Jobb i helgen

Och så var det fredag igen! Helt galet vad snabbt det går; det hinner knappt bli måndag förrän det är fredag igen. Lite skrämmande, men så länge man har roligt hela veckan är det ju inga problem. :-) Ni sparar väl inte alla kul planer till helgen? Ni är väl inte sådana som under veckan planerar allt ni ska göra i helgen och sedan bara kommer hem, äter middag, ligger i soffan och går och lägger er måndag till torsdag? Sluta med det! :-) Tänk så många timmar ni har på kvällarna som kan användas till roliga saker. Lev inte bara två dagar i veckan.

Denna vecka har jag dock 7 dagars arbetsvecka. Nu i helgen ska jag nämligen jobba på Stora Symässan här i Malmö. Svärmor anordnar den varje år och i år är det tredje året i rad som jag hjälper till. Jag kommer att sitta i kassan vid insläppet och ta betalt och hälsa alla välkomna. Kanske låter tråkigt, men det är riktigt roligt! Jag försöker alltid vara extra glad så att alla går in där med ett leende på läpparna, vilket är härligt. Dessutom vill jag alltid bli kassörska när jag var liten (ÄLSKAR att trycka på knappar) och nu får jag sitta och trycka och mecka med pengar. ;-)


Men ni som är bjudna hem till mig på söndag behöver inte vara oroliga. Jag kommer hinna styra upp mitt födelsedagskalas i form av afternoon tea till er. Jag har ju en sambo...

12000 steg

Eftersom jag på grund av omständigheterna inte får lov att ägna mig åt "kraftig fysisk anstränging" (läs; hopp och tunga lyft) på ett par veckor kan jag inte direkt hänga på Friskis så mycket som jag brukar. Detta är så klart för mitt eget bästa, men det är lite surt med tanke på att jag vill vara ännu snyggare än jag är nu när jag ska till NYC om knappt 4 veckor. ;-) Men jag tänker inte slappa ihop för det, utan har nu istället satt upp målet att gå minst 12 000 steg per dag fram till vi åker. Majoriteten av dessa steg ska helst tas i rask takt.

Med detta mål har jag därför just kommit hem från en 6 km rask promenad i pildammsparken följt av 20x3 armhävningar, 25x3 benböj och 25x3 special-sit-ups. Sjukt härligt! Dessutom inga hopp eller tunga lyft så långt ögat når. :-) NYC here I come!

Tulpaner!

Jag har blivit en sådan där vuxen kvinna som älskar blommor! Innan har jag haft en grön växt här och kanske en garderobsblomma där, men nu vill jag ha blommor och växter överallt! I love it. I söndags var jag ju på Plantagen och shoppade upp mig på bl.a. tulpaner och orkidéer och titta så fina tulpanerna är:

Snacka om vår- och påskkänsla med lila och gula tulpaner.


Dessa fina står i sovrummet. Tycker de är så fina hur det vita övergår i rosa. Åh vill ha tulpaner överallt! :-)

Onsdag

Det får bli ett sådant här trist inlägg i väntan på nästa.

Just nu:
Bloggar och slötittar på Joey. Väntar på att sambon ska komma hem med nya B&J.
Ska: Äta middag och städa lite. Sen blir det Grey's Anatomy och mys. Ska testa Fairly Nuts :-)
Humör: Jag är lättad över att onsdagen är över och mår ganska bra.
Äter: Inget nu, men B&J senare.
Dricker: Blodgrapejuice.
Bästa: Att onsdagen är slut. Och att det finns massor av vintergäck och snödroppar på vår gård. :)
Sämsta: Ska vi verkligen fokusera på sådant?
Väder: Molningt. Men det är iaf plusgrader. ;)

Melodifestivalen 2010

Så var det då över. I alla fall för den stora massan här i Sverige. Får oss MF-tokiga börjar nu inlyssningen på övriga Europas ESC-bidrag. För en del har den säkert redan börjat, men jag väntar till den svenska finalen är över. Vi brukar dessutom vara sist så då finns övriga länders låtar att tillgå.
Men ESC är inte än på drygt två månader så det sparar vi lite på.
Kvällen i lördags då? Överlag en riktigt bra final faktiskt. Fler bra låtar än vad jag trodde vi skulle kunna skrapa ihop i de miserabla deltävlingarna. Inte de bästa tio, men ändå helt ok. Som jag gjort någon tidigare (på grund av lathet?) tänkte jag sammanfatta vad jag tyckte om Mello 2010 i utförlig punktform nedan.
 • Fel låt vann. Dock är det kul med en skräll och ett genombrott för någon ganska okänd. Så klart inget Carola '83-genombrott. Men så kan ju Carola sjunga.
 • Dolph Lundgren var tillbaka, lika stel och härlig som i den första delfinalen. Han har fattats oss.
 • Snyggast kläder hade Christine Meltzer (innan hon bytte till den guldiga marängen) och äntligen hade de lyckats få ordning på hennes hår.
 • Bäst var Salem, även om jag inte helt gick igång på Björn Gustafsson-grejen.
 • Duellen mellan Sverige och Norge var det bästa pausnumret sedan Melodifestivalen 2000. Norge vann duellen.
 • Varför fick fröken Klämma vara med i duellen? Hon har aldrig vunnit.
 • Olas frisyr ger mig mardrömmar och kalla kårar.
 • Jag gillar Hollow, men de nya "wailningarna" som Jöback hade lagt till var inte bra.
 • Älskade att Meltzer hängde fram en tofs, eller tassle som man säger over there.
 • NEO skulle varit med i finalen. Jag kommer aldrig komma över det.
 • Pernilla Wahlgren är 40+, fyra(!)barnsmor och jävligt snygg! Jag vill se så fräsch ut när jag är 40+, men en halvmeter längre. Och helst färre barn.
 • När de sista 132 poängen skulle delas ut hoppades jag att vemsomhelst utom Anna skulle få dem så att Manboy kunde vinna. I ett kort ögonblick hejade jag alltså på Manboy! Huga!
 • Jag längtar redan till MF 2011 och då ska Måns vinna!

