Maldiverna - Del 4

Bloggandet har legat nere några dagar. Men det är säkert ingen som undrar varför.
Idag är det sista kvällen på Komandoo och imorgon vid lunch bär det av med båt till Kuredu för att bo där en vecka istället. För att ni ska få lite känsla över hur stor Kuredu är jämfört med Komandoo så kan jag säga att Komandoo har 45 villas och i i princip alla bor 2 personer. Kuredu tar totalt 750 gäster. En viss skillnad alltså. Spat på denna ö har 4 therapists medan Kuredus två spas har 21 stycken.

Det ska bli kul att komma till en ny ö, men samtidigt finns en viss oro. Vi har blivit så bortskämda under denna vecka med underbart hus och fantastisk service. Innan man ens vet att man behöver fråga något så finns där någon som hjälper en. Underbar personal. Men eftersom båda öarna har samma ägare hoppas jag att det komer bli lika härligt på Kuredu. Så länge barnen håller sig på avstånd från mig...

Vad har hänt sedan kag skrev senast? Inte så mycket nytt. Vi har solat, snorklat, badat, ätit och slappat. Det är semester! :-) Snart ska vi iväg och betala räkningarna för hela veckan. Dom har nämligen ett väldigt smidigt system där man skriver under ett kvitto varje gång man handlar något, går på spa, dyker eller liknande och sedan betalar man allt innan man åker därifrån. Skönt att slippa hålla på med kort och kontanter varje gång något ska handlas.

För två kvällar sedan så tokregnade det. Det regnade och blåste när vi hade gått och lagt oss och höll på så att jag faktiskt blev rädd... Vi har stora fönster ut mot öppet hav och allt jag hörde var regn, blåst och vatten som slog mot pålarna under huset. När jag låg och lyssnade målade jag upp skräckhistorier om evakueringar och o jag skulle hinna få med datorn :-) Detta tills jag kom på att husen förmodligen klarat värre oväder...

Nej, dags att få i sig lite mat och sedan ett par drinkar i baren på stranden. Hoppas ni har det bra därhemma!

Hajar du?

På dagens snorklingstur utspelade sig följande dialog, efter att sambon visat med teckenspråk att jag ska gå upp över ytan:

Sambon: "Såg du hajen där? Den var riktigt stor. Säkert en och en halv meter!" (De revhajar som vi ser dagligen är kanske 50-70 cm)
Jag: "Nej, var är den?"
Sambon: "Den simmade bortåt, men du kan nog se den om vi simmar fram en bit."
Jag: "Jag vill inte se den!"
Sambon: "Äh, det är ju bara en haj..."

Vaddå bara en haj? Läs om revhajar så har vi det samtalet igen sedan...

Måste omprioritera!

Varför är det så att jag kan lägga 700 kr på ett par krämer, en tröja eller ett par skor, men jag får aldrig för mig att lägga lika mycket på en massage, ansiktsbehandling etc. Vilket är bäst för mig? Troligtvis de senare...

I förmiddags besökte jag öns spa (Duniye Spa) för att få min lerbehandling. 75 minuter av total njutning! Peeling av hela kroppen, lerinpackning av hela kroppen (jag blev inbakad i plast och hela kittet :-)), massage av hårbotten samt insmörjning med anti-cellulitkräm av hela kroppen. Det var så sjukt underbart! Helt fantastiskt! Utan tvekan värt varenda krona!  Frågan är varför jag inte unnar mig sådana här saker oftare? Varför måste det vara semester för att jag ska göra något sådant? Mycket märkligt och absolut något jag måste ändra på!

Under behandlingen bestämde jag därför att jag under denna semester ska göra minst en behandling till av något slag. Ansiktsbehandling, massage, pedikyr eller manikyr spelar ingen roll. Sedan när jag kommer hem (till kylan *brr*) ska jag göra något liknande minst en gång varannan månad. Det är mitt nyårs... eh, semesterlöfte! :-)

Tobias är iväg och lirar lite fotboll med några av killarna som jobbar här på ön så under tiden ska jag bada i jaccuzin och sedan lägga ansiktsmask innan det är dags för middag. Here we go!Maldiverna - Bilder

Här kommer lite bilder för den som så önskar. Klicka på dem för att se dem lite större:


Detta är fotat in mot ön från den brygga som går ut till vårt hus. Färgerna kommer dock inte riktigt fram. Vattnet är turkost :-)Här bor vi!


En bild till på ön. Ön är typ 500 m x 100 m. Ganska liten alltså :-)


Innan solbrännan slagit till, men jag är sjukt snygg i alla fall ;-)
Det är lika underbart som det ser ut.


Sambon snorklar. Han har missat grejen lite...Revhajar finns här hur många som helst! Riktigt coola är dom.


Och till sist så klart Dory från Hitta Nemo. Här har ni henne. "Just keep swimminig, just keep swimming swimming..." 


Maldiverna - Del 3

Ännu en dag har gått. Känns som att vi har varit här längre än i tre dagar, på ett positivt sätt. Vi har sett mycket, gjort mycket och slappat mycket. Idag åkte vi båt över till en öde ö. Det var bara sambon och jag. Kändes lite som Robinson när båtföraren lämnade av oss med våra väskor och sedan körde iväg. Det var en väldigt liten ö, men det var ändå en härlig känsla att veta att det bara var vi två på hela ön. Ja, vi två och en massa krabbor; krabbor som kan vara de coolaste djuren på denna jord! Dom tar det lugnt i sin egengrävda håla under dagen och på natten springer de bara omkring i sidled på stranden :-) Typ... I alla fall så fick vi snorklat en del och sambon gav sig så klart iväg på en upptäcksfärd runt ön :-)

Det var ju även idag vi var iväg på Sunset Cruise. Som tur var så var den inte så kräk-romantisk som jag trodde ;-) Vi åkte ut tillsammans med ca 8 andra och fick var sin drink. Vi tuffade iväg med båten ut på havet för att till slut komma till ett ställe där det skulle finnas många djävulsrockor. Det var en underdrift. De var överallt, vi såg nog 10 st under den stunden vi var de. Riktigt mäktiga djur som flyger fram i vattnet. För att tala Nemo-språk så är det en sådan som är lärare i den klass som Nemo börjar i. Ni vet när alla får åk på lärarens rygg? :-) På vägen tillbaka var det meningen att vi skulle se delfiner, men de ville inte riktigt som vi ville. Hade varit kul att se delfiner också men men, man kan inte få allt...

