ESC 1989

Den bästa Eurovision Song Contest genom tiderna är utan tvekan 1989 i Lausanne Schweiz. Fantastisk! Bäst är Israel och Österrike. :-)

Titta och njut!

 


10 år har gått

Den 27 maj varje år träffas jag och min bror i Svedala. Detta för att besöka Minneslunden, men lika mycket för att se vad som hänt i Svedala sedan senast. Vilken butik ligger var? Oj, har de gått i konkurs? Men shit jobbar Greta kvar på Domus? etc etc. :-)

Detta gör att den 27 maj, trots det sorgliga som hände för 10 år sedan, ändå blir lite utav en rolig, varm och skrattfylld dag. Jag känner mig alltid glad och lycklig när jag kör därifrån, vilket är fantastiskt. En sådan glädje som bara ens familj kan ge en. En sådan glädje som bara min och min brors knäppa humor kan ge.

I morse sa sambon följande:
Jag: "Tänk att det har gått 10 år sedan pappa gick bort. Det är helt galet...
Sambon: "Jag vet, men det enda man kan göra är att må bra och ha kul. Annars är det inte värt något."

Han är vis han. :-)


Du är alltid med mig Pappa!

Dofter blir minnen

Idag ville jag blogga om hur dofter kan framkalla underbara minnen. Men sen kom jag på att det har jag ju redan gjort här! :-)

Nedan buske doftar underbart och doften finns på hela innergården. Den tar mig tillbaka till barndomen i Svedala. Åh vilken fantastisk barndom jag hade!

P.s. Kul dock att se att dessa buskar är utslagna 3 veckor senare i år jämfört med förra året...

Oförstående...

Vad väntar vi på?
Är det inte bara att hämta hem valpen?


Kom hem!

Dessa underbara och fantastiska skor från Christian Louboutin får gärna flytta hem till mig när som helst.
Komsi komsi...
BIld från Net-a-porter.

Jeansshorts

När jag var i New York fick jag äntligen köpt mig ett par jeansshorts (på Forever21). Jag har varit sugen på ett par nu i några år men har inte riktigt trott det var min grej. Men guess what? Det är min grej! Ja, jag vågar säga redan nu att jag nog kommer bo i mina jeansshorts i sommar. Och idag när jag kollade Lindex.se så hittade jag nedan. I like och måste nog spana in dem i veckan i butik. Eller så kanske jag hittar ett par på GeKås på söndag. ;-)

Den bästa muggen?

Åh vad det är härligt med en ledig dag mitt veckan! Tyvärr är jag inte ledig i morgon, men sambon ska också jobba så det är helt ok. Det är ju bara en dag och sen är det helg igen.

Jag har inte fått mycket gjort idag. Jag har i princip bara tränat, ätit och duschat. Men det är väl så det ska vara?Just nu sitter jag med en kopp kaffe och väntar på att sambon ska komma hem. Han hade en del att fixa på kontoret, men skulle komma hem vid 14. :-)

Jag kom förresten på en sak när jag hällde upp mitt kaffe; jag dricker alltid kaffe ur samma mugg (om den är ren). Gör ni också så? Och skulle den inte vara ren så har jag en rangordning på andra muggar hur jag använder dem. Men det är väl vanligt? Eller jag hoppas det. Men tänk så många muggar som bara står som aldrig används?

Jaja, den mugg jag använder köpte jag till min pappa när jag och Sara var i London 1999. Pappa var kaffedrickarnas kaffedrickare ;-) Tror ni att ni dricker mycket kaffe? Det gör ni inte. Inte i förhållande till vad pappa gjorde iaf :-) Pappa hann tyvärr bara dricka ur den i sex månader, men jag har försökt hålla fanan i topp och nu 10 år senare är den mycket använd. Underbart!


När?

Underbara Central Park! När ses vi igen?5 eller jag menar 11 dagar i New York City.

Ja, det är väl ingen som har missat att jag äntligen kom iväg till älskade Manhattan? Och det är väl heller ingen som missat att våra planerade fem dagar blev 11 istället? Thank God att jag hade en stor reskassa med mig ;-) Det är ju inte direkt så att man planerar för ett vulkanutbrott och att behöva boka helt nya flighter hem och bo på hotellet ytterligare 6 nätter? Men mycket hellre detta än att vi inte hade kommit iväg alls! Pengar kan man alltid tjäna och spar ihop mer av :-) Eller vad säger ni?


