Ömsom regn, ömsom sol

Idag har vi varit nere i stan och shoppat presenter till min bror som fyller år i morgon. Sedan tog vi bilen ner till Ljunghusen, eftersom det utlovats mestadels sol idag. 

När vi kom ner var himlen klarblå och vi käkade lunch i trädgården och jag fick lite sol. Sedan när jag precis smort in mig med SPF och fått på mig min Speedo-baddräkt så kom de mörka molnen. 
Vi hann en snabb vända (tar 2 minuter att gå dit) ner till stranden och lämnade en sak i badhytten och sen blev det till att springa tillbaka i sommarregnet. Väldigt mysigt faktiskt. :-)

Så nu sitter jag i vårt sovrum och trücker i väntan på solen. Kanske blir en cykeltur då? Vi får se. Det blir iaf ingen promenad till Falsterbo, det kan jag lova ;-)

Linda: Har du träningsvärk efter Ki-Boxen igår? Det har jag... Och värre blir det  nog i morgon...

Passande träning


Har ikväll varit på Friskis på Johanneslust och tränat Ki-Box med Linda. Enormt jobbigt, men förbannat roligt! Det kändes både roligare och jobbigare denna gång än sist vi var iväg. Hoppas det blir Ki-Box snart igen :-)

Det passade dessutom väldigt bra med boxning idag då jag var riktigt jäkla förbannad! Är det fortfarande. Går här hemma och laddar upp. Det var iaf skönt att få ut lite aggressioner på träningen!

Promenadernas moder!

Idag har jag och Tobias varit ute på en promenad som heter duga. "Mmm eller hur, 5 km eller?" tänker ni. Men om jag säger att vi började 13.00 och kom hem till huset igen 17.30, vad säger ni då?

Det hela började med att Tobias ville att vi skulle gå en tur mot Falsterbo längs stranden. Jag ville följa med och framförallt utlovades det glass på vägen. Härligt!


Nu går vi! Jag är sjukt peppad. Promenad i solen är bättre än stek.


Fortfarande går det hyfsat bra tycker jag. Känns stabilt.


Men va fan! Ska vi vada också? Detta skrev jag inte under på.


Men, Tobias påminner mig om glassen och jag blir glad igen.


Efter en låååååång promenad kom vi fram till glasskiosken. Oh yes! Lyckan var total! Jag åt en Twister och Tobias tog två (!) Piggelin.


Hrrmm ska vi ditåt?


Nu går vi hemmåt! Jag har ont i vänster höft, som gått i neråtlut men nu vänder det! Eller så får jag ont i höger höft...


Vadade vi så här långt på ditvägen?


Ser Ljunghusens Golfklubbs gamla klubbhus långt där borta? När vi kommit dit så har vi bara lika långt igen... Eller så kändes det iaf.


"Walk a mile in my shoes..."

Åh äntligen framme vid badhytten! Målet har passerats och jag är nöjd efter bad och torr bikini.



Fantastisk sommardag!

Jag hoppas ni alla har njutit i det härliga sommarvädret idag! 
Klarblå himmel och strålande sol hela dagen, helt fantastiskt!

Jag har haft en underbar dag! :-) Bilder kommer! (Ja, jag har sagt det förr... Men denna gång lovar jag!)
Blir inte förrän senare dock. Ska iväg och se svärfar, Melander och Juth i deras föreställning. 

Höres!

Massmord är härligt!

Sitter nere i Ljunghusen nu och toknjuter av min semester! Stannar över till imorgon så att vi får lite mer sol och bad :-)

Har precis varit ute en runda med båten, vilket var underbart skönt! Det är så härligt att bara ligga och guppa ute på havet och slippa sanden och allmänheten ;-) Dock hade det varit ännu härligare om inte båten, av någon anledning, hade varit invaderad av blomsterflugor! Helt galet! Jag tror vi dödade 150 st och ändå kom det nya hela tiden. Dom höll dig hyfsat lugna ett tag, men sen kom de igång igen. Jaja, vi fick ett par timmars sol och bad ute på Östersjön iaf :-)

Vet att jag har lovat bilder från möhippan, så senare ikväll kommer ett bildinlägg med foton från möhippan och lite bilder från igår. 