Slänger upp ett gäng bilder (små, eftersom uppkpplingen som sagt är sådär) i nästa inlägg.

Kram!

Uppskattat av S.K...

I går fördes nedan samtal mellan mig och sambon. Vi hade precis snorklat och torkade av oss på stranden nedanför öns bar. En låt som heter Forever spelade inifrån baren.

Jag: "Åh, vet du vilken låt detta är?"
Sambon: "Eh, nej."
Jag: "Det är B-sidan på Westlifes första Europa-singel!"
Sambon: "...jaha..." och ger mig en konstig blick.
Jag: "Vad märkligt att dom spelar en gammal B-sida här!"
Sambon: "Vad som är jävligt märkligt är att du ligger inne med denna kunskap!"

Ja, jag är pojkbandsnörd... S.K, du uppskattar detta i alla fall, det vet jag :-)

Maldiverna - Del 2,5

Ett snabbt inlägg innan vi ska iväg och äta lunch (ni har väl precis ätit frukost :-)). Inge sköldpadda i sikte ännu.. Inte för mig i alla fall... Jag skrev ju igår att sambon var iväg för att dyka och gissa vad han berättade när han kom hem... "Jag såg TVÅ havssköldpaddor!" Och tydligen var det ungefär på samma ställe där vi hade snorklat tidigare på dagen.... Murphy's lag. Jaja, vi ska inte hem på ett tag så förhoppningsvis får jag se en jag med :-) Förresten, när T var och dök kollade han vattentemeraturen. På 18 meters (!) var det 28 grader i vattnet. Lagom ;-)

 

Blir inga bilder förrän ikväll. WiFi'n finns på andra sidan ön (i receptionen och baren) och vi är i princip så långt ifrån den man kan komma... Detta innebär naturligtvis att uppkopplingen just här i vårt hus inte är den snabbaste. Vårt första Internetmodem framstår som 100 Mbit i jämförelse. Men ikväll efter middagen tänkte jag ta med macen dit så ni får se några bilder i alla fall :-)

 

P.s. Tack för alla kommentarer! Vi ses när vi kommer hem! 

Emma: Perfekt ställe för bröllopsresa! Här är i princip samma väder året om. Boka dock ö för sig och flyg för sig. Vi har bokat via Spot Maldives, då man inte kan boka denna ö (Komandoo) via något svenskt resebolag. 


Maldiverna - Del 2

Passar på att skriva lite nu för det är otroligt varmt ute idag, gäller att smörja in sig hela tiden och dricka vatten, vatten, vatten.

 

Idag på morgonen (klockan är nu snart 15:00 här) efter frukost gick jag och sambon till öns spa för att få en kort massage. Det ingick nämligen en välkomstmassage på 15 minuter till alla som bokat water villas. Det var helt fantastiskt underbart! Om man sedan i samband med massagen bokat en annan spa-behandling så får man 15% rabatt på den. Så jag har nu bokat in en lerbehandling för kroppen. Den ska tydligen få igång lymfsystemet, öka cirkulationen och öka metabolismen. Vi får väl se hur det blir med den saken :-) Härligt ska det bli i alla fall :-)

 

Sambon är ute och dyker nu, men eftersom jag inte har dykcert så stannar jag hemma. Snorkling duger för mig. Imorgon ska vi ta båten över till en närliggande öde ö där snorklingen tydligen ska vara ännu bättre! Håll tummarna för att jag ska få se sköldpaddor! 

 

På kvällen ska vi ut på en sunset cruise. Romantiskt så man nästan kräks ;-) Hoppas på klart väder så att vi kan se ordentligt när solen försvinner ner i havet. 

 

Nope nu ska jag slappa lite i skuggan!


Maldiverna - Del 1.

Efter nio och en halv timmars direktflyg landade vi på Males flygplats. Landningen var mycket välkommen då sambon var åksjuk i princip hela flygningen. Efter passkontroll (min första stämpel - Yeah!), tull och bagagehämtning bussades vi till en annan liten flygplats för att ta sjöflyg till vår första ö; Komandoo.

 

Komandoo ja, vad ska man säga? Paradiset på jorden? Det är nog det närmaste man kan komma iallafall. Om nu inte ens syn på paradis är snö, kyla, slalom, snowboard och after ski. Då har ni åkt fel. När vi kom fram till ön togs våra väskor till  rummet medan en i personalen visade oss runt och berättade om ön. Där stod även en liten välkomstkommitté bestående av en man med bongotrumma och två kvinnor. Mannen slog och kvinnorna sjöng: "Have a nice holiday!" i otakt. Vi lyckades dock håla os för skratt eftersom det var faktiskt väldigt gulligt gjort. Efter en väkomstdrink (kokosmjölk direkt ur nöten. Jag lovade ju dig det Erika! :-)) och en kula kokosglass visade han oss till vårt rum. Vi traskade och traskade, till slut var där inga fler beach villas (vilket vi skulle bo i... troode jag).

 

Umar: "Your staying in a water villa, yes?"

Jag: "Eehh..."

Sambon: "Yes we are!"

 

Min underbare sambo har då, utan att berätta för mig, istället bokat en water villa med jacuzzi. Vi bor nu en stor bungalow på pålar ute i vattnet, med jacuzzi och en enorm träterass i söderläge med trappa rakt ner i det turkosblå vattnet. Hur bra tror ni jag har det här. Primadonnan tycker om! :-) Vi har t.o.m. en four-poster-bed! Jag har alltid velat sova i en sådan!

