Dagens fråga

Hur man vet att damen intill i biosalongen inte är en van biobesökare: 

"Nu är klockan 18.15 och filmen skulle faktiskt börja klockan 18. Det är inte klokt!" 

Tystnad

"Nu verkar den börja. Mer än en kvart för sent. Varför skriver de då att den ska börja klockan 18?"

Män som hatar kvinnor

Idag var jag och såg Män som hatar kvinnor. Filmen är, som säkert alla vet, baserad på den första delen av Stieg Larssons Millennium-trilogi. Om ni inte har läst böckerna så läs dem. Om ni inte har sett filmen, så se den!


Bäst med filmen:
 • Noomi Rapace som Lisbeth Salander
 • Övriga skådespelare som gör fantastiska rollprestationer
 • Trots en del ändringar jämfört med boken så bevaras kärnan
 • Miljöerna och omgivningarna
 • Kasten mellan fruktansvärda händelser till värme och skratt
Mindre bra med filmen:
 • Alldeles för lite Erika Berger. Hon är min favoritkaraktär i böckerna. Jag hade velat se mer av henne och mer av hennes knäppa förhållande med Mikael Blomkvist.
Som ni ser så vinner plus över minus. Bara att pallra er iväg till närmaste bio för att uppleva 2 timmar och 35 minuters underbar filmupplevelse.

En moders kärlek

Jag har idag fikat med Kimzan. Kimzan är den av mina vänner som jag citerar Yrrol med. Kimzan är den enda jag känner som skrattar är jag säger: "Trevlig scarves!" Kimzan är helt enkelt en fantastisk person! Idag fick jag även träffa Kimzan junior, men vi som känner henne säger Freja. Freja kan vara det gladaste barn jag nånsin träffat. Helt galet. Freja är ett av få barn jag träffat som faktiskt gjort mig sugen på att skaffa barn (ett annat sådant barn är GANN's son).

Jag har egentligen aldrig gillat barn. Eller jag ogillar väl inte barn, men dom bara finns överallt och skriker, snorar, nyser och hostar rakt ut. Dock är detta inget man tycker när man får egna barn. Det är så föräldrar säger, men jag vet inte om jag tror på det. Det är roligare att vara cynisk och fördomsfull ;-)
I alla fall så frågade jag Kim om denna moderskärlek och om hon fylldes av enorma obeskrivliga kärleks-nånting när hon såg Freja första gången. Kim tvekar en stund (jag älskar henne för att hon inte svarar det man "ska" svara) och säger sedan: "Alltså, hon [Freja] var ju inte särskilt roliga de första två månaderna. Då undrade jag vad jag skulle med en sådan här till." Hahaha! Fantastiskt! Sedan hade dock Kimzan tur att den lilla flickan blev världens sötaste och gladaste barn.

Fler mammor där ute som känt så? Ärligt talat nu! Är inte mycket av moderskärleken bara en massa skitsnack?

Glad Gladare Ledsen

Ikväll är det Champions League. Det innebär att sambon sitter på Sir Tobys tillsammans med en hel hög andra fotbollstokiga pojkar (ja, jag har den fördomen att bara killar sitter på krogen och kollar CL. Fördomar rockar!). Detta tyckte jag var en utmärkt idé för då kunde jag slappa hemma själv. Hur mycket jag än älskar sambon så är det underbart att då och då får vara ensam hemma. 
I alla fall så gladdes jag åt detta ensamma-hemma-faktum när jag kom hem, från en underbart roliga fika med Kimzan och hennes dotter Freja, men vad ser jag när jag tittar upp i lägenheten nerifrån trottoaren? Det är tänt i fönstrena! Sambon lämnar ALDRIG lampor tända när han går hemifrån och ingen annan är hemma. 
Hur tror ni jag kände inför detta? Min ensamma kväll verkade bli inställd... Jag blev så sjukt glad! "Han är hemma!" tänkte jag och halvsprang till porten och uppför trapporna med ett leende på läpparna och väntade mig att få höra "Jag ville inte vara ifrån dig en hel kväll!" (Hahahaha! som om han någonsin skulle skippa CL med grabbarna.). Jag låste upp det nedersta låset och öppnade dörren. Eller inte... Även sjutillhållarlåset var låst. Han är alltså inte hemma och jag fick besviket låsa upp även det andra låset.

Varför blev jag ledsen och besviken? Jag var ju glad över att få vara ensam hemma, men nu känner jag mig istället snuvad på en myskväll i soffan framför Champions League. Jag bryr mig inte ens om CL! Vem spelar? Är det någon viktig match? Bryr jag mig?

