Stina-Lee släng dig i väggen!

Min käre kollega Lennie är Kungen av videoblogg!
Lägger ut hans inlägg här nedan och jag är "ganska nöjd med det valet faktiskt". ;-)Melodifestivalen - Mina favoriter nr 7

Över till gladare tongångar. Nedräkningen bland mina svenska schlagerfavoriter fortsätter och idag har vi kommit plats nummer 7.
Den intas av Ann Christine Bärnsten med den inte helt barnvänliga "Ska vi plocka körsbär i min trädgård". För som ni alla säkert vet så syftar inte "trädgård" på en trädgårdstomt utan det syftar på... Ja, om jag säger som så att hon i låten sjunger "Du kan bli den förste i min trädgård..." så kanske ni förstår bättre :-)

Låten hamnade i alla fall på 9:e plats 1975 och vann gjorde Lasse "Jag har fastnat" Berghagen. Fast han fastnade året innan. Jaja, här kommer i alla fall favorit nummer 7.Personligt...

Jag tycker inte alltid om mig själv. Mitt självförtroende och min självkänsla är inte och har aldrig varit bra. Jag har aldrig riktigt tagit tag i det utan istället gömt det bakom en lite hårdare mask och levt efter mottot "Fake it 'til you make it". Efter ett tag håller inte masken längre och den person jag är med masken på tycker jag inte om. En ond cirkel.

Denna mask gör att jag säger saker innan jag tänker, saker som kanske sårar och saker jag inte menar. Den person jag är med masken är jag inte hemma. Hemma kan jag vara mig själv. Min sambo låter mig vara mig själv och märker direkt när jag försöker vara någon/något annan/t. Han är underbar. Han ger mig den styrka jag behöver för att jobba med detta. För nu klarar jag det inte längre. Jag klarar inte längre denna ångest som uppstår när jag vet att jag måste dölja något bakom en fasad hela dagen. Men den fasaden måste brytas ner! Jag måste bryta ner den och komma igenom den. Vad är det jag vill dölja? Min osäkerhet, min blyghet och tron att ingen gillar mig...

Jag bröt ihop häromdagen här hemma. Jag kan inte gömma mig mer. Jag måste våga visa vem jag är på riktigt. Jag måste lära mig att skita i vad andra tycker. Jag måste lära mig att ta kritik. Apropå kritik så är det så att jag kommer ihåg nästan allt dumt/elakt/negativ kritik jag någonsin fått, men jag kommer i princip aldrig ihåg det positiva. Varför är det? Varför tror jag inte på någon när han/hon säger att jag är snäll/rolig/söt etc?

Det kommer inte gå på en vecka att bygga upp självförtroendet, men sakta och säkert ska det byggas upp. Det har jag givit mig fan på. Och fram tills dess blir det till att fejka. Men att fejka går lättare när jag vet vad jag ska jobba på får att nå dit. Nu vet jag vad jag måste göra och jag har världens bästa hjälp. Jag ska bli den starka självsäkra härliga person som jag vill vara och som jag vet finns under allt detta någonstans.

Detta inlägg kan vara det mest osammahängande någonsin, men det kan jag leva med. Och tycker ni något annat, skiter jag faktiskt i det :-)

En underbar födelsedag!

Jag har haft (och har fortfarande så klart!) en fantastisk födelsedag! Den började med att sambon sjöng för mig och gav mig presenter och sen har det rullat på. Jag hade bestämt att inte ha något kalas här hemma (det räckte med examensfesten) utan flyttade istället kalaset hem till farmor. Farmor är sjuk och kan inte gå ut själv så därför tänkte jag att kan hon inte komma iväg på något kalas så får jag ta kalaset till henne. Hon älskar nämligen när där är massa familj och släkt hos henne och sitter mest på en stol och myser. Hon säger inte så mycket för hon hör inte vad vi säger. Hon har så att säga selektiv hörsel :-)

Jag hade köpt en smörgåstårta och sambon hade bakat kanelbullar, så det tog vi med oss dit och sedan kom faster, farbröder, mamma, brorsan, svägerskan och alla tre syskonbarnen. Så mitt "inte-kalas" blev ändå en liten bjudning för 12 personer :-) Underbart kul var det iaf och jag fick jättefina presenter. Hade önskat mig presentkort och pengar eftersom jag inte shoppat på jättelänge. Så det fick jag och av sambon fick jag en shoppingrunda på Entré :-) Härligt nu inför våren och sommaren!

Tack alla som kom ihåg mig och gratulerade! :-) Ni är underbara!

Ett stort svart mörker

Ni glömmer väl inte Earth Hour ikväll? Mellan kl. 20.30 och 21.30 så ska alla lampor släckas. Detta som en manifestation för miljön och mot klimatförändringarna. Hela världen är med, ni också väl?

Update: Följande samtal mellan mig och sambon satte vissa käppar i hjulet för min totala nedsläckning.
Jag: Halv 9 ska vi släcka och stänga av allt!
Sambon: Varför då?
Jag: Det är ju Earth Hour ikväll!
Sambon: Bara så du vet, jag tänker inte missa fotbollen på grund av någon jävla manifestation!

Så TV'n får vara igång...

En ängel

Jag hörde denna låt igår för första gången. Den är sorglig och väldigt fin. Den är till alla som en kort stund fått låna en ängel. Ni är alla enormt starka som gått vidare! (det finns ingen video till den så det är bara musik...)


Jobba en lördag

God morgon alla! Har ni vaknat ännu? Eller ligger ni kvar i sängen och njuter av det är lördag? Det hade jag också gjort om jag var ledig. Men idag ska jag iväg till Symässan för att jobba. Sambons mamma anordnar den varje år och idag är det andra året som jag ska hjälpa till. Så om ni ska dit eller är i krokarna runt Stadionmässan så kom förbi och säg hej vettja! Jag står i kassorna :-)

Ha en bra dag alla! Vad ska ni göra idag?