Hoppas ni alla få njuta av solen idag! Puss!

Tradera-trött

Idag har vi bara suttit och lagt upp annonser på Tradera och Blocket hela förmiddagen. Jag är riktigt trött på det nu... Men det ska bli härligt att bli av med en massa grejer som aldrig används och som bara ligger och tar plats. Dessutom är det alltid trevlig med lite Ka-ching!

Men om en stund bär det iväg till Cellos med Sandra och hennes sambo och ikväll blir det middag på Lilla Torg någonstans tillsammans med dessa två 08:or. :-) Ska bli väldigt trevligt! Förhoppningsvis hinner jag och Sandra med lite Singstar däremellan också ;-)

En Traderatrött Helle. Och Tradera-sur också ser det ut som... ;-)



Gammal vänskap

Idag har jag umgåtts med min äldsta vän Thea (Therese) hela dagen och det har varit underbart. Hon bor i Stockholm, men eftersom möhippan var här nere i Malmö så behövde Thea sovplats. 
Vi har känt varandra sedan vi var 4 år, då hennes familj flyttade in bredvid oss i Svedala och sedan dess var vi varit vänner. Tyvärr hinner vi inte ses så ofta nuförtiden, vilket så klart är tråkigt, men det är alltid lika roligt att träffa henne.
Vi växte i princip upp tillsammans och sprang ut och in i varandras hus som om vi bodde i båda :-) Så härligt, så osvenskt och sådant som nästan bara barn gör.

Idag har vi bara pratat och pratat och pratat. Det blev lång frukost (lunch...) och sedan blev det örtte och ännu mer prat. Underbart! Dessutom härligt att jag får träffa henne flera gånger till under augusti. :-) 

Seeeegt!

Idag känner jag mig hyfsat seg i kroppen. Men jävlar vad roligt vi hade igår! :-)
Det var dags för underbara Emmas möhippa och den höll verkligen på hela hela dagen :-) Jag cyklade hemifrån 07:15 (vi skulle kidnappa henne 07:30) och sedan var jag inte hemma igen förrän 03:30! Hahaha! Helt galet och fantastiskt roligt!

Det kommer bilder senare, men nu måste jag käka frukost först.

Jenny; blir det Cellos senare?

Nedräkning...

Nu smäller det snart och det ska bi skitroligt!
Återkommer i morgon med bilder :-) 

Nu är det...

SEMESTER!!!



Vilken miss!

Köpte ju en sak till på Eleven.se som jag missade att ta med i mitt förra inlägg.

En primer från Smashbox. Många talar gott om den så den ska bli spännande att prova.

Såja, det var allt. Nu blir det mjukglass på Cellos med sambon, Jenny och Linda.

Inleverans från Eleven

Idag fick jag en underbart härlig inleverans från Eleven.se


Läppglans (no 1) från Clarins. Clarins har seglat upp i topp som mitt nya favoritmärke vad gäller ansiktsrengöring och läppglans :-)


Mascara från Fiberwig. Aldrig provat den innan, men den ska tydligen vara fantastisk. Får se om den är bättre än min nuvarande favvo från Dior. Något som talar till dess fördel är att den går bort med varmt vatten. Perfekt!


Ansiktsspray från Håkansson. Perfekt att fräscha upp ansiktet med under dagen. Framförallt nu på sommaren när det är varmt. Men även för att få fukt under vintern.


Body scrub med hallondoft. Doftar underbart!

Dessutom skickdea de med en liten påse med olika tester. Bl.a. en liten flaska med parfymen från Gwen Stefanis märke L.A.M.B. Doftar riktigt gott.
Allt som allt den bästa inleveransen på länge. Men det blir fler denna vecka :-) Min Fresh Laundry ligger just nu och väntar på mig på posten!



Någon som undrade?

Så klart var det en bikini jag fick av sambon ;-) 

Överraskning!