Förlovning

Ingen har väl missat att Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling har förlovat sig idag. Ett stort grattis säger jag och många andra. En som inte verkar helt nöjd är dock Kungen. Hans min på bilden nedan är oslagbar!Dagens tips

Jag kom på att det var längesedan jag körde Dagens Tips och förstår att flera av er har saknat det. Det var ju trots allt genom denna kategori som flera av er upptäckte Half Baked från B&J's.

Mitt första tips gäller deodorant och den absolut bästa, alla kategorier, är Vichy's.

Det finns helt enkelt ingen bättre, så rusa till närmaste apotek och köp köp köp. Ja, den kostar nästan 100 spänn och man kan få Rexonas för 30 kr. Men det är upp till er vilken division ni vill spela i. Jag är i den högsta och där doftar alla gott.

Nästa tips gäller den fantastiska uppfinningen torrschampoo. Hur klarade vi oss utan det? Jag bockar, bugar och tackar Polisstudenten för att hon introducerade mig till detta. För ärligt talat, ibland orkar man inte tvätta håret och för mesta ska man faktiskt inte tvätta håret (att tvätta det varje/varannan dag är alldeles för ofta) så därför är torrschamoo den perfekta lösningen. Det tar bort den fettiga finishen och ger volym. Jag har bara provat Toni and Guy's och den fungerar väldigt bra till mig. Den doftar dock ganska starkt.Sådär, det var dagens tips. Håll till godo. Nu ska jag bära ner en massa möbler som jag fått sålt på Blocket. Cash is king!Vad händer nu?

Inte nog med att BWO inte gick direkt vidare, de ska dessutom möta Lili & Susie! Hur ska jag då rösta? JAG VILL HA VIDARE BÅDA! Eller rättare sagt alla 5.

Ok, nu är jag lugn igen... Det är bara en tävling... Andas...

Rolinski for President

"Grattis Leksand! Sju åker ut, en till Andra chansen, Katastrof!" 
Så skrev min precis min bror i ett sms till mig och jag måste hålla mig. Så sjukt dåligt startfält. Inte många rena toner ikväll... 

Rickfors bidrag låter som minst tre andra låtar.

Den grekiska låten orkade jag knappt lyssna på.

Inte helt oväntat så var BWO bäst, men det brukar de vara. Ingen kan ligga med kameran som Rolinski. Hur kan man inte bli kär i honom?Molly vs Amy

Att jag inte gillar Amy Diamond är ingen nyhet och om det är det för någon så kan ni läsa varför här. Molly tycker jag illa om av precis motsatta anledningar. 

Lill-gammal någon?

Ren(t) i Dalarna

Vad dumt av mig att tro att man måste kunna sjunga rent om man ska tävla i Melodifestivalen som sångare/sångerska. Det var tydligen helt fel av mig.

2 bidrag down och jag väntar fortfarande på rena toner...

Ola/Danny - vem är vem?

Så var det lördag igen och ikväll blir det min sista direktrapport om festivalen och deltagarna. Nästa vecka är jag nämligen på plats i Malmö Arena för att se den fjärde deltävlingen live. Det kommer bli helt galet roligt! Trist bara att Malmö (enligt mig) fått det tråkigaste startfältet på pappret. Borde inte staden som upptäckte Carola få bättre artister? Men, men det smällar man får ta, et blir säkert lika roligt i alla fall. :-)

Nu blir det mat, lite SATC och sedan hörs vi senare. Mina förhandsfavoriter, utan att ha hört låtarna, är så klart BWO. Många tror nog att jag, eftersom jag är uttalad pojkbandsnörd, kommer heja på EMD. Helt fel! Svenska pojkband räknas inte. Jag har aldrig lyssnat på EMD och dessutom lär jag mig aldrig vem som är Idol-Ola och vem som är Idol-Danny. Trodde ett tag att dom var samma person och tänkte att det var fan vad han hinner med mycket; både Let's Dance och Melodifestivalen med Love in Stereo. Visade sig att det var två (o)lika personer. Så kan det gå när det spottas ut för många Idol-pojkar på en gång.

En vän i synnerhet

Jag har inte enormt många vänner. Jag har aldrig varit tjejen med 5 bästa vänner och 15 nära vänner etc. De som klarar av att bolla alla dessa vänner och hålla kontakt med dem har min fulla respekt, men det är inget för mig. Istället har jag några få nära vänner och sedan naturligtvis vänner och bekanta som jag inte träffar  jätteofta men ändå håller en regelbunden kontakt med. 

Och så har jag naturligtvis en bästa vän. En vän som jag träffade för första gången i augusti 1988 när vi började skolan. Sedan dess har vi mer eller mindre varit, kanske inte bästa vänner, men vänner. Vi har varit vänner i drygt 20 år och det är en vänskap som jag har svårt att föreställa mig vara utan. Vi har haft våra upp- och nedgångar och kanske inte hörts av så mycket under vissa perioder, men vi vet alltid var vi har den andra. Även om vi inte skulle ha pratat på flera veckor så vet jag ändå att jag hade kunnat ringa henne mitt i natten om jag hade behövt. Jag vet att hon alltid finns där och jag hoppas hon vet att jag alltid finns här för henne.