 

Det finns inget negativt att säga om detta ställe på jorden. Underbar personal som skämmer bort oss, underbar mat (trerättersbuffé och bland efterrätterna finns där en ny choklad efterrrätt varje dag :-)), fantastiskt väder, vit korallsand, turkost vatten och fantastisk snorkling! Där går korallrev runt hela ön och det ser ut som i "Hitta Nemo"! Dock har vi inte sett Nemo... Men Dory (hur många som helst) och han Gil tror jag han heter. Den coola trekantsfisken i akvariet :-). Massa fiskar i alla möjliga färger och former. ag väntar dock fortfarande på att få se min första sköldpadda...

 

Ska försöka slänga upp lite bilder ikväll! Dock är den trådlösa linan inte den bästa...


Varför finns här barn?

Detta inägg skrevs den 24 januari 2009. När det publiceras är jag på Maldiverna aka Paradiset. Inlägg om hur jag har det här följer under  dagen.

*****************************************

Sitter vid gaten och väntar på att få boarda. Här finns äldre, nyförälskade, nygifta och barn… Finn fem fel! Varför finns här barn? Sjukt konstigt! Vem tar med sig små barn (den äldsta är nog 6 år och den yngsta bara några månader) till Maldiverna? Vad är det för fel på folk? På Maldiverna finns små små öar och ett stort stort hav! Ingen Bamseklubb. Vad ska barnen göra? Ligga på en filt under ett parasoll? Barn är ju så bra på att ligga tysta och stilla…

 

Jag är dock inte särskilt oroad över hur det kommer att vara när vi kommer fram. Detta eftersom man på vår första ö inte får ha med barn som är yngre än 12 år. Lovely! In your face alla äckliga barnfamiljer med skrikiga ungar!  Jag är dock mer orolig över flygresan… Barn sitter inte tysta i nio timmar. Barn skriker, gråter, pratar högt och är det riktigt små luktar de ibland jävligt illa!

 

Det bästa som kan hända nu är att ungarna ska sitta precis vid oss. Det hade varit alldeles underbart! Herregud vad jag hoppas på det! Tänk om dessa tre (TRE!) barnfamiljer ska sitta precis vid oss. Härligt härligt, men farligt farligt. Ja, farligt för barnen alltså, om det skriker.


Halvvägs?

Nu har vi anlänt till sambons syster i Stockholm. Ska döda några timmar på stan för att sedan bege oss iväg på den riktiga resan. Den som ska ta oss från Arlanda, Stockholm till Male, Maldiverna. Planet lyfter ikväll 23.55 svensk tid och landar 13.40 maldiviansk tid. Vita stränder, turkost vatten och förhoppningsvis klarblå himmel.

Vi hörs ev. när jag har kommit fram.

Pappas dag

Idag är det min pappas födelsedag. Idag för 57 år sedan föddes min far. Men det blir ingen present. Det blir inget firande. Istället ska jag tända ett ljus och titta på gamla foton. Minnena blir inte fler, snarare färre då en del glöms bort. Det vore konstigt annars efter nio år. Nio år sedan jag träffade min pappa. Nio år sedan jag hörde hans röst och kramade honom. Nio år sedan och ändå kan jag fortfarande tro att jag ibland ser honom på stan eller hoppas på att det är han som ringer när mobilen vibrerar. Nio år sedan och saknaden finns kvar. Nio år sedan och det går inte en timme utan att jag tänker på honom. 

Grattis på födelsedagen pappa! Idag blir du 57 år, men ändå aldrig äldre än 48 år.

Maldiverna

Om det är någon som glömt, eller någon som av någon anledning missat detta så åker vi på semester på lördag. Den första veckan ska vi bo här och den andra veckan ska vi bo här.

Livet är j*vligt nice just nu :-)

Erika? Avundsjuk? ;-)

Morgonstund har yoghurt i mun

Eller hur var det nu? Tog mig en (välförtjänt) sovmorgon idag efter att ha suttit och meckat med mamma födelsedagspresent till ganska sent. Börjar bli dags att få ihop den, framförallt sedan hon fyllde år den 14 januari...

Jag börjar dagen med ett hyfsat tråkigt inlägg eftersom jag efter sovmorgonen har lite bråttom iväg. Idag ska det jobbas, vaxas och hälsas på svärföräldrarna. Svärfar fick en hundvalp i 60-årspresent och idag ska de hämta den :-) Snart har de två hundar så det blir full rulle nere på näset.

VI hörs ev. ikväll, ska försöka hinna, men ni vet ju att jag måste spela Guitar Hero också.

Hemligt schmemligt

Inte så hemligt längre...

Nu börjar vi!

Humör: Hyfsat; semestern närmar sig med stormsteg. Bara 3 dagar kvar :-)
Gjort: Duschat och satt i linserna.
Planer: Jobba och sedan ska jag och sambon planera lite vad vi ska ha med oss och vad vi behöver köpa. Blir med all sannolikhet lite GH3 ikväll också.
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: BIltrafiken
Läser: Inget mer än det jag skriver just nu
Dricker: Ingenting för tillfället, blir vatten om en liten stund och sedan kaffe när jag kommer till jobbet.
Äter: Faktiskt ingenting just nu, är fortfarande lite tidigt. Blir yoghurt på kontoret sedan.
Bästa: Att jag befinner mig bland vita stränder och technicolourvatten om bara några dagar.
Sämsta: Kommer inte på något
Barn: Absolut inte!
Väder: Har änu inte tittat ut. Dashboarden säger ganska fint väder och +3 grader.

Ok, nu kör vi igång den här onsdagen!

Tjatig?