Nedan kommer lite plock bland bilderna. Jag har inte fått Jennys bilder ännu, så det kan hända att det dyker upp fler efter onsdag.


Vi fick en free upgrade av rummet under de första dagarna utan att de berättade varför. Så vi hade ett stort vardagsrum utöver sovrummet och en liten kokvrå. Säkert 50 kvm. Lovely! Men de sista 6 nätterna bytte vi ner oss igen. Man vill ju inte betala fullpris för svitarna ;-)

Redan före lunch vår första shoppingdag hade vi hunnit samla på oss en del shoppingpåsar. Och fler skulle det bli...

Blir det mer New York än detta?
Denna bild är bara för dig Sara! Vad säger du? Ska vi åka dit? ;-)

Under våra två första (hela) dagar lyckade Jenny köpa 7 par skor. Nice!

Själv var jag på jakt efter väskor. Den bruna är från DKNY och den lila är Michael Kors. Men den gråa är favoriten. Denna kickade igång hela shoppingturnén. Jag köpte en väska till på Hell's Kitchen flea market dagen innan vi åkte hem, men den kom inte med på bild.

Battery Park. Eftersom jag älskar "Kristina från Duvemåla" så gick jag naturligtvis och nynnade på låten därifrån med samma namn.

Utsikt från Brooklyn Bridge

En lite bråkdel av våra shoppingkassar. Detta är när vi packar dagen innan vi egentligen skulle åkt hem. De vanliga tråkiga plastpåsarna och dubbletterna (vi besökte så klart GAP, VS, Century 21 etc flera gånger) fick inte vara med på bild. Vet knappt varför jag visar denna ;-)

Parkhäng i sol och 20 grader i Central Park. Dagen efter vi skulle åkt hem.

Jag älskar sköldpaddor! Och dessa både i Turtle Pond i Central Park.

Chrysler Building är utan tvekan min favoritbyggnad på Manhattan. Här fotograferad från 1st Avenue (Raoul Wallenbergs Walk).

Slappande i solen i Prospect Park, Brooklyn.

Vår sista dag innan vi åkte hem fick vi äntligen fotograferat Iron Building (visste heter den så?). (UPATE: Min underbara kusin meddelade att byggnaden så klart heter Flatiron Building. Ja jag hade kunnat googla, men det är ingen sport då :))Och precis bakom oss ligger en stor butik som säljer julsaker året runt. Men den var stängd...

Härliga Apple Store! Eftersom Sambon ville ha lite saker härifrån inklusive en iPad (hans andra...) så var vi här en del. Vi bodde dessutom bara ett par kvarter bort så vi gick förbi ofta. Fantastisk entré. Dessutom har butiken öppet dygnet runt...

Kvällen innan vi åkte hem firade vi med cupcakes från Magnolia Bakery. Vi köpte från den som ligger vid Rockefeller Center men visst är det den nere på Bleeker Street som är den "riktiga"?

En bild säger mer en tusen ord. Efter att ha varit fast en vecka extra och sedan flugit NYC-FRANKFURT-BERLIN-CPH så var detta en underbar syn!

För mücket?

Eftersom det är sambons födelsedag idag så får han så klart bestämma hur denna ska spenderas innan det är dags för middag med nästan hela hans familj och släkt ikväll.
Hur väljer han att den ska spenderas? Jo, han vill rensa bland sina kläder i garderoben! Det är därför jag älskar honom; för nu är det som om det vore min födelsedag också! Underbart! I love utrensning.


Rensandet gör jag i nedan outfit. Är det för mücket?


Våren är här!

Jag kom precis hem från en löprunda i parken och såg att våren nu är här på allvar! Det var massor av vitsippor på marken och träden börjar slå ut sin gröna blad. Fantastiskt underbart! Dessutom härligt att inte behöva ta på sig flera lager löparkläder för att inte frysa. :-)

Förresten så är ett NYC-inlägg på gång men jag har inte fått alla bilder ännu. Men ska försöka slänga upp ett inlägg med lite blandade bilder alldeles strax.

RSS 2.0