Vi har enormt roligt när vi ses, för vi är så olika på många sätt men samtidigt enormt lika på andra områden. Alla dessa interna skämt som vi delar och saker vi varit med om under dessa år är det som binder oss samman. Alla dessa sjukt roliga festkvällar vi haft och dansat och sjungit så mycket att vi glömt dricka (tro det eller ej). 

Att uppleva en vänskap som denna är en lycka för mig. Att ha en vän som känner mig bättre än jag känner mig själv och som jag vet alltid kommer att finnas där oavsett. Utan henne hade jag inte klarat att gå ut från begravningskapellet den där dagen i juni 2000. Hon klev ut i gången och kramade mig och stöttade mig. Det glömmer jag aldrig. Du höll mig uppe.

Du är fan det bästa som finns! Jag älskar dig!


Grammy en vecka senare...

Ja, det var en vecka sedan det var Grammy-galan i USA, men jag har inte haft tid (lust?) att kolla igenom outfitsen förrän nu. Idag blir det dock inga "sämst klädda" utan endast mina tre favoriter. Håll till godo:


Snygg

Kim Kardashian
Kim Kardashian


Snyggare

Marisa Miller
Marisa Miller  
Inte min favorit Victora's Secret-modell annars, men i denna underbara klänning är hon het!Snyggast

Kate Beckinsale
Kate Beckinsale
Vad säger man? Världsklass!

En sådan dag

Har lyssnat på denna låt flera gånger idag. Varför? Ofta, även efter 9 år, behöver jag ha dagar som dessa. Dagar då jag minns, gråter och ler. Dagar då jag försöker att förstå. Dagar då jag tänker: "Tänk om..."
En fråga

"Älskling! När ska vi åka på semester nästa gång?"

(Klicka på bilderna för att se dem större)

Nära slipar ingen diamant

Jag gissade nästan rätt på hur Sverige skulle rösta. Hur kunde jag göra det? Jo, för att Sverige (och internationella juryn tydligen) verkar älska Amy Diamond. Detta är för mig väldigt konstigt... Jag känner för Amy Diamond som jag känner för af Ugglas; jag vill helst stänga av ljud och bild för att slippa se och höra. Det skär i mina öron när Amy sjunger. Och ärligt talat, är det inte dags för henne att bli vuxen? Varför denna Hitz for Kidz-attityd? På med en snygg tight klänning och ett par höga klackar! Sluta upp med barntramset! 
Fast det är klart, det är ju kidsen som köper hennes skivor och blir hon vuxen kan jag aldrig tänka mig att hon har någon publik...

Heja Måns!

Så här går det

Jag vill:

Direkt till final: Måns och Lili & Susie

Andra chansen: Jennifer Brown och Markoolio


Så här röstar Sverige:

Direkt till final: Måns och Lili & Susie

Andra chansen: Amy Diamond och Heat

Markoolio

Roligast ikväll är så klart Markoolios framträdande! Helt fantastiskt roligt hur han bara gör narr av Dima Bilans vinnarlåt förra året! När snubben kommer upp ur flygeln och börjar åka skridskor vek vi oss dubbla av skratt.

Ett par röster kommer att läggas på Markoolio bara för detta! :-)

SÅ JÄVLA BRA!

Veckan deltävling är redan bättre än förra veckans! Lili & Susie var så sjukt bra! 

Here we go!

Om, om igen

Min käre bror efterlyser inför-snack till deltävling 2, som går av stapeln ikväll 20:00. Tja, vad kan jag säga mer än: 
LILI & SUSIE! De har inte varit i ropet på 20 år då de senaste var med i festivalen.

Då (1989) gick festivalen för första gången i Globen och Tommy Nilsson stod som segrare med En dag (han blev sedan 4 i ESC - kanske på grund av pudelfrillan?). Dock är det bidraget Okey! Okey! med systrarna Päivärinta (eller vad dom heter?) som jag minns bäst. Eller vaddå minns? Jag minns alla bidrag, men sen har jag ju sett alla festivaler sedan 1986 om och om igen... Att jag är freak sa jag va?

Nu vet jag inte riktigt vad det var jag ville säga med detta inlägg. Jag lovar rapporter under kvällen liknande den om deltävling 1. Men nu måste jag göra mig i ordning då JYSM och Pro ankommer om 40 minuter.

