Städande som inte syns

I dag på förmiddagen har jag fixat lite småstädande. Ni vet sådant städande som inte syns, men som är härligt att få gjort. Fick ett ryck när jag skulle bädda rent att även dammsuga resårmadrassen och bäddmadrassen. Vi kommer troligtvis sova bättre i natt tack vare detta :-)
Och när jag ändå var igång med möbelmunstycket så gick jag loss på soffan och gardinerna också.
Jag passade även sedan på att rengöra mina make up-borstar. Jag borde verkligen göra det oftare, vill inte ens tänka på alla äckliga bakterier som samlas där, men glömmer bort det. Jag använder vanligt hårschampo, vilket jag tycker fungerar bra. Vet dock att det finns särskilda rengöringsprodukter för sminkborstar. De håller sig fräscha och fina hur länge som helst om detta görs regelbundet. Det är framförallt värt det om man lagt pengar på lite dyrare borstar (brukar köpa mina på Make Up Store).

I necessären

För ett tag sedan köpte jag en primer från Smashbox och har nu provat den ett flertal gånger. Jag använder den efter fuktighetskrämen och innan min foundation. Oh my God! Den är underbar! Jämnar ut huden och gör den slät och matt. Ljuvlig. Den kostar ganska mycket, men det är den absolut värd. Jag använder foundation ett par gånger i veckan så för mig varar den väldigt länge.
Finns att köpa på eleven.se

Och så var det det där med allmänheten

Idag fick vi mail om att våra telefoner inte fungerade på jobbet. Folk arbetade på att lösa det och de skulle förhoppningsvis funka igen senare på dagen. I alla fall... Ca en timme senare får vi ett till mail där det står:

"Naturligtvis fungerar faxarna inte heller."

Då har alltså folk, efter det första mailutskicket, felanmält att faxarna inte fungerar heller. Detta mina damer och herrar är allmänheten!
Ungefär lika korkat som att efter lamporna slocknat vid ett strömavbrott, gnälla över att TV'n inte fungerar...

Tranierenverk!

Jag och Linda var på Ki-Box igår på Friskis och det känns idag kan jag säga! Har träningsvärk i övre delen av magmusklerna, armarna och övre delen av ryggen. Men visst är det härligt med träningsvärk? Lite skönt-ont :)
Vad som däremot inte är lika skönt är att jag har ont i vänster axel och nu handlar det inte om träningsvärk. Idag domnade till och med armen av lite. Tyvärr är det inte helt lätt att undersöka sig själv så kanske Jess kan göra det när jag ska träffa henne på onsdag? Om problemen kvarstår. Hoppas så klart inte det.

Tjejkväll

Jag har fortfarande inte riktigt fattat att jag ska till NYC i april nästa år. Kollade precis min bank och fick ett stort leende på läpparna! hur ofta får man det när där är en dragning på knappt 5000 kr? Hahaha! Jag kommer snåla in på så mycket jag kan så att reskassan är ENORM! Eller ja, typ. Inte vill man behöva snåla när man är där. :-)

Ikväll (eller om ett par timmar) kommer några tjejkompisar hit (en av dem fick dispens att även ta med sonen Liam 7 månader och faktiskt även sin make). Vi ska handla och laga mat ihop, så jag är övertygad om tt det kommer bli en underbart rolig kväll! Massa snack :)
Men det betyder att jag måste sätta lite fart. Hoppas ni alla får en underbar helg och glöm inte att ställa BAK klockan i natt! :-)

New York City!

Watch out Manhattan! I'm a-coming!

Flyget till NYC är bokat och jag är så fantastiskt glad! Den 14 april nästa år sticker jag och Jenny till NEW YORK!

 


Fukt-boost

Jag antar att min hy inte är den enda som blir mycket torrare nu när temperaturen faller och det blåser kallt ute. Jag har torr hy annars med, men nu är det nästan löjligt och känner inte riktigt att min vanliga fuktighetskräm räcker till. Någon tipsade om The Oil från Håkansson och OH MY GOD! Underbar! Jag tar den varje kväll efter min vanliga kräm för att ge huden mer fukt och den är fantastisk!

Svindyr, men värd vartenda öre! Den är dessutom väldigt dryg. Funkar på ben, armar etc också. Tips är dock att använda den på kvällen för att slippa ha en liten oljig hinna under dagen. Jag tar den dock på morgonen runt ögon och på kinderna, som highlighter.

 


I väntan på D-D

Min bror gav med sig. Jag gav med mig. Tobias gav med sig. Kusin A. gav med sig.