Kanske att jag är det, men nu kommer ännu ett tips vad gäller Cliniques produkter. Denna inhandlades igår och eftersom jag redan märkt skillnad så förstår ni hur fantastisk denna kräm måste vara? :-)


Clinique Pore Minimizer

Det finns en större tub som ska ha samma effekt, men eftersom jag mest har problem på näsvingarna testade jag en liten tub (men pricey...). FABULOUS! Duttade lite på näsan i morse och den har varit matt och fin hela dagen och porerna har givetvis då också sett mindre ut. Jag har sagt det förr men eftersom jag gillar upprepa mig säger jag det igen: I love Clinique!
Kramp

"Var har du hållit hus hela dagen Helle?"

"Jobbat och spelat Guitar Hero III."

Jag har kramp i fingrarna...

Då är det så...

...att något är fel med juryn. Men visst: Grattis till golfaren.

Jag i tårar

Jag är så förbannat blödig! Förra året grät jag när Kajsa Bergqvist fick stående ovationer och i år var det dags igen. Denna gång var det dock en annan höjdhoppare som fick stående ovationer; Stefan Holm. Och jag grät igen...

Annars är Robert Gustafsson som Per Gessle bäst hittills.

Om inte Zlatan vinner årets Manliga idrottare är något allvarligt fel med juryn.

SATC och GH3

Finns det någon tjej/kvinna där ute som inte kan se Sex and the City-avsnitten hur många gånger som helst? En fantastisk serie med fakntastiska kvinnor och fantatiska kläder.Nu blir det Guitar Hero III eller Idrottsgalan... Har inte riktigt bestämt mig. Vad tycker ni?

Batman eller Robin

Jag sitter vid matbordet och slösurfar/bloggar medan sambon och hans vän H spelar PS3. Detta är två män i 30-årsåldern. Två män som har bra jobb, egna företag och som har en bred allmänbildning som gör att de kan föra diskussioner om det mesta. Men av någon anledning kan TV-spel rasera allt detta.

De började just spela LEGO Batman...

"Undra om jag får vara Batman eller Robin."
"Jag vill vara Batman, men du är ju main controllern."
"JA! Jag fick vara Batman! Yeah!"
"*Muttrar*"

Ridå!

Väskor, väskor, väskor

Väskor, finns det något härligare än väskor? Överallt finns det underbara vackra, coola, härliga väskor. Stora eller små spelar ingen roll. Jag har lyckan att ha bl.a. en underbar Mulberry Bayswater och det kan vara det bästa köp jag någonsin gjort. Men det behöver ju inte hindra mig från att spana på andra väskor. Kanske snart dags att låna lite från sparkontot?

Någon av dessa hade jag gärna välkomnat in i väsksamlingen:


En underbar marinblå Balenciaga. Ja, många har en sådan på sin arm och jag förstår dem. Den är underbar.Jag vill ha en Miu Miu-väska! Känns som att jag varje dag hittar en ny härlig modell.
Och inget väskinlägg utan en clutch. Denna röda från Yves Saint Laurent är en dröm! Denna är Ebbas som hon hade på Elle-galan (där hon för övrigt var galans snyggaste)


That's it, nu ska det definitivt sparas ihop till en ny väska. Men först ska det bli semester.
Svärfar 60 år

Efter att ha sneglat på klockan så ser jag att hans födelsedag tog slut för knappt tre timmar sedan, men det spelar mindre roll. Jag och sambon är nyss hemkomna från en riktigt rolig 60-årsfest. Nittio personer åt, skrattade, snackade, drack, höll tal, sjöng och dansade på restaurang Anno 1900 hela kvällen och halva natten. Jag fick under kvällen lära mig följande:

1. Sambon är musiker, men har ingen taktkänsla när det kommer till kasedans.
2. En förening med crocketspelare sjunger hellre än bra.
3. Majoriteten av människor, gamla som unga, tycker om att dansa till melodifestivalbidrag.
4. Carola funkar alltid.
5. Dumlepapper ska gömmas i tepåsar (tack P.J. för den informationen).
6. Jag förstår danska bättre efter fyra glas rödvin.
7. Höga skor från klockan 17:30 till klockan 2:15 framkallar enorm smärta i fötterna.
8. Att blogga full går faktiskt bättre än vad jag trodde.

Eventuellt har jag missat något, men det får vara. Natti.

 

En ledig helg

Helger där jag inte ska jobba har lyst med sin frånvaro under dessa tre år som jag har pluggat. De flesta helgerna har jag jobbat 8 timmar varje helg. Det kanske inte låter så jobbigt, men lägg då till att jag har pluggat heltid under veckan samt oftast jobbat några timmar då också.

Men nu är det slut! Förra helgen var den sista. Denna helg är den första. Den första lediga helgen på väldigt länge och det är så j*vla skönt! Så skönt att jag ännu inte tagit mig ur morgonrocken :-) 

Ikväll är det 60-årsfest som gäller. Det är sambons far som fyller år och det blir en stor fest på restaurang Anno 1900 här i Malmö. Mycket folk så det ska nog bli en riktigt härlig kväll. 

Examensdagen

Hela examensdagen var underbar! Rolig, fantastisk och sorglig. Underbart och skönt att skolan är över, men sorgligt att klassen sprids ut. 

Dagen började med champagnefruksot på Ebbas Skafferi i Lund och slutade med SingStar-battle hemma i lägenheten. Lägenheten ja, den var fylld med familj, släkt och vänner. Det var trångt, det var varmt men fantastiskt roligt! Stressigt att fixa och dona till så många men alla verkade ha kul så då var det värt alltihop.

Och vilka fina presenter! Alla är så snälla och hade köpt så fina saker. Klocka, örhängen, halsband, ljuslyktor, dollar, svenska kronor, presentkort, armband, choklad, Orrefors-skål. Mycket, mycket fint och jag blev verkligen rörd. Tack så otroligt mycket allihop! Tack klassen och tacka alla som firade mig och gjorde min examensdag till en dag jag aldrig kommer att glömma!

EXAMEN

Idag tar jag examen! Sjukgymnastyrket here I come!