Onsdagsfika på Espresso House

Igår kväll träffade jag JYSM på Espresso House vid Hansa för att kom ifatt med vad som hänt i varandras liv på sista tiden. Det fanns en del att avhandla, allt från notoriska lögnare och Melodifestivalen till skvaller och USA-resor. Vi kom även fram till att vi tycker det är märkligt att vuxna människor [i min släkt] inte får tycka och göra som dom vill. I alla fall inte om detta inte är vad "släktledarna" tycker...

Kändes skönt att få snacka om det med JYSM. Hon lyssnar, funderar och säger vad hon tycker. Underbart! Dessutom betalar hon ens fika när man varit klantig och glömt Visakortet i en annan jacka...

Se runt en ölflaska?

Märkte nyss att jag hade satt vänster kontaktlins på höger öga och höger kontaktlins på vänster öga. 

Vad lärde jag mig av detta? Jo, att jag inte fungerar före klockan 7.00 på morgonen... Och ännu mindre om jag stiger upp klockan 06.00 som idag...

Ny morgon, nya tag

Tänkte därför (varför?) återuppliva denna gamla dagens.

Humör:
Ganska bra faktiskt. Känns bättre efter att ha fått sovit. Igår var det jobbigt.
Gjort: Duschat, sminkat och klätt mig. Äter nu frukost och susar snart iväg.
Planer: Jobba. Eventuellt träna ikväll.
Ser på: Den klarblå vårhimlen utanför fönstret.
Lyssnar på: Bilarna som kör förbi ute på Mariedalsvägen.
Läser: Bloggar
Dricker: Färskpressad apelsinjuice från Liiiiiiiiiiidl.
Äter: Naturell yoghurt med müsli. VARFÖR SLUTAR DE MED SKÅNEMEJERIER ÖVER ALLT? Jag blir så jävla förbannad. Jag vill inte käka nån jäkla Arla-yoghurt!
Bästa: Min nya underbara mobiltelefon.
Sämsta: Att sambon ska passa svärföräldrarnas hundar idag, när jag jobbar. Jag vill också träffa dem!
Barn: Nej, inget sånt
Väder: Sol, sol, sol. Men nog ganska kallt. Dashboarden säger -1 nu, men +4 senare.

Så där ja, nu kickar vi igång!

Yta är allt!

Jag har ju glömt att berätta att jag har köpt ny mobiltelefon idag. Pasade även på att byta från Tele2 till Telia, då Tele2 har urkass täckning och dålig kundservice. I alla fall det gånger jag har behövt ta kontakt med dem. Fick ett pra erbjudande från Telia så då var det bara att slå till. Har varit på jakt efter ny mobil ett tag. Och nu blev den en SonyEricsson W595:

Den är underbar! Och härligt blommig. En riktigt tjejmobil och det älskar jag. Yta är allt när det kommer till mobiler. Har bara tryckt på den hela kvällen mellan tvättpassen i tvättstugan :-) Dessutom har jag världens bästa ringsignal...
Melodifestivalen - Mina favoriter nr 8

Dags för plats nummer 8. Blir mycket 80-tal nu, men det är det härligaste årtiondet schlagermässigt. Idag bjuder jag på 1+1=2 med Bel Air. När jag var liten ville ha deras kläder. Tyckte dessa outfits var det snyggaste som fanns!

Eh, som ni kanske förstår när ni hört låten så hamnade den inte på top 5... ;)


Men orka...

Jag gillar ju egentligen sådana här listor, men är för lång... Läs om ni orkar. Jag orkade inte skriva den i en sittning...