I-landsproblem

Fick idag ett käckt brev från min bank där de stod att de har fått information om att mitt kortnummer kommit i orätta händer och att jag skulle kontakta dem omgående. Eh ja, jag hade inte direkt tänkt att bara rycka på axlarna åt det och sen ta en öl. Ringde dem (och kollade internetbanken medan jag satt i telefonkön, ingen konstig transaktion som tur var) och de frågade om jag ville spärra kortet direkt.
Vad f*n är det för fråga? Nejnej, jag behöver det i helgen och det gör säkert snubben som ev. har fått tag på kortnumret också! KLART SOM FAN ATT JAG VILL SPÄRRA DET! 

Så nu är jag utan Visakort till på onsdag och på torsdag dimper nya PIN-koden ner. Jag som knappt kan den gamla...


Follow me

Undrar ni vad som händer under dagen? Om något världsomvälvande skulle ske på kontoret så följ mig på Twitter.com

Vem är ni?

Ok, jag ser att ni är här och läser, men jag vet inte vem ni är! Eller jo, en del lämnar ofta kommentarer men långt ifrån alla. Skriv hej och vem ni är så blir jag glad :-)

Jag Twittrar

Jag håller mig ifrån Facebook och kommer aldrig gå med! That's a promise! Istället har jag nu börjat Twittra. Jag är svag och min nyfikenhet kommer nu kosta mig mycket tid...

Melodifestivalen deltävling 1

Nu har jag sett bidragen och så här tycker jag:

 

Musikal-Nina: Matrix ringde och ville ha sina kläder tillbaka. Dålig låt.

 

Den där unga killen: Efter första halva versen gick jag på toaletten.

 

Shirley: Shirley är alltid härlig. Tråkig låt och synd på rösten.

 

Scotts: Jag har svårt att tänka mig att någo i årets festival kan vara mer pinsamt eller skrattretanden.

 

Emiia: Hennes röst skär i mina öron, men lite kul låt.

 

Alcazar: Rosa mikrofoner! Need I say more? Jag är såld! Heja Alcazar (ja, jag vet att dom går vidare :-))! Den första bra låten för kvällen!

 

Äckel-Ugglas: Klarar varken av att se henne eller lyssna på henne, så denna kan jag inte kommentera.

 

Zelmerlöws flickvän:  Lite Former Republic of Macedonia-tjejbandskänsla över denna. Tolka hur ni vill... höjningen sitter... sådär. Slta blinka så där flirt-fånigt med ena ögat!


Rökning dödar!

I denna artikel, som är en intervju med en VD för ett tobaksbolag, går att läsa:

"Hur farligt är det att röka?
– Svårt att säga, men det är hälsofarligt."

Vaddå svårt att säga? Hälsofarligt känns som en jävla underdrift. RÖKNING DÖDAR! Tro mig. Jag har sett det. På alldeles för nära håll.

The Final Count Down

Nu räknas det när här hemma. Snart är det dags. För er hände det redan i lördags kväll. För mig händer det inom 20 minuter.

Jag ska se den första deltävlingen i Melodifestivalen 2009! 
Nu sätter det igång!

:-)

Rätten att bära päls?

Folk är så jävla känsliga! Det är mycket snack nu angående pälsens vara eller icke vara och eftersom jag gillar att snacka så tänkte jag snabbt säga min mening.

Min mening är att jag egentligen inte bryr mig! Vill folk bära päls så låt dem bära päls. De kommer inte att sluta med det bara för att någon säger till dem att det är synd om djuren som gav sina liv, etc etc. Jag skulle aldrig köpt en ny päls, men jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa en päls second hand, om det inte vore så att jag ser ut som ett miffo i päls....  Att gå runt i skinnjacka och/eller skinnskor och sedan klanka på någon som bär en pälsmössa känns som dubbelmoral.

Frågan är vad som är bäst, att köpa en päls som man har hela livet eller att varje/vartannat år köpa ny vårjacka, höstjacka och vinterjacka som några fillipinska (eller annat valfri nationalitet) 10-åringar suttit och sytt för inga pengar alls?Dagens konstigaste

Att taxichauffören, som körde mig hem, vid varje rödljus tände innebelysningen i bilen och läste i en pocket, tycker jag är väldigt konstigt. 

Allt är upp och ner

För två dagar sedan gick jag på en vit strand i bikini.
Idag snöar det.

I rest my case.

Tillbaka i Sverige

Jag tänkte skriva "Tillbaka till Svedala", men det funkar inte riktigt när jag ju faktiskt är född och uppvuxen i Svedala...