In your face alla som inte trodde på mig!

Puss hela klassen och alla andra härliga!

P.s. Fyra utropstecken på fyra meningar... Nice.

I morgon tar det slut...

I morgon är det sista dagen i skolan (ordet "skola" få det att låta som att det är dags för sommarlov efter lågstadiet). Känns konstigt att tänka på det, men samtidigt känns det förbannat bra! Så är livet och nu fortsätter vi vidare. Ska bli riktigt spännande att se hur det kommer att gå...

Natti alla!

Bäst och sämst klädda på GG

Häromdagen var det dags för Golden Globe-galan att gå av stapeln i USA. Nedan visar jag vilka två som var kvällens besvikelser rent klädmässigt och vilka som var sjukt heta! Endast tjejer är kvalificerade till dessa två kategorier.

Sämst:


But why? Ett stort tält, som behöver strykas. Svårt material och svår färg.Inget direkt fel på klänningen egentligen, men den sitter inte bra! Inte bra alls...


I den sämst-klädda-kategorin borde egentligen Jennifer Lopez vara med, men eftersom hon är så otroligt snygg så får hon ett get-out-of-jail-free-card.


Bäst klädda:


Det är baraxlat, det är rosa och det är Chanel. Fantastiskt snyggt!Som ett ljusblått fluffigt moln utan att bli för mycket. Jag brukar inte gilla Drew, men detta är smokin'!

(Alla bilder är tagna från http://showbiz.sky.com)
Nivea vs. Clinique

Jag gillar Cliniques ansiktsprodukter och har använt dem ett tag. Framförallt gillar jag deras ansiktsvatten Clarifying lotion, som är LOVELY! Men häromdagen när ansiktstvätten tog slut tänkte jag att det var dags att prova ett annat märke, som dessutom är billigare (under tre år har jag aldrig tänkt som en student, men nu när det bara är ett par dagar kvar då börjar jag...). Valet föll på Nivea's nya Oxygen Facial Wash till det förnämliga priset av 60 kr. Riktigt bra var den faktiskt. Absolut ett bra alternativ till alla dyra märken. Om jag har förstått det rätt så är den framförallt till normal/blandad hy.Grattis!

Denna vecka är det inte bara så att jag tar examen (ingen som har missat det nu väl?) utan det är även så att min älskade mamma fyller år! Och hennes födelsedag infaller idag!  Så ett stort grattis till världens underbaraste mamma, som alltid ställer upp och som alltid har tid för mig och min bror. Oavsett hur jobbiga vi är! :-) Tack för allt du gjort och gör för oss. Jag hoppas att alla (!) ni som läser detta har en lika underbar mamma som jag!

P.s. Detta inlägg är inte bara ett grattis-inlägg till min mor, utan även ett test för att se om hon läser min blogg ;-)

"Try it you'll like it!"

Konsum runt hörnet har äntligen fått in den glass, som med all säkerhet serveras i himlen: Ben & Jerry's Half Baked
Som det stod på Kentas t-shirt i en Melodifestival för länge sedan: "Try it you'll like it!" Att hans t-shirt även hade siffran 69 tryckt på sig är en annan historia...Dan före dan före EXAMENSDAGEN!

Yeah baby! Nu närmar den sig med Martin Stenmarck-kliv (eh, sjumila alltså). På fredag smäller det! Då tar 28 fantastiskt underbara personer sin sjukgymnastexamen. Kan ju naturligtvis hända att flera tar sin sjukgymnastexamen någon annanstans i landet på fredag, men ärligt talat skiter jag i dem! På fredag handlar det om oss!

Jag kan knappt fatta att dessa tre år redan är slut. Tre år med mycket jobb och mycket nervositet och mycket irritation. Men det jag mest kommer ihåg när jag tänker tillbaka är allt det roliga! Så här i efterhand var nog inte tentorna så jobbiga, men när det var dags att skriva/utföra dem så var det inte lika kul... Nu återstår det bara att se om lågkonjunkturen lämnat några jobb till oss alla ;-)

Yin och Yang?

Idag på lunchen i skolan visade jag Photo Booth för Erika. Naturligtvis blev hon helt vild! Vem blir inte det av denna fantastiska uppfinning! Tack Apple för den. 
Inspirationen till denna bild var det klassiska yin och yang.


  

Resultatet blev:Sjukt snygga vi är!

Det är mycket nu...

Det har inte blivit särskilt mycket bloggande på ett tag och jag känner pressen från Erika! Men ursäkten lyder att det är sista veckan i skolan så det är mycket som ska fixas till examen. Både till själva högtiden i universitetsaulan och till examensfesten jag ska ha här hemma på kvällen. Mat ska handlas, lägenheten ska städas och framförallt ska det meckas ihop så att alla får sittplats... Men det löser sig säkert. E har redan lovat att hon kan sitta på golvet. Klyschan lyder "Finns det hjärterum finns det stjärterum." Så jäkla tråkigt talesätt förresten! Finns det någon under 50 år som använder det? 
Nej, dessa korta meningar får vara allt för tillfället. Det börjar ju bli dags att tänka på refrängen...

Kommer ni på fler? 

En godnattpuss från mig till er!

Eller frågan är om det inte mer liknar en fiskmun? Tanken var i alla fall att det skulle vara en pussmun... Jaja, orkar inte göra om det nu, även om Photo Booth på Mac är väldigt beroendeframkallande!

Natti, natti!


"Allmänheten är dum i huvudet!"

"Allmänheten är dum i huvudet!", brukar min sambo säga med jämna mellanrum. I början argumenterade jag alltid emot honom, men på senare tid har jag börjat inse att han nog har rätt. Och efter att ha läst denna artikel är jag ännu mer övertygad. Ska det verkligen vara så jäkla svårt att ta ansvar för sig själv? 