Lovar du att vara ärlig? Ja, så klart!
Du heter: Maria Helena
Smeknamn:  Helle av kompisar. Pajas av min bror
Låt som när du är ledsen sörjer till: Take Away my Pain - Dream Theater. Den betyder oerhört mycket för mig.
Beroende av: Mat, vatten och sömn
Vad tror folk om dig: Usch vad svårt. Kanske att jag är ärlig och säger vad jag tycker på gott och ont. Kaxig med bra självförtroende.
Stämmer det: Ärlig försöker jag vara, men måste jobba på att bli mindre "in-your-face-ärlig". Under kaxigheten döljer sig ett inte så bra självförtroende. Jobbar på det. Fake it 'til you make it!
Vad får du oftast komplimanger för: Min längd och min hy.
Vad säger du för att imponera på någon: Det brukar jag inte försöka göra. Är mig själv sen får folk tycka om mig eller inte.
Hur imponerar man på dig: Genom att har enorm humor med ironi. Var bara dig själv och gå din egen väg.
Brukar du skratta för dig själv: Ja, det är klart. Varje dag.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS: "Hell Yeah!!" :-)
Var bor du: I Malmö
Trivs du där: Japp. Jag älskar Malmö!
Äger du några converse: Nix. Är jag inte trendig då?
Sprit, cider, vin eller öl: Vin, öl, sprit, cider. I den ordningen.
Brukar du bli för full: Inte på många år. Kan min gräns.
Vad har du för mobil operatör: Tele2, men ska byta idag. Comviq suger!
Är du allergisk mot något: En del katter och särskrivning
Har du haft sex idag: Klockan är 7 på morgonen. Vad tror ni?
Hur svarar du i mobilen: Oftast "Hallå?"
Vem ringde du senast: Sambons mormor ch morfar. Behövde låna bilen.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att det inte var några problem. "Kom och hämta den senare."
Antal timmar sömn inatt: Ca 7 timmar
Sov du ensam: Nej med sambon
Brukar du komma i tid:Tyvärr ganska sällan. Kommer notoriskt 5-10 minuter för sent.
När mår du bra: När familjen mår bra.
När blev du fotad senast: Jag minns inte, ett par dagar sen?
Hur känner du dig nu: Ganska bra faktiskt. Fått i mig frukost, det är sol ute och ska snart sticka iväg.
Vanligaste färg på dina kläder: Denimblå och svart.
Vad tycker du om fötter: Fötter är ganska äckligt om de inte är välskötta.
Vad saknar du: Min pappa
Hade du en bra kväll igår: Mycket bra! Hänge hemma hos bästa vännen och hennes sambo.
Favorit dryck på morgonen: Vatten och kaffe
Rakar du benen: Ibland rakar, ibland vaxar
När brukar du oftast gå och lägga dig: Vid 23-tiden
Är du blyg: Ja, men döljer det.
Sysslar du med någon idrott: Nej, det var tio år sedan jag slutade med det.
Vill du hellre ha mail än brev: Ja, mail är snabbare. Men det är härligt när man får ett brev. Händer aldeles för sällan.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej. Trams!
Har du spytt offentligt:Ja, på en midsommar för längesen. SK höll undan håret. En riktig vän :)
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Hänga med killkompisar för att höra vad de egentligen pratar om när ingen tjej är närvarande.
Är du nöjd med ditt liv: Ja, jag är nöjd men sträver efter att bli mer och mer nöjd. Annars hade allt stannat upp.
Är du bortskämd: Ja det är. Inte på det sättet att jag får allt jag vill ha (för det har jag aldrig fått). Istället har jag en underbar familj som alltid ställer upp.
Vad gör du i morgon: Jobbar, tränar och fixar med nya mobiln förhoppningsvis.
Vad är det värsta du vet: Människor som hela tiden jämför sig med andra och glömmer leva sitt eget liv. Människor som är dumma mot djur.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka: Men det är väl ändå olika.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild: KOmmer inte på någon.
Vad längtar du till: Eurovision Song Contest
Har du bra vänner och äkta vänskap: Ja absolut!
Vad använder du för shampoo: Loreal Elvital Anti-Breakage
Vad är det finaste du fått
: Min Mulberry Bayswater
En speciell dag du minns: 27 maj 2000
Hur gammal är du: Fyller 28 år på söndag
Tycker du om någon just nu: Ja såklart
Du samlar på: Inget särskilt tror jag. Melodifestivaler kanske.
Gröna eller röda äppeln: Röda
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Mamma, Sara eller sambon
Gillar du golf: Nope. Sambons ormor och morfar försöker få mig att gilla det...
Vilken tid gick du upp idag: 06:20 för att jag skulle vara tidigt iväg. Sen fastnade jag här.
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja
Har du strumpor på dig nu: Ja, kallt annars ju.
Är det okej att gråta: Så klart det är
När grät du senast: För några timmar sedan när jag berättade hur dagen varit för sambon.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Betala av studielånen. Ge min mor 100 000 kr. Renovera klart lägenheten.
Bär du glasögon eller linser: Både och. Men inte samtidigt :)
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej, absolut inte.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Vid 09:00-tiden
Har du piercing: I öronen. Hade i naveln
Vill du gifta dig: Det får tiden utvisa. Jag är lycklig nu.
Vill du ha barn: Förmodligen. Händer det så händer det.
Solar du ofta: Nej, inte solarium. Så klart solar jag på sommaren.
Är du bra på att laga mat: Nej, sambn lagar all mat.
Är du flygrädd: Tycker inte om turbulens, annars är det ganska lugnt
Hur vig är du: Inte riktigt lika vig sm ett kylskåp, men bra nära.
Är du musikalisk: Hyfsat
Vad dricker du helst när du är törstig:
Vatten
Vilken är din favoritglass: Half Baked från Ben & Jerry's
Tror du på ett liv efter döden: Ja det måste jag. Hade inte kommit ur sängen vissa dagar annars.
Tycker du om sushi: Oh yes!
Vad äter du helst när du ser på film:
Saltlakrits
Bor dina föräldrar tillsammans: Nej
Har du tandläkarskräck: Ja, men måste verkligen beställa tid snart...
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Inget av det direkt. Mer morgonmänniska om jag måste välja.
Vilken ögonfärg har du: Blå-grå
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja, men jag rekommenderar en bra bok istället.
Biter du på naglarna: Nej, inte längre
Röker du: Nej, inte längre
Hur ofta tränar/motionerar du: 2-3 gånnger i veckan. Helst 3
Senaste låt du hörde: Förmodligen Jag tror på oss med Scotts :-)

Brunett igen, som tur är.

Så där ja, nu är håret färgat brunt igen. Jag har väl iofs aldrig varit riktigt blond, men någon slags mörkblond är jag nog egentligen. Tog bilen och körde hem till SK i Lund och hennes sambo Jugge (som jag kallar honom). Det är till SK jag åker om det är dags att färga håret.
Fick även passat på att visa dem foton från semestern. SK undrade så klart om där fanns hajar i vattnet :-)

Håret blev iaf jättebra och jag älskar att vara brunett igen. Trivs bättre när håret är mörkare. Ska försöka fota och lägga upp en bild imorgon så att ni får se hur det ser ut. Ingen stor skillnad, bara mörkare och utan polackutväxt.


Sommartider here we come!

Då var det dags för en ny dag. Jag gillar inte tisdagar, de brukar gå så sakta... Man riktigt känner hur långt det är till helgen. Men, det är bara att kämpa. Hade varit bra om vädret kunde hjälpa till, men inte. Det blåser (välkmmen till Skåne) och snöar lite. Ska bli underbart att behöva cykla iväg m en liten stund. Fantastiskt.

