Sommar i en skål

Kan det bli mer somrigt än detta? En skål fylld med svenska hallon och jordgubbar. Nästan så att jag inte vill äta upp dem, men magen skriker efter lunch! :-) När detta är gjort ser det ut att bli en tur ner till Ljunghusen för lite båthäng ute på havet under den underbara solen!


Om ni, som jag, fortfarande har semester så njut av den så mycket ni kan och om ni jobbar så ta vara på seneftermiddagarna och kvällarna!Mer Kokos

Just nu kan jag nästan bara tänka på Kokos! Nästan så att sambon tycker jag är lite knäpp ;-) Men jag har min mor på min sida eftersom hon längtar efter att bli "mormor" åt den lille hunden. Jag hoppas nu bara att han utvecklas som han ska och är frisk och kry så att vi verkligen kan ta hem honom i september.


Ljus i vårt hus

Nu i kväll har jag för första gången på länge tänt värmeljusen i min Iittala-ljusstakar (min favoriter). Det är riktigt mysigt, men så klart lite tråkigt att det börjar bli mörkt tidigare. Dock deppar jag inte för det eftersom det så klart kommer vara många sommardagar kvar innan hösten gör sitt intåg. Vilket innebär fler soltimmar och fler bad i havet. :-) Och nu ska jag njuta riktigt ordentligt av den sista semesterveckan!


Älskade Kokos!

Idag hälsade vi på någon väldigt, väldigt speciell. Tillåt mig att presenterna Kokos!
Det är lika bra att ni vänjer er vid honom, för från och med ett par veckor in i September så kommer han att figurera väldigt mycket i bloggen. Just nu är han bara 2 veckor, så han ska så klart bo kvar hos sin mamma i minst 6 veckor till. Men sedan är det bara för oss att bege oss upp till Värmland igen och hämta hem honom. Underbare Kokos!

Uppfödaren Gunilla hade 7 schappendoes hemma när vi var där och det var fantastiskt roligt att träffa så många på en gång. Det är en ljuvlig ras och det känns verkligen att vi har valt rätt. De tycker om människor och vill gärna bli gosade med, vilket jag fick uppleva när jag satte mig på huk och snart hade tre hundar runt mig som tävlade om min uppmärksamhet. :-)
Vi fick även träffa en av hennes brunvita schappar (Kokos är brunvit) så att vi fick se ungefär hur vår hund kan komma att se ut när han är vuxen. Jag fattade naturligtvis även tycka för den hunden (Gordon).

Min mardrömssemester...

... ser ut så här:


Käringön

Nu har vi kommit iväg på vår lilla semestertur genom Sverige. Första stoppet blev Käringön som ligger utanför Orust i Göteborgs skärgård där vi har bokat rum i natt. Vilken idyll detta är! Helt fantastiskt vackert! Detta är faktiskt min första gång i skärgården (som jag kommer ihåg. Jag och min familj spenderade någon sommar i Stockholms skärgård, men då var jag så liten så det kommer jag inte ihåg) och jag älskar det!

Dagen idag har spenderats på klipporna på ön och tittat på de underbara trähusen som finns här och vi har bara njutit av lugnet. Det finns ingen biltrafik här, vilket gör att det faktiskt ännu mer känns som semester eftersom det är så lugnt. Dock är nätet inte så snabbt här så jag kan bara bjuda på ett par bilder, men håll tillgodo.


Några av alla härliga hus som ligger på klipporna.


Vårt hotell i kvällsolen. Det är den röda byggnaden med en vit skylt, som är vårt hotell - Hotell Käringön


Solnedgång

I morgon styr vi kosan mot Värmland, så får vi se vad de har att erbjuda. På onsdag ska vi i alla fall hälsa på någon väldigt speciell...

Blomstertid

När jag tidigare i veckan var på väg till Lilla Torg såg jag dessa fantastiska stockrosor på Gamla Väster (Jöns Filsgatan). De är ljuvliga!Semestern är igång!

Vi har nyss kommit hem efter att ha tillbringat några dagar nere i Ljunghusen, precis som vanligt alltså när det är fint väder. :-) Tyvärr är jag bedrövlig på att ta bilder, men ska försöka bättra mig. Det är faktiskt väldigt mycket roligare med blogginlägg som har foton. Tycker jag i alla fall.


Efter att ha inlett veckan med tapas, rosévin och snack både på måndag kväll och tisdag kväll, bar det i onsdags ner till Näset och då hängde Linda med. Dagen ägnades åt sol, strand och bad. Ja till och med Linda badade några gånger utan att gnälla särskilt mycket alls. ;-) Ett stort steg fram jämfört med förra året!


I går kom sedan min underbare bror ner tillsammans med sin lika underbara familj. Varje gång jag träffar "hans" barn förundras jag över hur stora de blivit. Nu är de liksom snart vuxna! Första gången jag träffade dem så var de 2 och ett halvt år, 5 år respektive 7 år gamla. Och det var tio år sedan... Både min bror och Tessa ska vara enormt stolta över barnen! De är ljuvliga och jag älskar att få träffa dem.


Vill ni förresten veta vad som hände under gårdagen, kan ni kolla bilder här.


Det som händer härnäst på min semester är att jag och sambon ska iväg på Sverigeresa i nästa vecka. Den börjar tidigt måndag morgon med en tur till Kärringön i Göteborgs skärgård där vi ska spendera en natt. Sen får vi se vad resten av veckan har att bjuda på. jag lovar i alla fall att återkomma med bilder på denna resa :-)

SEMESTER!

Äntligen semester i tre härliga veckor!

Snillen spekulerar?

Jag var precis inne på vårt lilla Coop Extra och hörde och såg då nedan utspelas:

Två tjejer stod i godisgången och funderade troligtvis på om de skulle köpa något. Den ena säger då:
"Nej, vi går till kassan, detta är inte bra för oss!"
De ställer sig då bakom mig i kassan utan att ha några varor med sig. När det blir deras tur hör jag den ena säga:
"Två Marlboro Lights tack."

Ridå!

Zooapor+vodka=...

Jag satt nyss och tittade igenom alla bilder från midsommar och såg att min kära kusins lika käre sambo lyckats få ihop en lite bildberättelse när jag äter av den beryktade Apan.
För er som inte vet (det var också helt nytt för mig för bara några veckor sedan) så gör man Apa på följande sätt:
  • Häll vodka i en skål
  • Lägg i massor av Zooapor (ni vet de röda godisarna)
  • Ställ i frysen
  • Rör om ofta
  • Ät och njut (?) med sked
Detta kommer alltså, om man gjort rätt, bilda en gelé typ som jello-shots. Eftersom jag inte är så glad för Zooapor tyckte jag inte lät särskilt gott, men vodka är ju trevligt så naturligtvis var jag tvungen att prova...

Ja, det ser ju gott ut... Typ...


Ett litet nervöst skratt innan det är dags.


Mmmm, ska bli gott...


Smakar Zooapor med sjukt mycket vodka. Varför överraskades jag av det?


Försöker se ut som att det inte var så farligt.


Tack gode Gud att det fanns vatten nära till hands.

Jag rekommenderar verkligen alla att prova! Visst är ni sugna? Jag har ju just sålt inte det bra menar jag. ;-)

Midsommar en vecka senare...

Eftersom jag inte orkar göra ett eget inlägg angående midsommar, så snor jag brorsans.


Vår midsommar 2010.

RSS 2.0