Om man nu har tagit ett stort bolån, känner man då inte ett ansvar att faktiskt hålla reda på vad som gäller, när bindningstiden går ut och kontrollera och räkna på vad som blir bäst ekonomiskt för en själv (och sin familj)? I de fall som tas upp i artikeln skickar ju dessutom banken ut en påminnelse ett bra tag innan bindningstiden går ut, vilket man kan tycka borde underlätta då det verkar vara svårt för en del personer att hålla koll på när det är dags att lägga om lånen. Men inte ens det verkar fungera för en del.

Vilken tur att de då alltid kan skylla på bankerna eller liknande, så att det inte behöver erkänna att de inte har koll på sin ekonomi eller inte orkar ta det ansvar som för många andra är självklart. 

Bli homo för Gisele

Jag har svårt att tänka mig att det finns någon snyggare och vackrare än Gisele Bündchen. När jag ser bilden nedan så får jag starka funderingar på att lämna det straighta livet bakom mig...Jag och David Beckham?

Att jag hade helt sjukt jävla roligt på vår examensfest igår känner jag verkligen av idag... Tvingade mig upp ur sängen vid 11 och efter en stor frukost och dusch börjar jag känna mig som en människa igen. Att huvudet dunkar försöker jag att inte tänka på.

Vilken underbar klass vi är! Middagen och festen var underbart fixade och alla hade varit så duktiga och anordnat det  fantastiskt. Alla var glada och alla var sååå fina. Jag ska försöka få tag på bilder under dagen, för så klart glömde jag min kamera :-(

Några i klassen hade fixat Diplom till alla klassen med en motivering till deras respektive utmämnng. Jag blev "Klassens Posh". Motiveringen löd: "Alltid fräsch och oemotståndligt grann, många hjärtan du säkert satt i brand. Med din coola stil och allvarliga fejja, allt motstånd du enkelt ner kan meja!" :-)
Utnämningarna var annars allt från Klassens Ängel och Klassens Dansare till Klassens Pendlare och Klassens Bakre Korsband! De hade varit så duktiga!

Kvällen innehöll vackra klänningar, rödvin, hjortstek, Dionysos, sång, cosmopolitan, tre par skor, dans och skratt. Kvällen slutade med att jag sprang in på kontoret (efter att nästan kissat på mig på bussen på vägen hem) för att kissa. Jag hade aldrig klarat mig hem :-)

Tack alla som var där får en helt galet rolig kväll!

Knegus is da shit!

Min bror faller även han för grupp(?)trycket och har nu, precis om sin syster, börjat blogga. Han första inlägg är en briljant uppvisning av ordbajseri. Ingen ordbajsar som min bror. Läs hans blogg här

Clarins!

Klockan drar sig mot midnatt och här sitter jag trots att jag ska upp tiiidigt imorgon (tänkte vara på jobbet kl. 07:00). Jag kommer att se ut som en zombie när jag vaknar. Hoppas jag hinner sova lite på eftermiddagen för jag vill helst vara mitt most fabulous när det är dags för EXAMENSFEST! :-) Min ögongelé från Clarins kommer i alla fall att hjälpa mig en aning på traven med att bli snygg. Den är fantastisk och jag använder den alltid på tidiga morgnar eller innan jag ska sminka mig för kvällen. Fantastisk. Den är ganska dyr för en ögonkräm, men den är verkligen värd priset. Dessutom är ögonkrämer och ögongeléer väldigt dryga så de räcker länge.

Så mitt tips idag är Clarins Eye Contour Gel:Middag med favoritkollegorna

Dag tre av mitt bloggande och redan nu sitter jag och bloggar hemma hos andra. Hur ska detta sluta?
Middagen hemma hos Jenny tillsammans med favoritkollegorna (förutom A som inte kunde komma) var jättehärlig. Hon hade slavat vid spisen hela dagen (efter hennes egen utsago) och bjöd på lasagne, sallad och rödvin.

Vid 20:30 kunde vi inte hålla oss längre utan var tvungna att kolla lite på Let's Dance. Alla är ju lite stela i de första programmen sa vi, men sedan kom Morgan Alling! VIlken kille! Underbart härlig! Han är redan favorit, och det är jag nog inte ensam om att tycka.

Nu ska jag återgå till att vara social.

Snabbis...

Har precis kommit hem från Lund och tänkte sticka iväg och köra ett snabbt styrkepass innan det är dags för middag hemma hos Jenny. Är lite sugen på att se Let's Dance ikväll, men förmodligen blir det SingStar istället. Vilket med största sannolikhet blir roligare. 

Imorgon är det examensfest! Fy fan vad hela vår klass kommer vara snygga!

Starter

Humör: Mycket bra; det är ju fredag och jag har en fullspäckad helg framför mig :-)
Gjort: Duschat, sminkat och klätt mig.
Planer: Föreläsningar i Lund mellan 10-15. Sedan middag för en vän som flyttar till Stockholm för att gå polishögskolan. 
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Sambons externa hårddisk som tokarbetar
Läser: Inget mer än det jag skriver just nu
Dricker: Ingenting för tillfället, blir vatten om en liten stund
Äter: Naturell yoghurt med müsli och skivad banan (detta svar kommer att gälla i 8 fall av 10)
Bästa: Att examen och semestern närmar sig och att vi har vår examensfest imorgon!
Sämsta: Att jag ska jobba imorgon (7-13)
Barn: Nej, inget sånt
Väder: Blåsigt, men det får man leva med som Malmöbo. Dashboarden säger +4 och regn... Lovely...

"En usel tidning!"

Vill ni bli av med telefonförsäljare snabbt? Samtalet nedan utspelade sig just här hemma:

T: Ja, det är T
Säljaren: Hej, jag söker Helena.
T: Hon är inte hemma just nu. Är det något du kan ta med mig?
Säljaren: Ja, jag ringer från Sydsvenskan och vi har just nu ett erbjudande till våra gamla prenumeranter.
T: Eh, det är så att jag vill inte ha någon morgontidning.
Säljaren: Jaså, varför inte det?
T: Egentligen är det av två anledningar: För det första tycker jag att Sydsvenskan är en usel tidning!
Säljaren: Eh, jaha... då... ehhh förstår jag.
T: Och för det andra så vaknar jag av tidningen när den dimper ner på dörrmattan.
Säljaren: Ok, det är ju inte så happy. Tack i alla fall.
T: Tack, tack!

