på youtube för Kokos. Planen är att lägga up lite videoklipp där. Sök på "Helepers" eller sök på "Kokos schapendoes" så bör ni hitta det. Där ligger iofs endast en film just nu, men förhoppningsvis kommer det snart fler :-)

1. Undra vem som har roligast, Kokos eller Tobias?

2. Borde vattna krukväxten jämte TV'n...

3. Vi har endast tagit bort de mattor vi är rädda om, därför ligger mattan under matbordet kvar. ;-)

 


Vårt hjärta!

Igår hämtade i äntligen hem vår älskade lille Kokos.

Tänk att han var så här liten när vi träffade honom första gången.
Och nu har han växt väldigt mycket, även om han fortfarande är jätteliten. Men det får man vara om man är sötast i världen!Sitt ner innan ni läser!

Jag menar inte att chockera er alltför mycket, men ni borde i alla fall sitta ner när ni läser detta.
Eftersom att jag kör LCHF (så gott det går, lite kolhudrater måste jag ha annars blir jag galen!) i två veckor nu (började igår) så måste jag fixa lite av min egen mat.

Dett innebär att jag nu ska bege mig ut i köket och LAGA MIDDAG! Blir kallsvettig bara jag skriver det, men det ska nog gå bra. Stöttar ni mig?

Min älskade!

Det är så underbart att bo med någon som verkligen känner mig och som vet när jag inte mår bra, som kan känna att jag har en störning i kraften innan jag ens själv har hunnit känna det. Någon som vet när det är läge att prata om det, men också som vet när det egentligen inte är så farligt utan jag bara behöver le. Och som då även vet hur man får mig glad igen.

Häromdagen pratade jag och sambon om mitt problem med att jag bryr mig alldeles för mycket om vad andra ska tycka och tänka. Känslor jag har om att jag egentligen borde leva si och så eller jobba med ditten och datten, som egentligen bara bottnar i vad jag tror att andra tycker och tänker. Förstår ni hur jag menar? Sjukt korkat eller hur? Varför lägga tid på det? Det är ju mitt liv. Varför ska jag då må dåligt över att jag kanske inte gör som jag borde? Jag mår ju egentligen bra och trivs riktigt bra med mitt liv.
Min sambo kan då säga saker som helt plötsligt bara "makes sense": "Om det nu bara är du som lever ditt liv, så se till att du gör det som du vill så att du mår bra!" Det låter så enkelt och är troligtvis väldigt enkelt, men varför lever jag inte så då. Ingen aning, men nu ska jag försöka börja med det. :) Är ni med?

RSS 2.0