Datum-dyslektiker?

När jag kom hem, från semestern, i måndags kväll så sa sambon att han hade bokat tvättid till på onsdag. Riktigt underbart tyckte jag att han hade tänkt på att jag förmodligen hade en del tvätt med mig hem. Det är nämligen mitt jobb att tvätta och allt som hör till det så han brukar inte lägga sig i det annars. Dels för att jag inte tilåter honom efter två förstörda tröjar samt på grund av nedan...

Jag: - Är du säker på att det var till ikväll du hade bokat tvättid?
Sambon: - Jadå, det var till på onsdagen.
Jag: - Den 28:e?
Sambon: - Ja, jag satte kolven på den 28:e.

När jag sedan för en stund sedan kom hem från jobbet tänkte jag gå direkt upp i lägenheten och hämta tvätten. Men eftersom jag känner min sambo väljer att istället först gå ner i tvättstugan för att se om det verkligen är idag jag ska tvätta.

Kolven satt på den 29:e.
Ridå.

Montazami bloggar!

Det är sådana viktiga nyheter man missar när man hänger 6 extra dagar i NYC! :-)
Läs hennes blogg här <---


Min plan är förresten att lägga upp lite bilder från våra fantastiska dagar på Manhattan. Det är en sådan underbar stad! Men som sagt så kommer det inlägg om resan i morgon. :)

I'm in a New York State of Mind!

I morgon kl. 05:22 går tåget till Kastrup och kl. 09:05 lyfter planet mot New York City!


JAG SKA TILL NEW YORK! Helt j*vla galet! Jag kan inte fatta det! Jag har velat åka dit i flera år och nu är det äntligen dags. Och dessutom håller jag löftet som jag skrev den 2 september förra året; kommer ni ihåg?


New York here I come! Med en nästan tom resväska dessutom, men den ska fyllas ;-)

Post fast/detox

Ni är några stycken som var lite nyfikna på hur jag egentligen klarade av min fasteperiod. Och ett par av er har dessutom satt igång en egen! Galet!

Jag tror att det var för kort tid för att riktigt märka någon skillnad i hur jag mår, men det var tillräckligt lång tid för att jag skulle toklängta efter att tugga på något. Vad som helst! Sista hälften av den sista dagen var jobbigast för då var det så nära. När jag var mitt uppe i det så var man så fokuserad på det, så då var det ganska lugnt.


Men som sagt så gick det hyfsat bra, även om grönsaksjuicen inte var den godaste ;-) Jag gick till och med ner tre kilo på dessa dagar. Men de har jag säkert gått upp igen (eller något av det iaf) eftersom jag inte är i behov av att gå ner i vikt. Dock tror jag att om någon som vill gå ner och sedan fortsätta på ett bra leverne efter denna fasta så kan den nya vikten hållas lättare. Det kan vara en bra kick-start för att komma igång och som sagt är det lättare än vad man tror. Men tajma gärna in det till dagar då ni inte har något annat särskilt planerat. Att sitta vi en middag och äta buljong när de andra äter tre-rätters är nog ingen höjdare.



God morgon söndag!

Jag har varit upp tidigt nu både lördag och söndag och det är riktigt härligt. Inte för att jag har haft några särskilda planer eller så, men jag har vaknat vid halv åtta och tyckt att det var lika bra att stiga upp. Det underlättar ju att alkohol inte varit inblandat på kvällarna. :-)

Nu sitter jag i soffan och försöker planer lite inför New York-resan. Jag skriver listor på vad som kan vara bra att ha med sig (vilket jag märkt inte är så mycket eftersom allt i klädväg ska shoppas där ;-)), listor på ställen som ska besökas (allt från Bryant Park till Louis Vuitton-butiken) och en lista på saker som jag absolut inte får glömma att köpa där (som Dermalogicakrämer, en Laura Mercier-ansiktskräm och Redken-produkter till svärmor). Dessutom hoppas jag på en ny designerväska, men jag har inte helt bestämt mig för vilken så vi får se. Det kan ju vara så att jag hittar en sjukt härlig second hand, som inte alls var med i planerna sedan tidigare. Vi får se, som sagt. Jag har fått för mig att allt kan hända i NYC :-)