Little Big Planet

Jag har fastnat i Playstation3-träsket. Eller egentligen är det Little Big Planet-träsket jag har fastnat i. Vilket underbart spel! Annars gillar jag egentligen bara Super Mario Bros till Nintendo DS och Nintendo 8-bitars, men Little Big Planet lyckades att övertyga mig.
Om ni har ett PS3 så måste ni prova det. Kan köpas här på CDON.COM.

Madonna vs. Scarlett

När tidningarna 2002 skapade detta ord angående Afrodites scenkläder till Melodifestivalen tyckte det kändes lite överdrivet. Gruppen bytte dock kläder till något som de ansåg inte var lika vågade. Så länge de trivs i kläderna och inte flashar hela brösten eller visar rumpan/muffen (tror inte Melodifestival-Sverige är redo för det, som tur är) så kan de få ha på sig vad de vill. Jag och alla andra om tittar kommer ALLTID att kommentera kläderna, men det är väldigt sällan ordet "nakenchock" passar i Melodifestivalsammanhang.

Nu är det Madonnas kampanj för Louis Vuitton som det hackas på. Babsan tycker att den är "lite too much". Kanske inte den snyggaste kampanjen för LV som gjorts, men inte är Madonnas bilder mer vågade än Scarlett Johansons. Varför är Madonnas bilder too much? För att hon som 50-årig trebarnsmor borde veta bättre och inte klä av sig? Hennes kropp är ju fantabulous! Och sådant som är vackert ska visas upp! Go Madonna!

Aldrig nånsin Facebook

Facebook. Alla snackar om Facebook. Facebook är som bloggar - alla har det. Alla utom jag (och min bästa vän, jag väljer mina vänner väl :-)). Berätta för mig vad som är så speciellt med Facebook. Jag har aldrig reggat mig och vet därför inte alls hur det funkar. Varför vill man hitta gamla vänner? Hade jag velat ha kvar dem i mitt liv hade jag väl aldrig tappat kontakten med dem från början? Ok, det stämmer väl inte till 100 %, men nästan.

Jag var med i Lunarstorm. Gick med när jag gick i gymnasiet och hängde med i flera år, men shit vad mycket tid det tar! Två timmar kunde kännas som 10 minuter. Fast Facebook är kanske inte riktigt samma sak som Lunarstorm? Eller? Jag vet inte. You tell me. Vad är det som är så speciellt?

System break down

Hyfsat glad i hågen kom jag fram till USIL för att ha föreläsning om skador i senan och dess rehabilitering. Men var höll alla andra i klassen hus. Lite misstänksamt ringde jag till E som sömndrucket sa att föreläsningen var inställd och undrade om inte jag hade fått reda på det. Jo, så klart jag visste, det är därför jag ringer klockan 9 på morgonen och undrar i vilken föreläsningssal vi ska vara. Så det var bara att åka hem till Malmö igen. Väl hemma kollade jag mailen och vår hemsida till skolan där så klart informationen om den inställda föreläsningen fanns...

Miracle broom...

Eh jaha...

Egentligen har jag väl ingen rätt att undra om denna världsomvälvande nyhet hör hemma i en av Sveriges största dagstidningar, eftersom jag faktiskt klickade på länken.

Starter

Har tagit denna från Alexandras blogg och tänkte testa om den kan bli återkommande även här.

Humör:
Helt okej faktiskt. Det mesta av morgontröttheten börjar försvinna
Gjort: Duschat, sminkat och klätt mig.
Planer: Föreläsningar i Lund hela dagen (9-17). Idag försov jag mig inte :-)
Ser på: Mammas undulat som äter frukost
Lyssnar på: Biltrafiken utanför fönstret
Läser: Inget mer än det jag skriver just nu
Dricker: Vatten
Äter: Naturell yoghurt med müsli och skivad banan
Bästa: Att examen och semestern närmar sig
Sämsta: Att skolan håller på till kl 17
Barn: Nej, inget sånt
Väder: Börjar ljusna ute, men fortfarande svårt att se. Förmodligen kallt - 0 grader enligt min dashboard

Gud i vårt sovrum?

T blev väldigt glad när han såg att julsakerna var borttagna och att jag hade städat. Han har lärt sig att se när där är nystädat; ett par utskällningar och sedan dess har han aldrig missat det ;-). Eftersom jag är hemma mer mitt i veckan nu när jag pluggar så städar jag lite oftare, men det är ok. Jag gillar när det är rent och snyggt här hemma. Blir väldigt stressad när det är för stökigt.

Under julhelgerna har vi haft en vit ängel som hängt i sovrumsfönstret. Jag har haft den sedan jag var liten och tycker den är söt när den lyser upp i vintermörkret. Men idag fick den naturligtvis åka ner och då kom jag på att vi inte har någon lampa att ha i fönstret i sovrummet. Eftersom jag älskar levande ljus så ställde jag ett vitt blockljus där och tände det och när T sedan kom hem så sa jag att vi måste ge oss ut på jakt efter en lampa till sovrummet. T tittar in i sovrummet och säger: "Ja, det måste vi, för nu är det väldigt mycket Gud där inne!"

Hur ska jag tolka det? Hur hade ni tolkat det?

Clutch something

Jag älskar kuvertväskor! Dock har jag aldrig tagit steget till att använda dem till vardags; de är ju lite opraktiska. Till fest väljer jag allt som oftast kuvertväska, men börjar bli lite trött på de som ligger i garderoben nu. Det hade varit underbart med en over-sized eller en i en stark färg som röd, grön eller rosa. Hittade denna underbara på Net-a-porter:

Bild från Net-a-porter


Fantastisk! Den är fantastiskt underbar!