Tydligen har sambon en liten present till mig, som han var iväg och hämtade innan när jag tränade. Varför berättar han detta? Det går inte att säga "A" till mig och sedan inte säga "B"! Vad är det för något! Kommer jag bli glad?
Hahaha! Korkad fråga! Det är så enormt lätt att göra mig glad! Hade någon givit mig en penna hade jag blivit glad :-) Det är tanken som räknas, glöm inte det!


Håll tillgodo!

Har inte hunnit lägga upp bilder från besöket i Blekinge. Såg dock att bror min lagt in några hos sig, så håll tillgodo!
Jag hoppas ni har överseende med hans, tidvis, ur(!)torra skämt. ;-)

Brüno

Nu sticker vi iväg för mat hos Thaimamman och sedan blir det Brüno på bio! :-)

Hoppas ni får en lika trevlig kväll som jag kommer att få!

Doften av nytvättat

Det var parfymen Fresh Laundry från Clean som jag vann på Tradera. :-) 
Har tänkt köpa den ett tag, men nu fick jag den till ett väldigt mycket lägre pris! En flaska på 60 ml går på runt 700 spänn i butik. Väldigt mycket pengar för en parfym. Men med tanke på hur gott denna doftar hade jag kunnat betala det. Fast 330 kr är mer överkomligt ;-)


Just nu...

Sitter och äter nygräddade pannkakor och uppdaterar Tradera. Jag måste vinna auktionen! Måste måste! Återkommer vad jag köpt, om jag vinner :-)

Världens 6:e godaste öl

Enligt siten ratebeer.com är denna öl den 6:e godaste av alla öl! Vi köpte därför ett par av denna häromveckan och nu ikväll ska jag smaka den för första gången. Jag är absolut ingen ölexpert utan gillar de flesta sorter (framförallt Guinness), så jag kan inte ge något sådant utlåtandet.

Nu tar jag första klunken...

Tyvärr tycker jag den är lite för stark, vilket tar bort mycket av ölsmaken. Det är ingen öl jag kommer köpa igen, men så är jag bara en after work-öldrickare. :-)
Fast denna som nu är öppnad kommer jag naturligtvis att dricka upp. Det är ju ändå öl ;-)


Hejan/Backaryd

Idag har vi varit hos mina släktingar i Blekinge hela dagen! Därav bristen på bloggandet. 
Dagen har innehållit spöregn, snack, bad, rabarberpaj, kattungar, brorsan liggandes på biltaket, hårklippning, glass och mycket mycket annat!
Bilder utlovas imorgon!

Kvällsdopp

Åh vilken underbar sommar vi har! Fantastiska sommarkvällar! Hoppas ni alla njuter riktigt ordentligt av sommaren och hinner vara lediga :-)

Jag, sambon och Jenny återvände just från en tur till Limhamn och Sibbarp för glass och kvällsdopp. Jenny badade inte... Lite vekling-varning på henne, men hon lovade nästan att bada nästa gång det nalkas kvällsdopp. Vad hon inte vet är att Tobias tar flera kvällsdopp i veckan. ;-) Riktigt lyxigt att bo så nära havet att det inte är något problem om man vill bada varje dag. Bara till att hoppa upp på cykeln och max tio minuter senare så är man framme! Ljuvligt!

Tyvärr blev det inga bilder eftersom jag glömde kameran hemma. Riktigt trist då det var helt klart och man såg Köpenhamn väldigt tydligt. Alldeles för längesen jag var över där (Kastrup räknas inte), så jag hoppas på en shoppingtur snart! Någon som vill hänga på? 

Godaste mjukglassen

En trevlig tradition så här på sommaren att ta sig ut till Cellos glasskiosk på Limhamn och käka glass (så klart ;-)). Jag och Tobias gör detta hyfsat ofta och gärna tllsammans med en massa underbara vänner. Igår var T inte hemma så då blev det jag och Jenny som tog en spontantur till Limhamn och Cellos.


Jenny har bråttom, för Cellos hägrar.