Sådana här dagar längtar jag mig tillbaka till vita stränder och turkost vatten.Melodifestivalen - Mina favoriter nr 9

Detta är inte lätt! Herregud, så många härliga det finns! Vill dock göra er uppmärksamma på att "favoriter" inte behöver betyda de bästa låtarna. :-)

Njut nedan av "Kall som is" med Karin & Anders Glenmark från 1984. Den kom på 4:e plats i den svenska finalen. Vann gjorde Herrey's med "Diggi-Loo Diggi-Ley""Alert the church elders!"

Idag var jag på jympa på Friskis och Svettis här i Malmö. Under stretchingen säger ledaren plötsligt: "Man kan även säga att konditionsträning är en form av styrketräning för hjärtat. Ni vet väl om att hjärtat är en muskel?"

VA? Är det sant? Är hjärtat en muskel? Var det därför alla sa 'hjärtmuskeln' under utbildningen? Vet läkarkåren om detta? På riktigt? Men hennes enorma kunskap slutade inte där, hon fortsatte att berätta: "Hjärtat pumpar runt blodet i kroppen. Ända från tårna upp i huvudet!"

Det blev för mycket för mig. Så mycket ny kunskap kan jag inte ta in på en gång, så jag fick gå ut. Snart säger väl någon att tungan också är en muskel. Haha, tänk vad galet!

Fler bilder

Det efterlyses fler vardagsfoton här i bloggen och visst kan jag bjda på det. Dock hittar jag inte datorkabeln till min digitalkamera och sambons systemkamera vågar jag knappt andas på, med tanke på vad den kostade. Men frukta inte mina kära läsare, på onsdag ska jag fixa detta. Då ska kabeln hittas eller en ny mobil med hyfsad kamera inhandlas. Eller både och.

HÅLL UT!

Melodifestivalen - Mina favoriter nr 10

Nu börjar vi nedräkningen av mina favoriter i svenska Melodifestivalen genom alla år. Dock vet jag inte riktigt om placeringen på mna favoriter stämmer gentemot varandra eftersom jag har så svårt för att bestämma mig...

"En dag" sjöngs av Tommy Nilsson 1989. Han vann den svenska finalen i Globen (första året tävlingen hölls i Globen) och kom sedan på fjärde plats i ESC i Lausanne, Schweiz (Jugoslavien vann). Titta och njut. Kolla även kören :-)Kaffemedveten

Jag och sambon kom precis hem från en hundutställning ute i Västra Hamnen. Det går inte att gå omkring där bland alla dessa hundratals hundar utan att vilja skaffa hund själv. Helt underbara raser överallt man tittade och nu är sambon riktigt sugen på att skaffa en Tibbe. Vi får se vad som händer. Jag tycker att en ny soffa till vardagsrummet har högre prio. Sist vi skulle köpa ny soffa så blev det en 47"-TV istället... Denna gång blir det som jag vill :-)

I alla fall så blev jag efter ett tag sugen på kaffe och gick bort till en liten kaffevagn där de, enligt menyn, serverade: Espresso, Cappucino, Caffelatte, Americano och Te. Jag ställde mig i kön och efter en stund ställde sig två tjejer bakom mig:

Tjej 1: Alltså, jag vill ha vanligt kaffe. Har dom inte det?
Tjej 2: Tycker du inte om latte?
Tjej 1: Nej!
Tjej 2: Inte jag heller. Det är så inne nu med latte. Latte är för sådana som inte kan kaffe!

Jag beställer min latte (!) och när jag får den står jag kvar en stund för att lägga ner växeln i plånboken. Det blir då dags för tjejerna att beställa.

Tjej 1: Eh, vad är Americano för något?

Skönt med folk som kan kaffe.

Bäst på TV just nu

Bästa TV-trailern just nu är så klart "Äntligen Hemma" när Martin Timell slår i ett antal spikar med ögonbindel. Underbart bra trailer! :-) Försökte hitta en länk, men misslyckades...

Kattkärlek

Min bror bor på landet, har en massa katter och då gör han denna observation.

Ebba von Sydow?

Idag ska jag ha, vad Data-Danne skulle kalla, en Ebba von Sydow-dag. Han tycker förresten att flera av mina inlägg är EvS-aktiga... Är det så? Jag skriver ju bara om krämer :-)
I alla fall så ska jag under lördagen göra följande:

 • Gå ner på stan med sambon. Ev. shoppa lite, behöver nytt vårrosa nagellack. Ska även inhandla hårfärg då bästa vännen ska tona mitt hår på tisdag.
 • Scrubba hela kroppen och raka benen
 • Smörja hela kroppen med underbara Moringa Body Butter från The Body Shop
 • Scrubba ansiktet (med Clinique's 7 day-scrub så klart!) och lägga ansiktsmask
 • Fila naglarna (båda på händer och fötter) samt måla dessa
 • Passa svärföräldrarnas två hundar (en Tibetansk terrier och en Dvärgschnauzer-valp) ikväll
Herregud vad jag känner mig stressad ;-)

Mina favoriter

Jag tänkte under de närmast veckorna här i bloggen presentera mina 10 melodifestivalfavoriter samt mina 10 ESC-favoriter. Kul va? Måste så klart, i den mån det är möjligt, presentera dessa med youtube-klipp. Börjar nog med mina svenska favoriter.

Tror inte jag riktigt förstår vad jag ger mig in på... Hur ska jag kunna välja endast 10 stycken? Och sedan dessutom rangordna dessa? Kanske får bli 10 utan inbördes ordning...

Jaja, på något sätt ska de presenteras i alla fall :-) Nu är det dags för sängen, jag har en het date med Lars Bill Lundholm.

Dö dö dö!

Igår kokade jag upp ca 1,5 liter vatten och hällde sedan detta över våra tandborstar. Denna procedur gör jag ungefär varannan vecka.

