Fjärde delfinalen

Ingen har väl missat att jag var på Arenan igår och så klart undrar ni alla hur jag hade det och vad jag tyckte. JAg tänkte därför sammanfatta kvällen i punktform. Håll tillgodo!

  • Mina kusiner och D-D är de ljuvligaste av människor!
  • Jag och Annelie hade kvällen till ära gyllene heels och sotade ögon.
  • Äntligen en delfinal med bättre låtar!
  • Bäst under kvällen var utan tvekan NEO...
  • ..ja, förutom Christine Meltzers immitation av Malena Ernman.
  • Näst bäst av artisterna var Peter Jöback med Hollow, vilket är den låt jag sjungit på hela dagen.
  • Jag förstår inte riktigt varför alla älskade Anna Bergendahl..?
  • Och vilket härligt pausnummer! Tur att vi slapp blå gubbar eller någon konstig kör och fick både Lill-Babs och Svante :-)
  • Efter min dröm häromnatten blev jag lite... ehhh... varm i kläderna när jag såg Michael Nyqvist.
  • Kom i säng vid 5 i morse efter god mat, massa vin och ännu mer massa snack. Allt som allt en underbar kväll!

Tystnad

Jag flyttade hemifrån när jag var ca 22 år och bodde sedan ensam till jag träffade Tobias för 3 år sedan. Och som jag trivdes att bo ensam! Under dessa år hade jag ett par pojkvänner men jag gillade att bo ensam och det var egentligen aldrig snack om något samboskap. Jag tyckte det var underbart att komma hem och stänga dörren om mig i min egen lägenhet och bara vara mig själv.

Men sen hände något. Det var litegrann som att blixten slog ner. Jag och Tobias blev tillsammans i februari och i maj hade vi köpt en lägenhet tillsammans. Vårt hem. Allt kändes rätt och det var aldrig någon tvekan om att vi skulle flytta ihop och inte en enda gång under dessa tre år har jag ångrat att vi flyttade ihop så fort! Det är så fantastiskt underbart att bo med Tobias och vi har så sjukt roligt! Det händer alltid konstiga saker när vi är tillsammans. :)


Nu trivs jag inte längre att vara ensam mer än ett par dagar. Detta som jag älskade innan tycker jag nu är jobbigt. Det är alldeles för tyst här hemma, det är alldeles för tomt och det känns alldeles för ensamt. När jag kom hem från jobbet idag stod där en bukett röda tulpaner och låg en fin lapp från Tobias.


Om två veckor får jag krama honom igen. Min kärlek.

Plusgrader!

Idag har det faktiskt, hör och häpna, varit plusgrader här i Malmö. Och när jag i förmiddags cyklade till och från träningen så tittade faktiskt solen också fram.
Åh vad jag längtar till våren! Tänk att slippa halsduk, mössa, vantar och tjocka skor! Underbart!


Våren 2010 hade jag gärna klätt mig i nedan. Är förälskad i alla puderrosa plagg som finns i butikerna och kommer säkert köpa på mig en hel massa i NYC. Och smala ljusa jeans och ett par svarta pumps är alltid rätt (om man känner sig bekväm i det så klart). Fast kanske att ett par Louboutin är en önskedröm?



2 månader kvar

Om knappt två månader beger jag och Jenny oss iväg till New York. Jag kan knappt fatta det! Vi bokade i oktober och nu är det helt plötsligt februari och snart åker vi.


Jag är väldigt sugen på en ny väska (när är jag inte det) och eftersom reskassan tillåter så blir det förhoppningsvis en ny härlig väska! Åh vad jag längtar att få gå runt och klämma och känna på alla underbara väskor. Känner jag mig och Jenny rätt så kompromissar vi så hon följer med mig på väskshopping en dag så blir det skoshopping med henne en dag. Eller vad säger du Jenny? En dag tillsammans med Blahnik, Choo och Louboutin låter väl inte helt fel?
Kanske blir det någon av ovan? Jag är mest sugen på en Louis Vouitton eller en Balenciaga.
(Väskor medurs överst från vänster: Louis Vouitton - Mulberry - Balenciaga - Miu Miu - Marc Jacobs - Chanel)

Allmänheten...