Och för er som undrar hur det gick med att-göra-listan så är den avklarad :-) Eller iallafall allt städande och fixande. Tvätten hänger dck på tork fortfarande, men det räknas inte. Det enda som är kvar att göras är att skriva lite på vårt arbete.

Dagens att göra

Eftersom min självdisciplin ibland (läs; oftast) dippar så brukar jag skriva upp en att-göra-lista och sedan bocka av efterhand. För det mesta blir sakerna gjorda då och som det ser ut nu är det exakt något sådant som måste till. Here we go:

  • Tvätta
  • Bädda rent
  • Damma och dammsuga
  • Städa badrummet
  • Städa till undulaten (är undulatvakt till min mor när hon latar sig på en solig ö utanför Venezuela...)
  • Skriva lite på arbetet
  • Bära upp julsaker på vinden
  • Hämta ner icke-julsaker från vinden 

Ja, det var väl det. Det ser aldrig så mycket ut när man ser det i skrift. Däremot när allt rusar runt i huvudet verkar det mer, men detta borde inte ta mer än 2 timmar. Då är det bara att sätta på lite bra städmusik (schlager och ABBA funkar altid) och sätta igång. Jag återkommer senare med hur det gick.

Sko sig

Den snyggaste skon måste ju vara ett par enkla svarta pumps. Inget särskilt, inget speciellt utan endast en enkel sko som är snygg til allt! På grund av min längd så använder jag sällan skor med hög klack tyvärr. Önskar att jag kunde sluta bry mig om hur lång jag blir med 10 cm klackar. Hittade ett par enkla snygga i skinn på Din Sko och ska nog prova dem nästa gång jag är nere på stan.

Vad tycker ni? Vilka skor är den snyggaste modellen?

Träning

Jag kom iväg och tränade. Skönt att få något vettigt gjort nu när jag missade föreläsningen i skolan. Tänkte även fixa lite med ett arbete vi ska ha klart i nästa vecka (det sista vi gör innan examen - YAY!). Sen blir det säkert lite städ och tvätt också. Bara jag inte fastnar framför TV'n och datorn. Timmarna bara rusar iväg när man gör ingenting :-)

Jag tränar på Fitness24Seven och trivs bra där. Funderar ibland på att byta till ett annat ställe där det finns olika pass (24/7 har bara gym och konditionsmaskiner), men vi får se. Just nu gillar jag att kunna lägga upp min träning själv och inte vara beroende av tider. 24/7 har nämligen öppet dygnet runt. Inte för att jag kanske utnyttjar gymet på natten, men det är nice att kunna träna närsomhelst på t.ex. röd dagar utan att vara beroende av ändrade öppettider.

Känns bra att ha kommit igång lite med träningen efter julen. Vi åker till värmen om två och en halv vecka så Beach-09 kommer tidigt i år :-)

Försovit mig

Första dagen tillbaka till skolan efter julledigheten och vad händer? Så klart försover jag mig... Vaknade 9:30, skulle varit i Lund 8:15. Jaja, lika bra att ta det lugnt och ta mig in till nästa föreläsning som är 13:15. Kanske att jag då borde träna innan, så slipper jag det i eftermiddag när jag kommer hem? Men då måste jag sätta fart nu! Ok, så får det bli... Sängen är härlig, men känslan i kroppen man har efter ett träningspass är ännu härligare.

Pucci

Min härliga strandväska från H&M i alla ära, men när vi landar i sommarvärmen om ett par veckor så hade denna strandväska från Pucci passat helt perfekt.

Bild från net-a-porter
Bild från net-a-porter

Den är riktigt underbar och jag älskar Puccis härliga mönster. Var nära att köpa en sjal i deras butik när jag och sambon var i Rom förra året men det blev inte så. Så här i efterhand förstår jag inte varför...


Tio dagar kvar...

Om tio dagar är det klart. Om tio dagar är det över. Om tio dagar så är jag legitimerad. Om tio dagar tar jag examen. Tio dagar kvar baby! Efter tre års heltidsstudier (enligt Lunds Universitet :-)) är jag legitimerad sjukgymnast. Det är galet. Är det nu jag ska kunna allt det jag har pluggat in till tentor och seminarier? Är det nu jag ska vet vad jag faktiskt håller på med? Är det nu jag utan att tveka ska kunna rabbla ursprung och fästen på varenda muskel i hela kroppen samt namnge alla på latin? För det är väääldigt många muskler det... 

Vi får väl se hur det går med den saken, men det ska bli riktigt skönt att bli färdig och sedan får vi se vad som händer i framtiden. Kläder både till examensfesten (på lördag) och examenshögtiden (nästa fredag - 16 januari) är iallafall fixade och det känns riktigt skönt. Det är aldrig kul att hetsshoppa inför något speciellt; antingen hittar man inget eller så blir det ett felköp och klänningen används aldrig igen. Det värsta är när man köper ett plagg som passar "om man bara går ner de där 3 kilona". Big NO NO!

Hur hamnade vi på shoppingtips? Jag har nog inte riktigt kommit in i bloggtänket och hur det ska struktureras upp. Förhoppningsvis blir det bättre :-)

Varför gör jag detta?

 Jag bloggar, alltså finns jag. Är det det som gäller nu i västvärlden? Kanske. Lite sorgligt, lite roligt och jävligt galet! Varför börjar jag blogga nu? Känns inte "att starta en blogg" väldigt 2006? Jag närmar mig dock 30 så jag hänger inte med i trenderna lika mycket längre, det kan jag skylla på.

 

Vi (jag) får väl se hur länge detta kommer fortsätta. Tröttnar jag? Eventuellt. Har mycket kul som händer de närmaste veckorna och det ska bli kul att få ner allt i skrift så det inte glöms bort.


RSS 2.0