Frågor på det?

En speciell dag idag

Ett STORT grattis till A och T som natten till idag blev föräldrar till en underbart söt (detta vet jag inte, men hur skulle babyn kunna bli annat?) son. Hela familjen mår bra och jag kan knappt vänta till jag får träffa dem alla! Hoppas det blir snart :-)

Men någon annan speciell person har också födelsedag idag, nämligen min allra bästa vän S.K.! :-) Grattis på födelsedagen underbara du! Jag har inte glömt dig, vänta bara till senare... ;-) Njut av att få vara ett år äldre och visare än mig i tio hela dagar :-)

Straffet

Märkte det redan igår. Det skulle inte gå så lätt. Kände mig ganska frisk på sena eftermiddagen. Inte tillräckligt frisk för att kunna lura till mig ett hångel från sambon, men hyfsat :-) Satte mig på cykeln mot frisören. Efter 50 meter kände jag det. Andnöden. Kroppens sätt att säga: "Vad fan håller du på med? Jag försöker fighta ner alla jäkla virus och nu tänkte du anstränga dig? Det funkar inte!" Och nej, det funkade inte... Vaknade inatt och mådde sämre. Satans helvetes jävla skit! Ännu en dag hemma i förkylningens tecken. Nu räcker det! JAG VILL JOOOOOBBA!!!

Och det är ju så fint väder ute. Men men, här sitter jag i rosa juicy-byxor och röd hoodie och dricker te. Te är ju inte ens gott! Jaja, nya tag imorgon hoppas jag :-)

Vilket klipp!

Ikväll har jag varit och blivit klippt hos min underbara frisör på Schampoo på Gamla Väster här i stan. Tänkte först avboka tiden med tanke på förkylningen men bestämde mg för att gå dit. Förkylningen kan hindra mig från att gå till jobbet, men inget stoppar mig från min klipptid.

Blev ingen större förändringar. För ett par år seda när jag klippte lugg (som var ett big mistake) trivdes jag sedan bra med luggen när den blev lite längre och jag kunde ha den åt sidan. Därför har jag haft funderingen ett tag att klippa luggen på liknande sätt denna gång. Nu råkade ju min ena chef klippa sin lugg på liknande sätt häromdagen, men men, att kopiera är väl en fin komplimang. :-)

Försökte få till en snabb bild i Photo Booth (ÄLSKAR photo both) men den blev inte så bra. Håll till godo i alla fall (klicka på bilden för att få den större... om ni vågar ;)):


50 förkylningar senare

Igår och idag stannade jag hemma från jobbet för att jag är förkyld. Jag som sällan blir sjuk är nu förkyld för andra gången bara denna månad. Så denna gång stannade jag hemma en extra dag och tänkte heller inte träna förrän tidigast på söndag. Jag hoppas kroppen hinner bli frisk ordentligt då så jag slipper dessa förkylningar ett tag sedan.

Dock har jag under denna förkylning upptäckt något som jag inte fattar att jag har kunnat leva utan under alla dessa år. Det är en helt revolutionerande produkt som gör hela förkylningen så otroligt mycket lättare att leva med. Vad är det för nytt intressant läkemedel jag har upptäckt undrar ni. Nässpray!


Hur har jag överlevt alla andra förkylingar utan Otrivin Comp? Helt ofattbart. Min bästa vän hyllar alltid nässprayen när hon är förkyld, men jag har ärligt talat tyckte det har kännts lite äckligt att spruta upp något i näsan. Tycker i och för sig det fortfarande, men det är det värt. Sambon köpte otrivin comp till mig igår. Denna spray ska tydligen både minska nästäppan och rinnsnuvan. Mmm eller hur, tänkte jag och sen säger brorsan att han ska börja gå på gym också eller? Men jag gav det en chans och efter ett par minuter kunde jag andas igen! Jag kunde andas utan att behöva öppna munnen. Livet var genast härligt igen. Det enda jag surar över nu är att den tydligen bara får användas tre gånger per dag...Påven är en idiot!

Jag tycker att Påven är dum i huvudet. Det har jag alltid tyckt och många (framförallt de som sitter när mig på jobbet) får ibland höra mig klaga på hur en sådan person kan ha så mycket makt. Påven är inte god, Påven vill inte alla människor väl. Påven är ond och hans uttalanden och makt skapar förmodligen fler sjuka, olyckliga och döende människor än vad någon annan ond ledare i världen kunnat åstadkomma.
Undrar ni hur jag kan känna så starkt? Påven sa nyligen:

"Hiv/aids kan man inte komma till rätta med genom att dela ut kondomer. Det förvärrar bara problemet."
 Istället tycker Påven att "lösningen ligger i ett andligt uppvaknande." Nej men då så! Varför har ingen sagt det innan? Om alla får ett andligt uppvaknande så slutar denna snabba spridning av HIV/aids. Let's get going!

Och så var det över

Denna stora händelse, som Melodifestivalen är, firade jag hemma hos min förtjusande kusin Annelie, hennes fästman Daniel, hans syster samt min andra snygge kusin Christian. När jag ser festivalfinalen så måste jag se den med likasinnade. Det fungerar inte om det sitter personer runt omkring som inte bryr sig om framträdandet, vem som vinner, sjunger fel, snubblar eller liknande, Jag vill se ALLT och jag vill höra ALLT utan att bli störd. Detta lyckades jag nästan med igår, även om jag någon gång var redo att skälla ut dom andra. :-)

Men visst slutade allt bra? Visst var det en härlig vinnare? Visst var det ändå liiite skönt att vi inte behöver skicka den adliga bruden i gummistövlar? Även jag faktiskt gillar Snälla, Snälla en hel del vid det här laget, så skrek jag av glädje när det var Malena som fått flest röster av tittarna (även om det inte skillde mer än ca 4000 röstar mer till CaU). Och visst var det framförallt härligt att Agnes inte fick några röster från tittarna? :-) Ahh. 