Nu väntar vi bara på dig D-D. När ska du gå med i Facebook
? ;-)

Repeat

Fastnar ni ibland för en låt och kan sedan inte sluta lyssna på den? Det händer mig ganska ofta.
Just nu är det denna låt jag måste lyssna på flera gånger om dagen. Den är sjukt härlig!


Its the end of an era


Ser ni det blåa som ligger överst i containern?
Slutet på en epok. Den soffan har varit med om mycket kul.


R.I.P. Stephen Gately

Jag har alltid varit en pojkbandsnörd och favoriten har alltid varit Boyzone. Det hela började egentligen i tioårsåldern med New Kids On The Block, men sedan gick vi (jag och Sara :)) vidare till Boyzone och sedan Westlife.
NKOTB och framförallt Westlife i all ära, men Boyzone låg oss alltid varmast om hjärtat under tonåren (och senare) och så sent som för några månader sedan tittade vi faktiskt på deras senaste konsert på DVD. Pinsamt? Jag är 28 år. Jag är för gammal för att skämmas.

Jag har svårt att förstå att Stephen Gately är död. Så hemskt. Så plötsligt. Så oväntat. Idag minns jag alla underbara stunder jag och Sara delat till Boyzone. Alla skratt, all sång och alla galna DVD/VHS-kvällar när vi tittat, skrattat, spolat tillbaka och tittat igen.
Fotgrafierna nedan kommer från när vi var och såg Boyzone på Liseberg i juni 1999.

R.I.P. Steve


















192 centimeter Helle

Häromdagen beställde jag ett par ursnygga skor på Nelly och idag var jag och hämtade dem. Visade sig att de sitter hur bra som helst och är fantastiskt snygga! They are to die for i underbar beige satin. Varför berättar jag detta? Jo, för att med dessa på fötterna blir jag 192 centimeter lång (mätte mig ;)). Det är jävligt väldigt långt, men de är så snygga att jag måste använda dem i alla fall! :-)

Vad tycker ni? (Sorry, för taskiga bilder, men det är svårt att fota skor på sina egna fötter :-))







Och klacken är 11 centimeter hög, så då kan ni själv räkna ut hur lång jag är utan skor.

Chock!

Jag sitter och slappar i soffan framför Vänner (väntar på Idol :-)) och bläddrar i senaste (?) Svensk Damtidning, som sambon tog med hem från sin mormor. Gissa om jag höll på att sätta juicen i halsen när jag en tresidig-artikel med svärfar! Hahahaha! Helt galet!
Kommer ihåg att han berättade om det i våras att några journalister skulle komma hem till dem och han skulle laga mat. Men det trodde jag redan hade varit. :-)


Kvällens tips


Jag har torr hud i ansiktet och känner mig ofta stram efter att ha tvättat bort sminket på kvällen. Jag tycker inte om att använda rengöringsmjölk, utan vill ha en ansiktsvätt som sköljs bort med vatten. Känner inte att det blir rent annars. I alla fall så köpte jag Biotherms ansiktstvätt för torr hud häromdagen och OH MY GOD! Den är så underbar! Löddret är mjukt och härligt och jag känner mig inte stram i ansiktet efteråt. Lovely!

Har du torr hy, så prova denna! Den är verkligen jättebra!

Inbjudan

På måndag åker Tobias till Shanghai och blir bort i åtta dagar. Det är därför fritt fram att bjuda hem mig på middag under dessa dagar. Eller naturligtvis att bjuda hem sig till mig en kväll, men då blir det hämtmat. ;-)

Sara har redan planerat en middag för mig hemma hos dem. För, som hon säger: "Vi måste ju se till att du får mat i dig!"