Jag trampar på så snabbt jag kan. Inte det lättaste att fota samtidigt. :-)


Äntligen framme till Cellos som har:


Det är dock en underdrift


Ah! En stor mjukglass med krut (= krossad turkisk peppar). Lovely!

Ögonbindel

Tidigare i somras hade jag svårt att sova på grund av att det var ljust sent och tidigt. Sedan dess ser jag alltid ut så här när jag ska sova:



Helt underbart! Jag känner mig som en tant, men jag sover som en prinsessa. :-)

Gott och blandat

Titta vad jag fick med hem från mamma!


Kantareller och massa blåbär! Så nu blir det vaniljyoghurt med färska blåbär till frukost några dagar. :-) Mums!

Onsdag

Humör: Helt ok! Det är sommar och semestern närmar sig med stormsteg!
Gjort: Duschat, mer har jag inte hunnit med.
Planer: Förutom att jobba naturligtvis så har jag lite planer på att hälsa på farmor idag. Ikväll blir det givetvis bio, för idag är det premiär för HARRY POTTER AND THE HALF BLOOD PRINCE! Äntligen!
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Trafikbrus
Läser: Ingenting, förutom det jag skriver.
Dricker: Färskpressad apelsinjuice
Äter: Vaniljyoghurt med färska blåbär
Bästa: Att det nu är sommar och att vi har hittills haft riktigt bra sommarväder :-)
Sämsta: Att jag ska jobba nästa vecka också innnan jag är ledig.
Barn: Nej, så klart inte.
Väder: Blå himmel så klart. Inte många dagar denna sommar vi inte haft sol här i Malmö.

Skogstomt(e)

I söndags körde jag och hälsade på min underbara mamma. Det blev ett sådant där härligt spontanbesök, som det är alldeles för få av i dagens samhälle. Ibland saknar jag verkligen att bo med mamma. Vi hade så jäkla roligt de där sista åren, då det bara var hon och jag, innan jag lämnade boet. Nuförtiden ses vi mest när där är andra vänner och släktingar också med, därför uppskattade jag detta besök extra mycket eftersom det var bara hon och jag. Jag älskar hela min släkt, men det är något speciellt när det vi får umgås bara mamma och jag (och helst min bror också :-)). Vår familj utanför de andra familjerna som vi bildar på andra håll.

Mamma bor i ett litet hus i Höör och har en stor härlig skogstomt. Jag var bara tvungen att fota en massa och visa er :-)






Mammas gästhus.




Jag fastnade också tydligen. Väldigt spontant... Verkligen...






Trädgårdstomte. Någon som vill befria den?


Sjukt mycket blåbär! Underbart!


Röda vinbär :-)


Och några få smultron.

Ananas någon?

Tobias var iväg och handlade igår och när han hade packat upp maten fann jag detta i och vid fruktskålen:



Fem ananaser.
Varför, undrar ni? För att det var ett bra pris, säger Tobias. Så nu blir det ananas till mellanmål några dagar. Vilken tur att Jessica lärde mig uppskatta färsk ananas :-) I owe you!

Snabbt jobbat!

I min inbox:

2009-07-13 17:13 - Orderbekräftelse från LensWay

2009-07-13 19:26 - Lensway har skickat dina varor


Baksidan av presidentskapet...

Fototgraferna ser allt!


President Sarkozys min och obetalbar!

Helgen hittills...

I fredags bar det, som sagt, iväg till Ljunghusen för att fira svärmors 60 års dag. Jag var kanske inte tokpeppad inför detta, men så klart slutade det med att jag hade hur kul som helst. Det var i och för sig oundvikligt då jag fick Sven till bordet. Vi diskuterade allt från spikmattor till Meodifestivalen 1994 (då han var programledare). Naturligtvis hade jag ändå mer koll på festivalen det året än vad han hade. ;-) Allt som allt var det en härlig kväll med massa snack, god mat, underbara människor och en hel del rosévin. Dessutom höll sig regent borta, vilket de som satt utomhus tackade så mycket för.