Ni såg väl förresten också att jag och jurygrupperna hade samma topp tre när de hade lagt sina röster. Hrrmmm. Det visar att jag inte tycker likadant som resten av Sverige. Och det är faktiskt ganska härligt.

Allt som allt så var det en underbart rolig kväll där samtalsämnena kanske inte alltid höll sig på en över-bältet-nivå, men det är ju där jag gillar att vara. Inte över bältet alltså. Ämnen som avhandlades var allt från she-males till Israel/Palestina-konflikten. Då förstår ni själv. Tydligen hamnade jag också (igen) på Daniels infamous citatsida. Som tur är har det mesta jag sagt, som hamnat där, sagts i onyktert tillstånd. Allmänheten gör det igen...

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om att allmänheten kanske inte alltid visar sig från sin bästa sida. Tidigare idag fick jag åter se detta. SVT visade trailer för Uppdrag granskning som ska handla om barn som föds med hjärnskador och liknande på grund av att deras föräldrar är släkt. En av de medverkande mammorna säger då: 

"Jag och barnets pappa är släkt, men vi kunde aldrig föreställa oss att vårt barn skulle kunna födas med skador på grund av detta."

Ridå.

Förresten...

Årets bästa dag är ju naturligtvis när det är dags för Eurovision Song Contest. Om det nu var någon som undrade...

Årets näst bästa dag

Om drygt tre timmar sätter det igång! Detta spektakel som pågått i 5 veckor ska ikväll avslutas och det är helt fantastiskt! Dagen då Melodifestivalfinalen inträffar är årets näst bäst. Det är bättre än födelsedagen eller julafton och då älskar jag verkligen dessa båda dagar. Hela veckan har jag varit nervös inför kvällen, nästan som om jag själv skulle vara med och uppträda. Jag vill att alla artister ska göra sjukt bra framträdanden och jag vill att det ska vara riktigt riktigt spännande.  

I princip aldrig har jag en favorit på förhand (om inte Carola är med naturligtvis. Jag hejar alltid på Carola) och så inte heller denna gång. Jag har några som jag gillar mer än de andra, jag har några som jag tycker att det är ok om de vinner, men jag tänker inte rösta på dem och sedan finns det några som jag inte alls gillar och som jag skulle bli direkt förbannad om de vinner.

Dessa gillar jag mest:
 • Sarah Dawn Finer - En underbar fantastisk ballad. Älskar hennes röst i denna låt.
 • Måns Zelmerlöw - Inte lika bra som Cara mia, men jag kommer hålla tummarna för Mums-mums :-)
 • Alcazar - Detta kan vara deras härligaste bidrag i tävlingen. Det är disco, det är glitter, det är rosa och det är schlagerglamour. 
Dessa får vinna, men jag röstar inte på dem:
 • Caroline af Ugglas - Hata mig inte LANN och JYSM, men slipper jag se henne så är låten helt ok. 
 • EMD - Lite tramsigt och ingen vinnare, men inte fruktansvärt
 • Malena - Jag är lite kluven till denna. När hon sjunger "vanligt" låter det fruktansvärt! Men en ganska kul låt.
 • Agnes - Hyfsad låt, FRUKTANSVÄRD sångröst. Hade hon fått mima till singelversionen hade hon klarat sig bättre. Sjuk eller inte, denna tjej kan inte sjunga live. 
Dessa får INTE vinna:
 • HEAT - Jag nynnar med i låten när jag hör den, men hur bra har det gått för Island och andra länder när de skickat liknande låter? Ordentlig hårdrock eller inte alls!
 • Emilia - Jag gillade inte Big Big World och jag gillar inte denna heller. Tråkig röst, tråkig person, tråkig låt.
 • Sofia - Madonna ringde från Hung Up!-videon och ville ha sina kläder tillbaka. Kanske funkar i Europa men inte i Svenska melodifestivalen.
 • Molly - Jag säger som Karsan: "Jag pallar inte!" Molly gives me the creeps med sitt 16 going on 32. Sjunger bra, men jag får kalla kårar när jag ser framträdandet. Och vad är det för jävla text?
Så nu vet ni vad jag tycker. Vad tycker ni? 

Task completed

Det där med att på söndagen planera veckans träning i filofaxen, visade sig vara ett lysande drag! Var på stationsjympa i tisdags, step i torsdags och imorse 09:30 befann jag mig på friskis för ett 90 minuters medelpass. Och vet ni vad? Varje pass har gått riktigt bra! Tyckte tisdagens och dagens pass var bäst, kände inte riktigt att stepen var så jobbig som jag vill. Men jag ger det kanske en chans till på torsdag.

Och det bästa med träningen nu imorse är den härliga stora frukosten jag åt efteråt :-) Mat är godast efter träning. 

Nästa inplanerade pass är yoga med LInda på måndag. Jag har aldrig varit på yoga, tycker det verkar töntigt, men det ska bli kul att prova. Jag återkommer naturligtvis med ett utlåtande.

DET F*CKING SNÖAR!

Jag tar på mig allt ansvar!

Spring feelings

Det går inte låta bli (och varför skulle jag vilja låta bli?) att få vårkänslor nu. Idag gick jag ifrån jobbet kl. 17.00 och då var det sol ute. SOL. S-O-L. Förstår ni? Helt fantastiskt! Bara det faktum att det fortfarande är ljust så dags har jag nästan missat, men att det dessutom är sol är mer än vad jag kan greppa.

Underbart! Våren here I come!

