5 eller jag menar 11 dagar i New York City.

Ja, det är väl ingen som har missat att jag äntligen kom iväg till älskade Manhattan? Och det är väl heller ingen som missat att våra planerade fem dagar blev 11 istället? Thank God att jag hade en stor reskassa med mig ;-) Det är ju inte direkt så att man planerar för ett vulkanutbrott och att behöva boka helt nya flighter hem och bo på hotellet ytterligare 6 nätter? Men mycket hellre detta än att vi inte hade kommit iväg alls! Pengar kan man alltid tjäna och spar ihop mer av :-) Eller vad säger ni?


Nedan kommer lite plock bland bilderna. Jag har inte fått Jennys bilder ännu, så det kan hända att det dyker upp fler efter onsdag.


Vi fick en free upgrade av rummet under de första dagarna utan att de berättade varför. Så vi hade ett stort vardagsrum utöver sovrummet och en liten kokvrå. Säkert 50 kvm. Lovely! Men de sista 6 nätterna bytte vi ner oss igen. Man vill ju inte betala fullpris för svitarna ;-)

Redan före lunch vår första shoppingdag hade vi hunnit samla på oss en del shoppingpåsar. Och fler skulle det bli...

Blir det mer New York än detta?
Denna bild är bara för dig Sara! Vad säger du? Ska vi åka dit? ;-)

Under våra två första (hela) dagar lyckade Jenny köpa 7 par skor. Nice!

Själv var jag på jakt efter väskor. Den bruna är från DKNY och den lila är Michael Kors. Men den gråa är favoriten. Denna kickade igång hela shoppingturnén. Jag köpte en väska till på Hell's Kitchen flea market dagen innan vi åkte hem, men den kom inte med på bild.

Battery Park. Eftersom jag älskar "Kristina från Duvemåla" så gick jag naturligtvis och nynnade på låten därifrån med samma namn.

Utsikt från Brooklyn Bridge

En lite bråkdel av våra shoppingkassar. Detta är när vi packar dagen innan vi egentligen skulle åkt hem. De vanliga tråkiga plastpåsarna och dubbletterna (vi besökte så klart GAP, VS, Century 21 etc flera gånger) fick inte vara med på bild. Vet knappt varför jag visar denna ;-)

Parkhäng i sol och 20 grader i Central Park. Dagen efter vi skulle åkt hem.

Jag älskar sköldpaddor! Och dessa både i Turtle Pond i Central Park.

Chrysler Building är utan tvekan min favoritbyggnad på Manhattan. Här fotograferad från 1st Avenue (Raoul Wallenbergs Walk).

Slappande i solen i Prospect Park, Brooklyn.

Vår sista dag innan vi åkte hem fick vi äntligen fotograferat Iron Building (visste heter den så?). (UPATE: Min underbara kusin meddelade att byggnaden så klart heter Flatiron Building. Ja jag hade kunnat googla, men det är ingen sport då :))Och precis bakom oss ligger en stor butik som säljer julsaker året runt. Men den var stängd...

Härliga Apple Store! Eftersom Sambon ville ha lite saker härifrån inklusive en iPad (hans andra...) så var vi här en del. Vi bodde dessutom bara ett par kvarter bort så vi gick förbi ofta. Fantastisk entré. Dessutom har butiken öppet dygnet runt...

Kvällen innan vi åkte hem firade vi med cupcakes från Magnolia Bakery. Vi köpte från den som ligger vid Rockefeller Center men visst är det den nere på Bleeker Street som är den "riktiga"?

En bild säger mer en tusen ord. Efter att ha varit fast en vecka extra och sedan flugit NYC-FRANKFURT-BERLIN-CPH så var detta en underbar syn!

Kommentarer
Postat av: Annelie

Underbara bilder!! Den heter Flatiron Building. :) Chrysler Building är även min favorit i NY även om ESB ligger hack i häl.

2010-05-04 @ 22:23:13
Postat av: Michael

Lovely pictures! You really got a lot of shopping done. :) And you look lovely laying the park. I hope the camera shadow didn't leave a tan line :p

2010-05-06 @ 14:00:02
URL: http://twitter.com/mroach

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0