Blev tyvärr ingen bild på min outfit. Det var sommarklädsel som gällde så jag hade på mig en vit/blå-randig skjortklänning med lite ballongkänsla i kjoldelen. Faktiskt nyinköpt på Höllvikens Quality Outlet ;-)


Igår var jag och Tobias en runda nere i stan för att sedan möta upp Sara på Centralen. Hon skulle nämligen äntligen färga mitt hår och dessutom ville jag fira henne lite eftersom hon kom in på Arbetsterapeutprogrammet till hösten! Så fantastiskt roligt! Jag är så glad för hennes skull! Naturligtvis vankades även rosévin och Singstar, vilket hör till vanligheterna när vi ses. :-)


Ni ser så klart ingen skillnad :-) Men håret lite mörkare och chokladbrunt.
Dessutom är polackutväxten borta.


Sjukt såttigt att det godaste rosévinet kommer i tetrapak! Men men, det ska ju ändå bara drickas upp.


Godis så klart.


Det blev en hel del Singstar Schlager, men vi sjöng mest låtar köpta på Singstore.


Blundande och handen på höften; då har man den rätta balladkänslan.


Jag hade, kvällen till ära, klätt upp mig i rosa Juicy Couture-byxor. Nice!


Har längden någon betydelse?

Jag är lång. Väldigt lång. I alla fall för att vara tjej. Jag mäter ca 182 cm i strumplästen. Vet inte min exakta längd fav den enkla anledningen att jag inte vill vetat. Skulle jag jag veta exakt skulle jag förmodligen må sämre över min längd och falla tillbaka till tonårstiden då jag hatade hatade hatade att vara så förbannat lång!

Idag tänker jag inte så mycket på det. Jag har vant mig vid att folk säger knäppa saker som "Du är lång och ståtlig!" eller "Vad lång du är!" Varför säger folk så? Är det för att informera mig ifall jag missat det? Går de fram till överviktiga och säger att de är tjocka? Eller det är kanske inte lika ok eftersom jag inte kan göra något åt min längd. Jag vet inte.

Över åren så har jag dock kommit fram till att jag hellre är lång än kort. Jag är hellre 180 cm än 160 cm, men hade jag fått välja helt själv så hade jag velat vara 175 cm. Det är den perfekta längden! Tror jag :-) Min längd gör dock att jag sällan går i högklackat, vilket är synd för det är så sjukt snyggt! Alla tjejer blir snyggare i höga klackar om de kan gå i dem. Kan man inte gå i klackarna så lämna dem hemma och öva. Jag förstår inte varför inte fler går i högklackat istället för ballerina eller Converse. Endast två  tre av mina vänner går nästan alltid i klackar och det är Sara, Alexandra och Sandra. Därför dom är så jäkla snygga också kanske?

Detta med att jag inte går i höga klackar tänkte jag försöka ändra lite på. Just nu är jag inne på spåret att eftersom jag redan är så jävla lång så vad spelar 8-9 cm hit eller dit för roll? Folk tittar i alla fall. Därför blev det igår ett par nya vanliga svarta pumps när jag och Tobias var en runda nere i stan. Mina gamla har blivit tråkiga under åren, då jag faktiskt använder dem ibland :-)


Hrrmm, lite spegelglans hade nog inte skadat...






Sovmorgon!

Idag gick jag upp alldeles för sent. Klockan var ett par minuter i 7 när jag äntligen orkade dra upp röven från sängen och tvinga mig in i duschen. Men men, det är ju fredag så då känns det genast lite lättare att sticka iväg :-) 

Läste förresten att det tokregnar i resten av landet. 08:an? Hur har ni det i Sthlm? Vi har inte direkt högsommarvärme, men det har varit hyfsat med sol i alla fall som tur är. Hoppas värmen kommer lagom till semestern.

I kväll hade jag egentligen bara velat hänga i soffan med en påse Hemmakväll-godis, men se den planen sprack redan för 60 år sedan. Tobias mamma fyller nämligen 60 år idag så det blir istället fest nere i Ljunghusen med 50 kända och okända människor. Jag kommer säkert ha skitroligt, känner mig inte fantastiskt peppad just nu dock.