Efter en flygresa på 10 timmar så landade vi på Arlanda vid 02:30 i morse. När vi gick i ett sömnrus till ankomsthallen så står där en glad kvinna från Fritidsresor och säger "God Morgon!" med ett leende på läpparna! Vad hände där? Vaddå god morgon? Vi har flugit från ett 30 gradigt paradis till -4 grader och har dessutom suttit på ett plan i tio timmar och vad är det första vi hör? "God morgon!" Jisses... Ja, ni som känner mig vet vad jag tycker om människor som är för glada. Det är FEJK!

Just nu hänger vi hos sambons syster i Stockholm och väntar på att vi ska ta tåget tillbaka till gamla härliga Malmö. :-)

Vi hörs senare. Ska bli kul att se om jag kan hålla mig vaken hela kvällen. Klockan för oss är +5 timmar. Lite godis och B&J's kan nog hålla mig vaken.

På väg hem - nästan

Sitter på Males flygplats nu och väntar på att få boarda. Jag och sambon fick springa till incheckningen som tydligen stängde 2 timmar före avgång. Jaja, nu har vi checkat in och jag har fått shoppat lite. En Seiko klocka inhandlades inne i Male (Annika, snart är jag ikapp dig ;-)) och nu på flygplatsen blev det så klart två krämer (krämer is da shit) och en parfym (Ja'dore - Dior). Jag var egentligen ute efter en Marc Jacobs parfym men den fanns inte. Får inhandla den på Åhléns hemma istället.

Klockan är nu 1900 och planet ska lyfta 2020. Låter jag som en vuxen tant när jag säger att det ändå ska bli lite skönt att komma hem? Även om semestern varit helt underbar! Ge mig en vecka hemma och sedan vill jag iväg igen. 

Snö i Malmö?

Förklara!

Vad hände med Shirley? Dålig låt? Alla andra var bättre? (efter min brors sms inatt har jag svårt att tänka mig att Scotts var bättre. är dansband någonsin bättre?) Snälla förklara för en liten flicka som jag som inte kunde se första delfinalen.

Just nu väntar vi på sjöflyget som ska ta oss till Males flygplats. Klockan är  11:30; planet hem går 20:00... Kul. Vekligen. Jag känner mig otroligt stressad.  

Melodifestivalen!

Om jag kan sno åt mig gratis wifi någonstans så kan jag lyssna på medlodifestivalbidragen :-) Lyssnar på 1 minutversionerna nu (eller har precis börjat så jag har bara lyssnat lite på Emilia).

ÄNTLIGEN är det dags för Melodifestivalen! Massa härligt fram till mitten på maj.Ok, med en liten paus mitten mars - mitten maj. Eller egentligen är det ingen paus för mig :-) I mitt huvud är det schlager hela våren. Jag älskar Meodifestivalen!

Frågor på det?

Idioti

Känner ni till patiensen Idioten? Tror att de flesta gör det, eller så är det bara för att jag kommer från en kortspelande släkt som jag tror att även alla andra har koll. 
Iallafall så har jag fått dille på den under de senaste dagarna. Lägger så fort jag får tillfälle, men den är ju helt j*vla omöjlig att få upp! Hrrmmm tur att flygresan hem ska ta 10 timmar; på den tiden borde jag hinna få upp den.

Apropå flygresan så är planet hem försenat. Vi har redan fått info om att flyget hem ska gå 20:00 istället för 15:40 (lokal tid). Helt galet! Det innebär att vi ska landa på Arlanda vid 3-tiden på morgonen svensk tid. Anledningen till förseningen är att piloterna ska få tillräcklig med vilotid. Hur tänkte dom då när flyget skulle gå fyra timmar tidigare? "Äh, Kapten Knudsen har varit med länge, han ska nog klara en flygning på 10 timmar efter en timmes vila." Vet inte om jag ska skratta eller gråta... Jaja, istället för att hänga på Males flygplats (hur kul kan där vara?) så ska vi åka båt över till Male - huvudstaden - och kolla läget där. 

Tanken var att vi skulle vara på Arlanda vid 22-tiden och sedan sova hos sambons syster, men nu kan vi inte väcka henne mitt i natten när hon ska upp och jobba dagen efter. Förhoppningsvis blir planet ännu mer försenat så att vi är i Stockholm på morgonen. Efter denna resa hem ska det verkligen bli sjukt kul at få gå till jobbet trött och jet-laged på tisdag...

En snabbis

Bara en snabbis innan middagen för att berätta att vi fick se säkert 10-12 delfiner på Sunset Cruisen. Föraren av båten fokuserade dock så mycket på delfinerna att han glömde bort solnedgången. Så kan det gå. Inte för att jag klagar, det var riktigt coolt att få se delfiner leka jämte båten och solnedgången har vi sett innan :-)

Nu mat!

Tufft schema

Klarade jag då det tuffa schema som var halvplanerat inför dagen? Det var tufft, det ska jag verkligen inte ljuga om. Allt har faktiskt nästan klarats av. Den där förflyttningen från schteket i solen till slappandet i skuggan var jobbig, men jag klarade av det.