Jag i listform

1. Hur gammal är du om fem år? 33 år
2. Vem var den sista du träffade? Tobias
3. Hur lång är du? 182 cm typ
4. Vilken var den senaste film du sett? Halva Moulin Rogue med sambon. Sen orkade han inte ner.
5. Vem ringde du senast? Min mamma för att berätta för henne att Anna skulle vara med i "Halv 8 hos mig".
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Din mamma var ju också med i programmet :-) Kram" Till Thea; Annas syster
7. Vad är dagens planer? Planer för resten av kvällen är att titta på Svenska Hollywoodfruar och äta risgrynsgröt.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Skicka sms. Är inte så glad för att prata i telefon.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Mina föräldrar är skilda.
10. När såg du senast din mamma? I går när jag körde upp till henne på ett spontanbesök. :)
11. Vilken ögonfärg har du? Blå-grå
12. När vaknade du idag? 06:00 när klockan ringde. Snoozade till 06:25.
13. Har du någon gång hittat en katt? Kanske hos min bror? Där dyker det upp katter hela tiden. Så är det på landet.
14. Vilken är din favoritplats? Hos min familj.
15. Vilken plats föredrar du minst? Utomhus i snöväder.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I ett hus med min man Tobias.
17. Vad skrämde dig som barn? Spindlar, altid spindlar.
18. Vem fick dig att skratta senast? Tobias. Jag skrattade så jag grät!
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej. Min första var Om med Niklas Strömstedt. Eller kanske någon med NKOTB...
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar Macbook
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan
22. Hur många kuddar har du i sängen? En. Tar den oftast med mig om jag inte ska sova hemma. Blir helt stel om jag sover på en annan kudde.
23. Hur många landskap har du bott i? Ett
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja två gånger i tonåren tror jag. En gång för att jag var tvungen att nyktra till annars skulle en vän till mig inte kommit hem ;-) Och en midsommar blev det bara för mycket... :)
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota
26. Är du social?
Ja, det tycker jag väl.
27. Vilken är din favoritglass? Half Baked från Ben & Jerry's
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala CSN och bjuda mamma och bror på en resa.
29. Tycker du om kinamat? Ja, det är väl ok.
30. Tycker du om kaffe? Oh yes!
31. Vad dricker du till frukost? Vatten eller juice
32. Sover du på någon särskild sida?
Höger sida, men försöker vänja mig vid att sova på vänster.
33. Kan du spela poker?
Spelat en gång i Schweiz och då vann jag. Förstår inte hur.
34. Tycker du om att mysa?
Men så klart! Mys är livsviktigt.
35. Är du en beroendemänniska?
Inte så mycket mer.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, Carsan
37. Vill du ha barn?
Ja, jag antar det men absolut inte nu.
38. Kan du några andra språk än svenska? Hyfsad på engelska. Skoltyskan och skolspanskan finns någonstans där i bakhuvudet.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, åkte i bilen bakom.
40. Föredrar du havet eller en pool? Vem föredrar pool? Havet är underbart! 
41. Vad spenderar du helst pengar på?
Kläder och krämer
42. Äger du dyra smycken? Nej inte så många.
43. Har du någon gång testat narkotika?
Nej.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Köttbullar med potatismos lingon och brunsås.
45. Vem är den roligaste människan du känner?
Min bror
46. Välj ett ärr på din kropp? Ett konstigt ärr på mitt vänster quadriceps.
47. Vad har du för ringsignal? Vanlig ring-ring.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja nog hos mamma.
49. Flirtar du mycket? Nej, inte nu längre. Men det är roligt :)
50. Vart togs din profilbild för din blogg? I VM-fåtöljen i vardagsrummet. Den är nu såld...
51. Kan du byta olja på bilen? Kanske om mitt liv hängde på det...
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Någon lättsmällt Läckberg tror jag.
54. Läser du dagstidningen?
Sydsvenskan varje morgon på nätet.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, men tar ofta sådana tre-nummer-för-69 kr-erbjudanden
56. Dansar du i bilen?
Nej, bara om Sara är med. Sjunger dock alltid.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rix FM
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Några saker jag måste beställa på Eleven.se
59. När var du i kyrkan senast? I slutet av augusti när E. och F. gifte sig.

Bättre bild!

Det har efterfrågats en bättre bild på håret och nedan är the best I can do. Eftersom jag har glömt kameran i Ljunghusen så få det bli Photo Booth. Håll till godo med kort brunt hår :-)


Hermès

Tvätten är tvättad.
Lägenheten är städad.
Maten är snart fixad.
Men framförallt är hundarna hämtade!

Min sambo använder slips väldigt sällan, men när han väl gör det så är det klass! ;-) Han kör uteslutande Hermès-slipsar och vill ha i flera olika färger. Jag älskar dessa slipsar. Inget tryck, inget mönster utan bara enfärgade silkesslipsar.
I Paris hade hans föräldrar köpt denna slips till honom. Visst är den sjukt snygg. I verkligheten går den lite mer åt det hallonhållet. Han har även den i orange, turkost och rött. Fantastiska! Nu ska han bara lära sig knyta dem också, så att jag slipper fixa det varje gång...

Kalle Anka & Co

Ankblogg!

Denna underbare man!

I kväll har jag varit hos Sara och färgat håret och när jag kom hem därifrån för en stund sedan hade sambon gjort följande:

  • Bakat två satser kanelbullar
  • Kokat risgrynsgröt
Vem har världens underbaraste sambo? :-)

RSS 2.0