Puss på er alla och ha en underbar dag!

För mücket!

Som ni märker är inte bloggen direkt prio ett för tillfället. Det händer en massa annat just nu som tar min tid och jag har hur kul som helst :-) Jag återkommer när jag har en stund över och känner lust för att skriva något. Kanske ikväll, kanske imorgon, kanske om en vecka. Vem vet? Det är tombola och tombola har jag lärt mig är härligt!

Tanken som räknas...

Planerna idag var att jag och Tobias skulle städa och Jenny skulle träna.
Istället blir det en cykeltur till Limhamn och mjukglass på Cellos. Det är ju sommar ute!

Q-tip

Varje gång jag använder en bomullstops i mitt högra öra så börjar det klia i min hals och jag måste hosta och dricka vatten. VARENDA GÅNG! Irriterande. 

Förresten så tänker jag alltid på Chandler i Vänner när jag ser en bomullstops. Ni kommer väl ihåg när han sa till Joey: "You have to stop the Q-tip when there's resistance!" Så jävla kul!

Ja, det var nog allt. Nu ska jag spela Harry Potter and the Half-Blood Prince på PS3. Fick spelet av Tobias igår. :-) Ja, jag är bortskämd jag vet. Men det så länge man inte får mer än man ger så blir världen lite bättre. 

Helgen (och en från onsdagen) i bilder

Petter snackar och snackar...


Medan jag lapar i mig lite kvällssol

I lördags cyklade vi till Skanör (även om denna bild är tagen på tillbakavägen). Varför sitter jag som en hösäck? För att jag fick sjukt ont i röven av sadeln!

Sillamarknad i Skanör. Tacky? Ja.

Tobias ska bada. Gick i från stenarna för att undvika...

Allmänheten.
Ligga packade på stranden som sardiner? Nej tack. Eller det har sin charm ibland, det måste jag erkänna :-)

Glass på båten i den nya bikinin. Jag glassar medan pojkarna åker Wakeskate. Perfekt!

Extremt oväntat!

Dagens mest oväntade:
Hittade just ett program på SVT play där Anne Lundberg intervjuar Paulina Porizkova (Ni kan väl er Americas Next Top Model?) på SVENSKA! Visar sig att Paulina bott i Lund under flera års tid. Coolt säger jag.


FRIENDS

Idag hämtade jag äntligen min Vänner-box! Ja, jag har alla säsonger sen tidigare, men inte i den nya utgåvan. De jag har innehåller tre skivor per säsong, medan denna nya (eller nya och nya, den har varit släppt det tag) har en extra skiva per säsong med extramaterial. Very nice!

Det innebär att jag har alla tio säsonger av Vänner över. Brorsan, hur mycket vill du ge för dem? Cash is king vettu ;-)


Jag lever!

jag vet att ni är oroliga... Men jag lever! Det är sol ute, värmen är härlig, vattnet är 24 grader och Näset är underbart!

Nu ska vi ut med båten och ta ett kvällsdopp. :-) 
Bilder kommer när vädret blir sämre (läs; på måndag)

Puss på er alla!

Ljummen sommarkväll!

Jag har haft en underbar kväll! Direkt efter jobbet körde jag ner till Ljunghusen där ett helt gäng med härliga människor väntade i båten precis utanför stranden. :-) Så jag hann få några timmars sol trots en 8-timmars arbetsdag. Kvällen fortsatte sedan med snack och grill i trädgården.

Det är så fantastiskt att kvällarna äntligen är så varma att man kan sitta i shorts och t-shirt trots att klockan är 23:00. Underbart! Hoppas vädret håller i sig hela sommaren med endast ett fåtal regniga dagar.

Imorgon blir det premiär och efterfest(middag) för Semestersabotörerna och sen blir det ännu en härliga solig helg på näset hoppas jag :-)

Nu ska jag försöka få lite sömn i värmen...

RSS 2.0