Senare idag ska jag träffa min shopping-partner-in-crime Jenny över en fika och då ska dessa listor synkas. Vilket gör att de förhoppningsvis kommer kortas ner, så att allt hinns med. Eftersom vi kommer gå runt i stan en hel del kommer naturligtvis mycket av sightseeingen att göras på vägen mellan t.ex Mulberry och Jimmy Choo eller mellan Macy's och Blommingdale's. Eller varför inte mellan Victoria's Secret och Forever 21.


ÅÅHHHH VAD JAG LÄNGTAR!!

Detox - Fasta

Idag inleder jag och en vän ett detox- och fasteprogram som ska pågå i 3 dagar. Eller egentligen är det 7 dagar, men det är idag det börjar på riktigt. Vi har köpt det här paketet och nu undrar jag lite vad jag har givit mig in på...

För min del handlar detta mest om att försöka komma över det sockerbehov jag har och efter de två "inför-dagarna" som varit nu (då man ska dra ner på matintaget och inte äta kolhydrater och kött) märks det verkligen hur van min kropp är vid socker och snabba kolhydrater. Jag har haft en liten spänningshuvudvärk och varit trött nu i ett par dagar och eftersom jag ätit endast bra mat och druckit mycket vatten så härleder jag det till att jag skippat snabba kolhydrater och socker.


De tre dagarna som kommer nu ska man endast följa deras fasteprogram och dricka de drycker som man fick med i paketet. Sedan ska matintaget försiktigt trappas upp de två följande dagarna. Detta gör det som sagt till ett 7-dagarsprogram, men det är endast under tre dagar som fastningen pågår. Vad gäller detoxandet startade min kropp det redan den första dagen när den inte fick socker. :-)


Jag återkommer med besked hur detta kommer att gå. Om jag inte svimmar... ;-)

Min födelsedag

För några dagar sedan fyllde jag år och blev firad av alla kändes det som. :) Jag hade en underbar födelsedag och bjöd hem familjen på Afternoon Tea, vilket de verkade gilla. Det bjöds på olika teer (så klart...), snittar, scones, negerbollar och våfflor. Jag var lite rädd att det inte skulle räcka, men det behövde jag inte vara.


Så tusen tack alla ni som gratulerade mig på Facebook, i telefonen, i sms, IRL, genom att skicka kort och genom att komma på kalaset!



Jag fick massa fina blommor och ovan är ett urval. De till höger fick jag faktiskt skickade till mig på jobbet! Och jag som aldrig får blommogram! Tack snälla du!


Men den finaste presenten stod nog min kusin för. Utan att han tänkte på det eller hade någon aning. Han gav mig tavlor och en av tavlorna är den nedan.

När jag var liten så lurade in pappa i mig att där fanns en riktig häxa i flaskan. Jag vågade därför aldrig öppna den, då jag så klart trodde på allt pappa sa. :-)


Jag blev därför så glad över just denna tavla då jag alltid kommer tänka på pappa och hur nöjd han måste varit över att jag faktiskt trodde honom. :) Jag tittar på tavlan, tänker på pappa och blir glad.

Glad Påsk!

Jag hoppas ni alla har en underbar start på påskhelgen! Själv har jag jobbat 12 dagar i sträck och ska därför njuta extra mycket av fyra dagars ledighet.

Idag är jag på ett galet rensarhumör, så efter en lång sovmorgon och slappig förmiddag ska vi (ja, jag fick med mig sambon på mina rensartankar ;-)) nu rensa i alla köksskåp och kökslådor. Det ska omorganiseras och allt som inte används eller kanske bara används ett fåtal gånger per år ska upp på vinden i kartonger. Inte lönt att ha det stående och samla damm. Sedan ska vinterjackor och vinterkängor upp på vinden (eller ner i källaren) för att ersättas av vår- och sommarjackor. Åh vad härligt det ska bli!


Glad Påsk alla!

RSS 2.0