Dock blir det nog inte att vi åker ut med kajak idag (eller alls). Jag har ingen direkt känsla för det. Jag vill inte se vattenytan nu när jag vet vilket härligt fiskliv som finns nedanför :-) Men om sambon verkligen vill så åker vi ut imorgon.

Sunset Cruisen är inte förrän vid 18:30 (när jag skriver detta är klockan 17:00) så om något världsomvälvande händer på den återkommer jag med info om det senare. Hoppas dock på att få se delfiner denna gång, då vi inte fick se några när vi åkte en liknande tur på förra ön. Det kommer alldeles säkert bli en fantastisk solnedgång då det är helt klart och inte ett moln i sikte :-)

Förresten om någon tror att jag har slutat upp med spa-härligheterna så tror ni helt fel. Imorgon förmiddag kl. 11:00 så ska jag få pedikyr. Varför? För att det är så sjukt härligt och för att fötterna är ganska trötta och tråkiga efter att ha gått barfota i två veckor.

Fyra på en gång

Sambon tyckte vi skulle prova snorklingen på vår del av ön (norra delen) där vi inte snorklat tidigare. De säger att om man ska snorkla på norra delen så ska man vara försiktigare då där kan vara starkare strömmar på grund av att atollen tar slut där. (efter vår snorkeltur tror jag dock bara det är skitsnack. De vill inte att turisterna snorklar där på egen hand då det är den bästa snorklingen på ön. På så sätt kan de fortsätta med snorkelutflykter dit och istället tjäna pengar på det)

(Hahaha, just nu när jag sitter på terassen och skriver så kom kokosmannen gående förbi med sin skottkärra fylld med kokosnötter)

I alla fall så begav vi oss iväg och simmade ut försiktigt för att kolla strömmarna och det verkade lugnt. Vi såg även ett gäng andra snorklare ute vid revet så vi simmade vidare.

Shit vilken fantastisk sikt där var! Och vilket underbart drop-off! Revet tar slut och det bara stupar ner i klarblå härlighet! Fantastiskt vackert. Vi simmar på en bit och plötsligt pekar sambon som en galning neråt över revkanten. Och där ser jag dem; två havssköldpaddor simmar upp mot revet och tar sedan av åt vars ett håll. Jag simmar lite efter den ena och sambon efter den andra. Jag stannar upp och tittar ner för kanten igen och då ser jag ett par sköldpaddor till varav den ena simmar rakt upp mot mig. :-) Denna glädje, jag ville bara simma efter dem och titta och le. Sköldpaddor är så coola.  De svävar fram och tar det jävligt lugnt :-) Sambon fick en del härliga bilder. Hoppas på att en av bilderna hamnar på väggen hemma.

Hard days work

Dagens schema (klockan är nu 09:45):
 • Frukost  - Avklarad
 • Schteka på stranden
 • Snorkla
 • Lunch
 • Hyra kanot och paddla ut på stora havet
 • Slappa i skuggan och lyssna på ljudbok
 • Sunset Cruise (hoppas på delfiner denna gång)
 • Middag
 • Drink i baren
Eventuellt inte i den ordningen och eventuellt skippas något.
Oj, vad jobbigt det är med semester... Nämnde jag att det är klarblå himmel, lätt havsbris och 30 grader i vattnet?

2 i 1

Det finns många konstiga och korkade uppfinningar. Pengar tycker jag är den dummaste uppfinningen, men det finns en annan som jag verkligen undrar hur fasiken man tänkte. Detta gäller dessa härliga flaskor som brukar finnas på hotellrum med schampoo och balsam i ett. Vad är det för folk som använder dessa? Eller rättare sagt; finns det några tjejer som tycker att detta är en bra uppfinning? 

När jag schampoonerar mitt år blir det lite risigt, men när jag sen tar i balsam blir det mjuk och lätt att reda ut. Jag tror att det är så för många andra och undrar då hur dessa två kan kombineras?
Det måste vara en kille som kom på detta. Samma kille som kom på Dubbeldusch eller vad det heter. Ni vet dom flaskorna som kombinerar duschkräm och schampoo. 

I vår dusch hemma har jag flaskor/tuber med nedan:
 • Schampoo
 • Balsam
 • Duschkräm
 • Peeling
 • Ansiktstvätt
Sambon har:
 • Dubbeldusch
Nästa steg blir väl att någon idiot-tjomme kombinerar alla mina flaskor till en. Tänk vad bra, eller inte...

En till

Mr Gecko har skaffat sig, vad vi tror är, en lady friend. Vi kallar henne Fru Gecko. Hur länge är en gecko dräktig? Hinner det komma några gecko-kids innan söndag tror ni?