Min helg

Nu får ni skylla er själva som säger att ni saknar mitt bloggande. Nu går jag all in. Dessutom sa en vän att hon tycker om att läsa min blogg för att hålla koll på vad jag gör. Vill man veta det så är det bättre att prata med mig, för här utelämnas så klart mycket. :)

Fredag
En helvetesdag på jobbet. Men efter jobb så träffade jag underbare Tati på en öl (läs; 4-5 öl, en drink och en burgare). Det behövdes verkligen! Perfekt tajmat. Efter massor av snack inne på Mascot gick vi vidare till Nyhavn där det var stor AW för Noel, som nu lämnar skeppet. En hel hög härliga människor var där och jag hade en sjukt rolig kväll! Helt underbart!

Lördag
Lördagen började redan kl 3 på natten när sambon tyckte det var en bra idé att väcka mig. Han var då pigg och vaken, men verkar inte vara helt införstådd med att det bara är han som är Thailand-tid och inte jag. Men jag lyckades somna om iaf. Dagen spenderades i Ljunghusen där det blev lunch, en långpromenad med hundarna och lite bygg i studion ute i musikhuset.
Sedan började uppladdningen inför kvällens Melodifestival, men den får så klart ett eget inlägg i morgon. :)

Söndag
Det har varit en slappig skön söndag utan några planer. Vi kom iväg till Plantagen eftersom vi verkligen behövde byta ut flera blommor hemma. Detta är så klart inget som sambon märker, vilket är bra för då får jag bestämma hur det ska se ut. 600 kr fattigare men massor av blommor och växter rikare begav jag mig ut till bilen för hemfärd. Det blev bl.a. en ny orkidé och tre buketter med tulpaner. I love tulpaner! :-) Innan jag sedan hamnade här med Macbooken i knät så handlade vi på Willys på Limhamn, jag snackade med Sara och mamma i telefon, kollade på SATC, åt fiskmiddag och såg första avsnittet på nya ANTM-säsongen.

Så peeps, det var min lugna helg. Hur har er varit?

GLAD SCHLAGER!

Ingen har väl missat att det i kväll äntligen är dags för Melodifestivalfinalen, efter ett antal (dåliga?) delfinaler. Många har frågat mig vem jag tycker är bäst och vem jag ska rösta på osv; därför har jag nedan sorterat in finalisterna i tre kategorier. De är listade utan inbördes ordning under respektive kategori. Och så klart är nedan vad jag tycker och jag har inte chanserna i ESC i åtanke alls.

Får gärna vinna

Salem al Fakir

Som det ser ut just nu kommer jag i kväll att lägga mina röster på Salem al Fakir. Men det kan vara att så att någon annan gör ett underbart framträdande som gör att jag måste slänga iväg ett par röster åt ett annat håll också.

Peter Jöback

En ballad som bara blir bättre och bättre ju mer man hör den. Jag har gillat Jöback sedan början av 90-talet, så det kan vara att jag är lite biased.

Jessica Andersson

Som denna ballad växte i Andra Chansen. En underbar låt, som blir bättre om hon tar i ordentligt och minskar ner på sina innerliga och lidande blickar...

Bör helst inte vinna, men jag överlever.

Pernilla Wahlgren

En glad schlager om än lite tjatig. Men det är härligt med glad trall-pop i finalen.

Andreas Johnson

Lite samma med denna som med Jöbacks låt; den blir bättre och bättre. Ingen fantastiskt låt, men inte en av de sämre heller.

Eric Saade

En kul låt, men det hade behövts lite mer östats-mphh i basen! Fixar äckel-Kempe det så blir det mycket bättre.

Anna Bergendahl

Jag förstår verkligen inte varför alla älskar denna låt! Men jag skickar hellre denna än de som kommer i nästa kategori. Anna är söt, annorlunda röst och känns fantastiskt äkta på scen.

Nej Nej Nej!

Darin

Ärligt talat? Varför håller inte ut på tonerna? Varför sjunger han alltid "kni..." istället för "knife"? Och varför måste han lägga till ett litet stön i slutet av varje fras? "You'r out of my life-eeoohh. It cut's me like a kni-eeaahh"

Timoteji

Behöver jag ens kmmentera?

Ola

Jag är lite kluven över om han verkligen skulle vara i denna kategori eller i den förra. Men sen kom jag på att har man en sådan frisyr så har han hamnat helt rätt här. Fast jag sjunger med i låten när jag hör den. :)

Knapp styrfart...

Jag har på senare tid fått en del sura miner på grund av att jag inte bloggar tillräckligt. Det är ju i och för sig trevligt att folk saknar mitt bloggande, men sura miner är aldrig kul. Jag vill ju att folk ska vara glada! Så därför ska jag nu en gång för alla försöka hitta bloggkänslan igen.


Är ni med? Är ni på? NU KÖÖÖÖÖÖR VI! :-)

Gave it all Away

Boyzone släppte nytt album idag - "Brother". Deras första sedan Stephen Gately så tragiskt gick bort i oktober 2009. Nedan är den första singeln från albumet och då jag älskat BZ sedan minst 12 år tillbaka är det omöjligt att inte gråta...


Gave it all Away - Boyzone

RSS 2.0