Fasiken, nu kommer det säkert snöa till helgen bara för jag skrev så...

Kärlek till Kim

Idag var jag och Kimzan på ett så kallat Stationsjympa-pass på Friskis. Det var alltså idag vår stationsjympa-oskuld skulle tas... Ett par timmar innan passet säger Kimzan: 
"Men för fan det varar ju i 75 minuter! Jag kommer dö!" 
Vi tar oss till passet och 5 minuter in säger Kimzan: 
"Nej, det är nu jag tackar för mig och går hem!" 
Då höll instruktörerna på att instruera oss angående ett par övningar. :-) Man måste älska Kimzan. Det går bara inte att inte göra det. Hon är sig själv, säger vad hon tycker och kämpar som fasiken! För när passet väl satte igång så var det all in vad gäller träning för fru Malmborg. :-)

Förresten så överlevde vi passet och just nu mår jag ganska bra. Det är morgondagen och dagen därpå jag oroar mig för... Hur ska jag komma ur sängen om jag har träningsvärk i muskler som jag inte hade vetat funnits om jag inte var sjukgymnast?

Ett pass down, two to go denna vecka. På torsdag blir det step.

Make Up Store

Häromdagen var jag inne på Make Up Store (hur kan man inte tycka om denna butik?) och kollade runt lite. Älskar att botanisera i deras läppglans, sminkborstar och framförallt ögonskuggor. Det finns inga bättre ögonskuggor! De finns i miljoner olika färger och sedan varar de hur länge som helst. Så länge man använder fräscha borstar och rengör dessa med jämna mellanrum så kan man lätt ha en ögonskugga i ett par år. Bra va? =)

I alla fall så behövde jag en ny flytande foundation och fick hjälp med att hitta en sådan av ett butiksbiträde. Be om hjälp när ni ska köpa ny foundation eller liknande. Att stå och se vilken nyans som skulle kunna passa och sedan testa på handryggen är bara ren bullshit! Berätta för biträdet hur din hy är så testar hon ut korrekt nyans och konsistens till dig. Den ska testas i ansiktet naturligtvis. Varför se om färgen stämmer mot handryggen? Vem har foundation där? Mycket konstigt. Och det största felet av alla är om man väljer en nyans som är mörkare än ansiktet! Det ska vara samma nyans eller lite ljusare. Det är inge brunkräm från 80-talet. Foundation ska täcka och jämna ut.Med mig ut från Make Up Store fick jag även en foundationpensel som hon visade mig hur jag skulle använda för att applicera underlagskrämen. Tidigare har jag använt mig av en svamp, men tydligen suger svampen åt sig 30% (!) av underlagskrämen. Det innebär att om ni applicerar foundation med svamp så har ni bara använt 70% av det ni betalde för när flaskan är slut. Galet. Jävligt onödigt att lägga pengar på ingenting.
Jag har testat penseln några gånger nu och det är helt fantastiskt! Det behövs ytterst lite kräm till hela ansiktet och resultatet blir jämnt och snyggt. En riktigt bra borste är väldigt dyr, min kostade 255 kr, men det är det värt. Rengör den en gång per vecka så håller den många många år och som sagt blir resultatet riktigt snyggt.Ljuger så jag tror mig själv

Nu har jag just skrivit ner vilka träningspass jag tänkte ta i veckan. Detta skriver jag in, med bläck i min filofax (som är rosa så klart) för då tror jag att jag faktiskt måste gör det. Blyerts kan jag sudda ut, men eftersom det nu står träning tisdag, torsdag och lördag med BLÄCK så måste jag så klart gå dit. Hur skulle det annars se ut? Då måste jag ju stryka över det... Och det ser inte så snyggt ut. För jag låter aldrig något stå kvar i filofaxen som inte utfördes. 

Kan inte ni hjälpa mig? Säg till mig på skarpen eller säg något i förbifarten i stil med: "Just det, du ska ju träna idag!" Mitt planerade schema är:

Tisdag: Stationsgympa (ska träffa Kimzan för detta pass, så om hon inte sjukar sig eller liknande så måste jag faktiskt masa mig dit)
Torsdag: Medelpass
Lördag: Medelpass

Inte för jag tror ni behöver hjälpa mig, för det står ju faktiskt skrivit i bläck...

Sjung och var glad

Ikväll är det dags för SingStar-kväll och Andra chansen här hemma. Vid 18.30 ramlar det in ett helt gäng med roliga, härliga och förhoppningsvis sångglada vänner. Allt är inhandlat, lägenheten är städad och lappen i trappan är uppsatt. Nu återstår det bara för sambon att bli färdig med baket och sedan ska vi göra oss i ordning.

Är dock lite orolig över hur jag ska kunna rocka på Singstar när inte SK kommer... Min bästa vän är sjuk och ska stanna hemma, men det hon som får igång mig på SingStar. När jag sjunger med henne så måste jag ta i ordentligt för hon kan sjunga på riktigt! Det låter bra när hon sjunger samtidigt som hon får höga poäng... Jag får också höga poäng på många låtar men min röst lämpar sig inte för skönsång direkt.... Jaja, jag får klara mig utan henne ikväll. Hon har dock lovat att komma hit en kväll så snart så att vi kan dra igång ordentligt! :-)

I kvällens andra chansen har jag tre favoriter, men eftersom IDIOT-SVT envisas med dessa JÄVLA dueller så kan bara en av dem gå vidare... Vilka favoriter tror ni det gäller? Fattar inte varför det ska vara dueller (förutom det obvious att de ska dra in mer pengar på all röstning). Är det inte mest rättvist att vi röstar på alla bidrag på en gång och de två som får flest antal röster går vidare? Som det är nu så behöver ju inte de låtar som svenska folket tycker bäst om gå vidare. De två bästa enligt oss kanske möts i den första eller andra duellen. Varför ska vi då ens rösta? Fånigt... Och det är inte ofta jag är negativ mot Melodifestivalen. Förutom mot en del artister som är med :-) Molly och Amy, någon? 