Träningstips?

Ja, ni ska nu få ett träningstips från mig. Jag ger er ett par minuter för att samla er och sluta skratta åt det konstiga i att jag ska ge träningstips...

Var barfota dygnet runt i två veckor och spendera dagarna med att gå i mjuk, vit korallsand och i vatten. Den bästa träningen för underkroppen :-)

JYSM

För en dryg vecka sedan fyllde en nära vän till mig år. Hon har under de senare åren, och framförallt det senaste året, blivit en av mina närmaste vänner och jag hoppas att denna vänskap kommer att fortsätta trots att våra lördags-dejter nu inte längre fortgår. Hon betyder väldigt mycket för mig och jag hoppas att hon vet detta.

 

Hur återbetalar jag då denna vänskap? Jo, medan hon sliter i kylan hemma i Malmö med jobb och skola så hänger jag på en paradisö och glömmer bort hennes födelsedag… Inte nog med att jag nu efter min examen inte längre håller henne sällskap 8 timmar varje lördag (okej, jag jobbade lite också…), jag glömmer även bort att gratulera henne på hennes födelsedag. Detta är inte acceptabelt.

 

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt kära JYSM. Hoppas du hade en underbar födelsedag. En present från Maldiverna inhandlades till dig för några dagar sedan och då kan även tilläggas att du förmodligen är den enda som kommer att få en present (ok, förmodligen någon i min familj också :-)).

 

Förlåt! Och grattis i efterskott! Nu är vi lika gamla i två månader ;-)


Kokosmannen

Sambon: ”Kolla kokosmannen!” 

Jag: ”Vem?”

Sambon: ”Kokosmannen! Där!!”

Jag lutar mig fram och ser att där går en maldiviansk snubbe med en skottkärra och samlar upp nedfallna kokosnötter bara några meter från vår terrass.

Sambon: ”Jag måste fota kokosmannen!”

Sambon tar nu fram kameran och siktar in den mot kokosmannen. Planen är att fota när kokosmannen tittar åt ett annat håll för att han inte ska känna sig illa till mods. Sambon trycker ner avtryckaren på kameran och det blixtrar till tydligt.

Sambon: ”Ojdå, blixten var visst på. Det var inte bra, det var inte alls bra…”

Kokosmannen vänder sig om mot oss och säger: ”Eh hello…” Kameran är fortfarande riktad mot honom.

 

Ridå.


Just nu...

... dansar sambon runt i vad han kallar ”schlagerdans” och sjunger ”Lyssna till ditt hjärta” med Friends (Sveriges ESC-bidrag 2001).

”Det är så här de går runt på scenen – Schlagergången. De försöker se viktiga och coola ut.” informerar sambon mig och demonstrerar med stor inlevelse.

 

Att Melodifestivalen närmar sig märks även hos min jazz- och klassiskmusiklyssnande sambo. Snart startar hela det underbara Melodifestivalspekataklet och det är så härligt!


ÄNTLIGEN!

Igår testade vi för första gången snorklingen på Kuredu (vi försökte även dagen före, men det var för sent på dagen och därför dålig sikt). För att komma ut till revet måste man simma en ganska bra bit ut från stranden, så vi satte fart. Ganska snart kände jag att jag hade fått sand i simfötterna och stannade därför upp för att fixa till detta. Några sekunder senare hör jag sambon ropa att jag ska komma bort till honom. Jag ropar tillbaka att jag kommer så fort jag är klar med sandtömningen. Jag tänker även att det inte kan vara något viktigt eftersom vi har säkert 100 meter kvar till korallrevet och där sambon är finns bara lite sjögräs på botten. När jag är färdig simmar jag bort till honom och gissa vad som sitter (?) lugnt på botten och käkar gräs? 

EN VATTENSKÖLDPADDA! Det är lätt det coolaste jag nånsin har sett. Sköldpaddor är underbara djur. Efter att jag har simmat runt över honom (sköldpaddan, inte sambon) en lång stund vill sambon att vi fortsätter ut mot revet, men jag vill ju inte simma ifrån sköldpaddan. Hela mitt liv har jag väntat på att få se en sköldpadda i sin naturliga miljö och nu fick jag det. Inte räcker det då med ett par minuter!

 

Till slut lyckas sambon få med mig därifrån och jag ler med hela ansiktet (inte helt lätt med en snorkel i munnen) hela vägen ut till korallrevet. Nu kan det inte bli bättre tänker jag, men gissa om jag hade fel. Jag ser sambon en bit bort viftandes och gestikulerandes och vad kommer simmandes mot oss/under oss? Ännu en vattensköldpadda. Denna var ganska mycket större än den förra. Jag simmade efter den några meter och ser att den simmar upp mot ytan. Jag tar upp huvudet ovanför vattenytan i precis rätt ögonblick för att se hur sköldpaddan gör samma sak och andas. Två sköldpaddor på samma snorklingsrunda? Helt fantastiskt! Det finns bara en person som fattar hur stort detta är för mig, så naturligtvis var jag tvungen att ringa min kära mamma och berätta. Kosta vad det kosta vill.