Jag har märkt att flera av er gillar mina historier om allmänheten, så här kommer en till. :-)
Idag var jag på Skivstång/kondition på Friskis. Ett par minuter innan passet började så sa ledaren: "Så härligt! Idag behövde jag inga lampor till cykeln när jag cyklade hit!"
Då säger en av tjejerna som ska träna: "Inte jag heller!"

Näääähäääää? Så det var inte mörkare i den delen av Malmö du cyklade från? Coolt...

Mascara-tips

Min absoluta favoritmascara är Dior Show Iconic. Tror aldrig jag kommer hitta någon bättre. Trots det fortsätter jag att leta. Varför? Jag känner ibland att 300 spänn är lite i överkant för en mascara och jag vill hitta ett bra budgetalternativ.


För ett par veckor sedan var jag en runda i stan med mamma och  köpte då Maybelline's Stiletto Lash i brunt. Så klart föll jag för reklamen även om en blind kan se att modellen har lösögonfransar. Jag hade inga större förväntningar på den eftersom jag tidigare inte varit så glad för Maybellines mascaror. Men oj, vad överraskad jag blev när den visade sig vara underbar!


En stor härlig borste som tar upp färgen utan att bli klumpig, vilket sedan överförs till fransarna. Inga klumpar och de får en härlig längd! Rekommenderas verkligen!


Dior Iconic är fortfarande bättre, men Maybelline kostar mindre än halva Dior.

Jag hade fel D-D

Jag (och många andra?) var väldigt skeptisk när jag fick höra att Dolph Lundgren skulle vara en av programledarna under några lördagar. Men jag hade inte behövt vara skeptisk alls! Jag hade totalfel!
Bäst i Delfinal 1? Se nedan. Ingen tvekan!

Delfinal 1

Så har den då satt igång, denna fantastiska tävling som heter Melodifestivalen. Lika underbart varje år!
Till gårdagens delfinal fick vi spontanbesök av min kära kusin och hennes sambo, vilket var enormt trevligt! Det blev drink, vin, öl, äpplepaj, sing star och massa snack. Helt plötsligt sa Annelie att klockan är 02:00 och jag trodde hon var runt midnatt kanske. Då vet man att man har trevligt och är helt uppslukad av allt snack. :-) Underbart att vi ska hem till dem på lördag!


Men över till delfinalen då; vad tyckte jag? Jag hade inga större förhoppningar på förhand och förhandslyssningarna på SVT gav mig inte så mycket. En stor överraskning för mig var Salem al Fakir. Eller snarare var det så att jag hade bestämt för att inte gilla honom, då han känts pretto. Jag har egentligen aldrig givit honom en chans, men nu vet jag vad det blir på Spotify på måndag. Utan tvekan kvällens bästa låt! Underbar och jag kunde inte släppa blicken från TV'n och satt som förhäxad när jag framförde sin låt. Ljuvligt!


Just ni sitter jag och tittar på reprisen och tycker faktiskt nu att Jessica hade förtjänat en direktbiljett till Globen. Den var mycket bättre nu på den andra genomlyssningen och hon har en fantastisk röst.
Visst det var väl kul att Ola gick vidare, det var en helt ok låt. Bättre än hans Love in Stereo för några år sedan. Men någon borde sparka hans stylist. Vad var det för frisyr? Jävla otur där!


De andra låtarna är det väl inte så mycket att säga om. Jennys Silvers är för svår för Sverige. Anders Ekborgs låt var hämtad ur en musikal. Pain of Salvations låt var en lång väntan på refrängen. Frispråkarn? Inga kommentarer. Linda Pritchards (stavning?) låt hade vunnit den Ukrainska uttagning om de hade vågat ha mer beat och inte kört så mes-svenskt.


Så tycker jag. Vad tyckte ni?

RSS 2.0