"Hemma på vår gata i stan..."

Här hemma hos oss har vi uppdelningen att jag tvättar och sambon lagar mat. Denna uppdelning är så sjukt härligt ljuvligt underbar! I princip varje dag fixar sambon mat och jag känner mig bortskämd och väldigt nöjd med uppdelningen.

Tills det är dags för mig att tvätta... Fy f*n vad det är tråkigt att tvätta!
Det ska springas upp och ner, hängas upp och tas ner, vikas och sorteras, bäras och hängas in.
Men den känslan man får när allt är fixat... Den är nice!
Snart där.
Nu kör vi.
Ända in i kaklet!

Utmaning

Varför varför började jag med denna?? Och varför börjar mitt namn på H? Just nu tycker jag illa om Kimzan som utmanade mig... *sliter mitt hår*

***********************************

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till! 


1. Vad heter du?: Helena

2. Ett ord på fyra bokstäver: Halv

3. Flicknamn: Helena

4. Pojknamn: Harald (varför är den första jag tänker på Harald Treutiger?)

5. Yrke : Handskmakare

6. Färg: Hallonrosa

7. Klädesplagg: Hellång kappa (oh yes!)

8. Mat: Halloumirulle (vad annars Linda?)

9. Sak i badrummet: Hårband

10. Plats/stad: Halmstad

11. En orsak att vara sen: Helenas sminkande drar ut på tiden (en vanlig orsak om jag frågar sambon)

12. Något man skriker: Håll flabben!

13. Film: Heat

14. Något man dricker: Halvtorrt vitt vin

15. Band: Hep Stars 

16. Djur: Hund (shit vad tråkigt svar...)

17. Gatunamn: Helenetorpsgången (2: an-bussen mot mormor och morfar stannar där :))

18. Bil: Hyundai (stolt nu va S.K.?? ;))

19. Sång: Highway to Hell(e) <---- jag försöker mig på lite humor...

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Handledskirurgi (kanske inget gemene man pysslar med, men där behövs iallafall mer än en person :))

Ok, jag utmanar min bror och min svägerska.

Weekendresa

Sitter hemma och tittar på Sex and the City. Är hemma från jobbet idag då jag är trött hängig, har huvudvärk och ont i halsen. Känner mig dock lite bättre nu, men igår var det inte så kul. Hoppas på att friskhetskurvan fortsätter uppåt för det är riktigt tråkigt att bara vara hemma. Framförallt när man är så där lite halvsjuk. Är man sjuk på riktigt så är det bara att sova hela tiden, men jag är ju inte trött... Jaja, Sex and the City är inte helt fel heller :-)

Jag blir riktigt sugen på en weekendresa när jag ser bilder från New York. Jag har aldrig varit där och det hade varit så underbart att åka dit på en långweekend och bara tokshoppa. Fast just nu liger inte direkt dollarn på den prisnivå som uppmuntrar till shopping. I brist på en riktig weekendresa sitter jag istället och tittar på foton från vår Rom-resa för ganska exakt ett år sedan. Jag hade velat åka till Rom sedan jag var liten och äntligen kom vi dit. Staden var härligare än vad jag kunde föreställa mig. En liten hemlighet... Jag började gråta av glädje när jag såg Peterskyrkan. Inga religiösa tårar utan 100% glädjetårar över att äntligen få se denn fantastiska byggnad på riktigt.


Fantasiska Fontana di Trevi


Så här glad är jag när vi är uppe i kupolen i Peterskyrkan
Underbara ColusseumJag och sambon på en liten mysig restaurang i centrala Rom

Melodifestivalen varje år!

Ifall någon mot förmodan har missat det så befann jag mig igårkväll i Malmö Arena för att på plats se den fjärde delfinalen i årets Melodifestival. Jag kan fortfarande inte fatta att jag var där! Helt fanatstiskt för en schlagergalning (jag höll på att skriva schlagerhora, men då hade väl mamma satt teet i vrångstrupen) som jag! Vad tyckte jag om kvällen?

 • Alla låter blir bättre när man ser dem live. Detta eftersom alla applåderar, skriker, visslar och känner stämningen.
 • Agnes kan inte ta en ren ton om så hennes liv hänger på det. Det lät inte alls bra. Det faktum att hon gick direkt till Globen får mig att tvivla på svenska folkets musikalitet.
 • Sarah Dawn Finer var utan tvekan bäst. Ingen konkurrens enligt mig. Längtar till reprisen ikväll så att jag får se och höra framträdandet igen.
 • Barn under 12 år, som inte bryr sig ett skit om festivalen, borde stanna hemma. Föräldrarna hade kommit billigare undan med barnvakt än att köpa biljetter till sina barn.
 • Christer Björkman rockade när han sjöng "Imorgon är en annan dag" på uppvärmningen. De två som satt bakom mig och buade skulle jag slagit till. Då hade jag garanterat kommit med i TV.
 • Operabruden Malena var faktiskt helt ok. Kändes sjukt bra att hon slog ut Thorleifs när det stod mellan dem inför sista duellplatsen. Jag var säker på att Thorleifs skulle göra en Christer Sjögren, men det slapp vi.
 • Hade vi i publiken fått rösta så hade Piloterna gått direkt till Globen. De fick utan tvekan mest jubel. Detta berodde förmodligen på att många i publiken hade hört låten innan under 80-talet.
 • Jag gjorde ett bra val när jag åkte hem tidigt istället för att följa med tjejerna vidare. Idag har jag vaknat förkyld och med ont i halsen.


RSS 2.0