 

När jag sedan på kvällen även avnjöt en underbar ansiktsbehandling på öns spa så var det klart; detta var semesterns hittills bästa dag. :-)

Husdjur på rummet

Vi har en liten ödla i vårt rum. Sambon kallar honom Mr Gecko. Sambon tycker att Mr Gecko är vår vän och frälsare eftersom han äter mygg och andra småkryp. Jag håller med. Mr Gecko är mer än välkommen i vårt rum. 

Sambon tycker även att spindlar är våra vänner och frälsare av samma anledning som geckoödlorna är det. Jag håller inte med. Alla spindlar är Djävulens avkommor. 


Pax!

Det här med att paxa en solstol vid poolen. Alltså, varför är folk så vilda i det? På denna ö finns säkert 3-4 kilometer lång vit korallstrand, men ändå har folk paxat solstolar varenda j*vla dag vid poolen. Vi går nämligen förbi poolen varje dag på väg till restaurangen och ser då på morgonen att där ligger gröna badhanddukar på 70 % av solstolarna. But why? Alla, ALLA, ALLA villas/bungalows på denna ö kommer med en egen strandbit samt fyra solstolar. OK, bor man i en water villa har man ingen strand, men istället har man då en stor solterass med utsikt över indiska oceanen. Vad är det för j*vla fel på folk?

Vill dom bada i pool så betala inte x antal tusen kronor för att flyga till Maldiverna. Södra Spanien är närmare och billigare. Har inte Aq-va-ql öppnat?  

Ny ö - nya äventyr

Vi har ankommit i ett skick till nya ön och bor nu i något som heter Beach Bungalow. Det mesta är som på Komandoo bara det att Kuredu är en aaaaning större. Detta är tydligen den näst största resorten i Maldiverna. Dock är det inget man märker mer än när vi som nu sitter i baren eller om vi skulle äta när alla andra äter (vi väljer dock att intaga vår måltider lite senare för att undvika barnfamiljerna ;-)). Annars är det inte mycket folk man ser, vilket är skönt. 

Precis som på Komandoo fick vi här 15 minuters välkomstmassage på spat och detta utnyttjade vi tidigare idag. Jag passade även på att boka en ansiktsbehandling, som jag ska på imorgon kväll. Blir eventuellt en pedikyr innan hemresan också :-) (Måste ju upprätthålla min fotbollsfrustatus, eller hur var det nu Erika?)

Dagens mesta orutin: Jag har varit hyfsat nära ekvatorn i en dryg vecka och idag brände jag mig för första gången. På ryggen, om någon undrar... Jaja, att ligga och läsa Janice Dickinsons första bok går precis lika bra i skuggan. Annars vet jag inte om jag fått så mycket färg. Jag är ju inte den som får denna härliga solbruna hudfärgen. Bränner mig lätt så jag smörjer in mig som en galning (måste varit snål med solkrämen idag). Ni får avgöra när jag kommer hem. :-)

I förmiddags gick vi ut på en väldigt lång sanddyna som aldrig verkade ta slut. Den bara fortsatte ut i det turkosblå havet. Givetvis gick vi så långt man kunde och sedan blev det semesterns hittills bästa bad. Helt fantastiskt! Detta underbara technicolour vatten går inte att beskriva. 

Inte älskad av alla...

Jag låter er ännu en gång ta del av våra fantastiska dialoger. Följande inträffade efter att sambon sett ett citat av Moder Theresa på öns Spa-visitkort. Och för er som inte är vana vid sambons språk: 'såttig' = dålig, kass, tråkig.

Sambon: "Moder Theresa är så jävla såttig!"
Jag: "Hon är ju död!"
Sambon: "Ja, tack och lov för det!"

Detta följdes sedan av en monolg där sambon berättar varför hon var en pajas. Det hela avslutas med att sambon säger: "Moder Theresa... Jag har mer förtroende för Bingo Rimér."

I väntan

Sitter nu i receptionen på ön och väntar på båten som ska ta oss till Kuredu. Tänkte avsluta bloggandet från Komandoo med några fler bilder. Hur kan jag inte komma att sakna denna ö? 

Nu bär det vidare mot en ny ö och nya äventyr :-) Och framförallt ännu en vecka med 33 grader i luften, 30 i vattnet och endast iklädd bikini och sarong. Semester är nice :-) Snöar det hemma? ;-)RSS 2.0